Chrome Pointer

Speltips: Abzû

   Så, för ett par dagar sedan köpte jag spelet Abzû. Abzû går att köpa på Steam och är tillgängligt för datorer med Windows 7 eller senare operativsystem. Ska också fungera på PS4 vad jag har förstått. Spelet kostar ca 20 dollar.
 
   Första intrycket av spelet
 
   I detta fridfulla spel vaknar du upp i havet och ditt mål är att utforska och ta dig fram till nya områden. Spelet är initialt välsigt lättsamt, men i mitten blir det plöstligt väldigt mycket mörkare och även då jag kommit förbi den biten och återigen hamnat i ett lättare miljö var jag lite väl mycket på min vakt och kunde inte riktigt njuta av spelet. Bra att veta nästa gång jag spelar! Det går inte att "dö", men en del i spelet tyckte jag ändå var stressande.
   Kontrollerna är nog så enkla som de kan bli, men jag var väldigt ovan vid dem och det tog åtminstone en timmes spelande innan jag slutade dyka då jag ville simma uppåt. Det var lite jobbigt i början och jag kan inte riktigt använda kontrollerna fullt ut än, men om jag spelar ett par gånger till tror jag att det kommer gå bättre.
 
   Lat? Lifta! Ja, man kan ju inte lova att du hamnar där du tänkt, men det är sjukt coolt att simma fram till en stor fisk eller sköldpadda och trycka ner SHIFT för att sedan hänga med på en simtur!
 
   Miljöerna är helt galna. Man får se många olika havsmiljöer med olika fiskar och övriga invånare. Jag har inte utforskat 100% av spelet för att jag simmade vilse konstant (är någon förvånad?), men jag ska ju spela mer så förr eller senare hittar man väl allt.
 
   "JAG SER LJUSET!"
 
   Spelet kallas "avslappnande" men jag hade växande ångest under hela speltiden på 2½ timme. Det grodde troligen i att jag inte mådde jättebra redan då jag satte igång, men jag tyckte inte spelet var så avkopplande som jag trodde det skulle vara. Däremot var det intressant, spännande, roligt och väldigt, väldigt vackert. Jag rekommenderar absolut detta fantastiska spel och tänkte faktiskt försöka spela in det på film någon gång då jag har tid!
 
   Me and the Blåval


Victoria Ironfire

Det är såå vackert. Jag älskar att simma och dyka. Perfekt för mig. Dessutom, med tanke på att du har sagt oändligt många gånger att du går vilse i en rak korridor så antar jag att jag inte borde vara förvånad.

Tuva Goldpaw

Snabb fråga. Är det ert spel med uppdrag eller ska man bara "glida runt"? Tycker likadant som du annars; otroligt vackert spel!

Svar: Man måste göra några specifika saker för att komma vidare, men det är mer pussel än uppdrag och det är inte svårt!
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

det som håller mig från att köpa och spela det är mest att du skrev att du blev uppäten av en haj. Inte ok ju. xD

Svar: Haha min drone blev uppkäkad, jag klarade mig x)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.