Chrome Pointer

Nya prylar i hästvärlden

   Jag tycker det är kul att följa Hippsons prylkoll för att se lite vad som dyker upp i hästvärldens materiella del, och för några dagar sedan kom en artikel om hjälmar. Nytt på marknaden är både dressyrhatt och westernhatt med inbyggd ridhjälm - är det inte fantastiskt? (Läs artikeln och se alla bilderna HÄR)
 
   Jag är ju en stor förespråkare av hjälm på hästryggen och tycker huvudet ska skyddas till varje pris. Sen är jag inte ens sådan som tycker man ska bunkra upp med hjälm och väst i stallet (de tenderar att vara i vägen mer än de skyddar - om man uppmuntrar ridskoleelever att ha hjälm och väst i stallet kan man nästan undra vad det är för hästar de har där), men väl uppe på hästryggen ska man enligt mig alltid ha hjälm på sig.
   Därmed är det kul med olika alternativ som passar bra i olika grenar av ridsporten! Och som ni kanske kan gissa så skulle jag absolut förespråka för sånt här att komma in i olika spel. I SSO? Jo, varför inte! Bör man inte uppmuntra användadet av hjälm där man kan?
 
   Nu är ju just Sverige en nation där vi ryttare överlag är väldigt duktiga på att skydda skallen (och även i privata ridhus är hjälm oftast en regel), men samma sak gäller ju inte i många andra länder tyvärr. Vore det inte underbart att föregå med gott exempel i t ex SSO, där man kan influera och inspirera många unga ryttare?
 
   Westernhatt med inbyggd hjälm. Läs mer HÄR
 
 
   (Ibland kan det nog låta som att jag håller på med hjälmpropaganda haha, men jag har aldrig hört om någon som sagt "oj vilken änglavakt jag hade då jag trillade av min häst, om jag hade haft en hjälm på mig hade jag dött" - motsatsen får man dock höra rätt ofta då man hör historier om avfallningar som gått illa!)






Valle

Ge mig dressyr hatten NU! Vill ha, sjukt smidigt och lite kul när man ska tävla lite LA dressyr eller ett dressyr pass.

Sigrid Winterdotter

Verkar ju awesome!

Victoria Ironfire

Bara så du vet Esme, jag tycker också att hjälm är livsviktigt. Den räddade min kompis liv. När hon ramlade a hästen blev hon släpad en bit och slog huvudet i en sten på vägen. När dom lyckats lugna hästen och fått loss min kompis så hade hjälmen gått sönder. Jag minns fortfarande vad hennes ridlärare sa "det där kunde ha varit din skalle". Ryser varenda gång.

Svar: En av mina vänner var med om liknande grej för ett antal år sedan. Hoppade en unghäst (på 1,85) som trodde att ett litet minikryss var lika högt som han själv så han sköt rakt upp och tog i något hemskt med ryggen så min kompis flög och landade på huvudet. Hjälmen gick i två delar. Hon fick en hjärnskakning, men det kunde ha gått väldigt mycket värre.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.