Chrome Pointer

In i leken? Tål leken.

   Är medveten om att det säkert kommer några kommentarer nu som säger "men aah, du har fel om det och det ämnet", men jag pratar om breda ämnen här va. En nypa salt här och var.
 
   Någonting som väldigt många SSO-spelare missar är att om man spelar Star Stable har man accepterat att följa vissa villkor och riktlinjer. Om man inte följer dessa kan man bli avstängd från spelet.
 
   Varför finns dessa villkor och riktlijer? De finns dels för att:
  • Skydda företaget Star Stable Entertainment.
  • Skydda företagets anställda.
  • Skydda Star Stables spelare från människor som använder produkten på fel sätt (t ex pedofiler).
   För att alltid erbjuda en trygg miljö för sina spelare har Star Stable vissa regler som förhindrar spelarna att hamna i situationer som kan spåra ur. Det innebär t ex att man inte är tillåten att ge ut personlig information (t ex säga var man bor), stämma träff med andra spelare IRL, dejta och disktuera något som helst av sexuell natur. Varför? Jo, för att om Star Stable skulle sitta och peta och välja och säga "jomen du får prata om din sexualitet om du säger det här, men inte om du säger det här", då skulle det troligen krävas femton heltidsanställda per server som dygnet runt vaktar så att de diffusa reglerna följs. Att istället säga att ämnen av sexuell natur inte alls är tillåten blir det lättare att erbjuda en trygg miljö för alla spelare.
 
   Det är inte en mänsklig rättighet att använda Star Stable för att prata om ämnen som Star Stable valt att inte tillhandahålla. Därmed är det också viktigt att som användare av produkten Star Stable förstå att vissa ämnen inte är okej att prata om. Om en Game Master eller en Moderator säger "Sluta upp nu", då får man faktiskt skylla sig själv om man blir avstängd från spelet och att ragea på sociala medier över att GMs och Moderatorer är dumma i huvudet - det tycker jag är väldigt, väldigt konstigt i den situationen.
 
   Anledningen till att jag sitter och skriver detta är dels på grund av den sjukt tråkiga attityd många spelare uppvisar mot Star Stable trots att de själva gått med på att följa spelets villkor (det går inte att komma in i spelet utan att acceptera användaravtalet), dels på grund av en händelse som några spelare på en server i ett annat land blåste upp något enormt i helgen. För att kort dra ihop det blev spelarna ombedda att inte genomföra en Prideparad i spelet av en Moderator på grund av att det inte passade i spelet, och Moderatorn blev genast nedtryckt, kallad allt från dum i huvudet till bitch och ett stort antal spelare gick till attack mot SSE och kallade företaget homofobiskt. Att exakt samma sak hade hänt om de gjort en parad för heterosexuella, det valde spelarna förstås att inte ta i åtanke. Samma spelare tyckte det var otroligt konstigt att bli ombedda att inte prata om cancer i spelet.
   Men då är frågan - kan man som användare av produkten Star Stable kräva att få använda den hur man vill för vilka syften man vill? Nej, det kan man inte. Och det är inte något som kommer ändras för att man pratar illa om företaget. Spelet har sina regler för att skydda sina spelare, i synnerhet de allra yngsta, och att som äldre spelare hoppa in och tro att man ska få prata om precis vad man vill bara för att det är yttrandefrihet i det här landet är bara respektlöst mot alla sina medspelare.
   Självklart kan man prata om allt - men inte i det här spelet. Vill du prata sex, sjukdomar och politik (<- please note att jag menar vissa specifika ämnen inom det och inte ämnet i helhet)? Fint, då finns det tusentals olika forum på internet; men Star Stable är inte ett av dem, och som spelare har du accepterat ett avtal där du godtar att du inte ska ta upp vissa specifika ämnen.
 
   Nu har iaf jag rageat av mig såhär på kvällssidan. Men det här är ett viktigt ämne som inte pratas om nog ofta.
   Det ska inte behöva bli slagsmål mellan spelare och SSO-teamet. Som spelare ska man dock acceptera att det finns vissa regler de måste följa för att få spela spelet. Samma grej om man är på en fest - om man far runt som en huligan och vrålar och skriker och kastar saker på folk, då åker man ut. Samma sak i spelet; visa hyfs eller be out.






Alanis Moonstorm

Amen.
Folk som ska tjafsa om att reglerna suger har inte fattat det här med att de inte behöver prata om det i sso, de kan prata om det på massor av andra plattformer istället.

Dessutom är det ju inte ens värt att diskutera tyngre ämnen i sso pga chattfiltret, även om ämnena är tillåtna.

Quinn Catforce

Du har så rätt Esme!

Cecilia Gladefield

Tack för att du skriver om detta viktiga ämne. Håller helt med. Känns som att folk är över känsliga nuförtiden och glömmer bort att kolla upp alla fakta och försöka förstå hur den andra parterna ser på problemet. Finns alltid två sidor av samma mynt.
Är så less på all mobbning mot SSO- teamet :( De gör bara sitt jobb, gör allt för att skydda oss och göra spelet så bra som möjligt.
Förstår verkligen inte folk som inte kan inse hur illa de beter sig :(

Maria Moonfield

Wow, jag håller verkligen med dig och jag förstår verkligen. En del saker ska man helt enkelt hålla utanför spelet :D

Neo

Dessutom alla dessa människor som blir arga på moderatorerna för att de varnats "i onödan".
Såg häromdagen en spelare som skrev att hon satt och "pratade snusk" med några kompisar. Jag antar att hon fick en varning för moderatorn var aktiv i spelet (folk har ju en tendens att skrika ut direkt när de får en varning, av någon urbota störande anledning) och för att hon sedan surt säger till moderatorn (eller ja, skriver i globala riktat mot moderatorn) att hon faktiskt gjorde det på skype, inte i sso. Samma sak som de som vill rolla kärlek men menar att de inte rollar något barnförbjudet.

BRA, så antingen ska moderatorerna bara tro på deras ord eller så ska de sitta och läsa igenom varenda rad i deras rollspel? Och de ska bara utgå ifrån att en person inte skriver i spelet utan utanför? Men att detta tvunget behövde nämnas i globala?

Snacka om kalhyggen som tror att moderatorerna har tid att lägga tid på att trippelkolla, medan de samtidigt blir sura för att moderatorerna "lägger sig i" när de skriver stort på SSOs största chattkanal.

Hur ska de ha det, egentligen?

Victoria Ironfire

Kunde inte ha uttryckt mig bättre själv Esme.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.