Chrome Pointer

Fundering!

   Under åren innan SSO kom till fanns det en diskussion i det lilla community som fanns, en diskussion som återkom ofta och som lätt hettade upp lite. Det handlade om vilka raser Ödesryttarnas hästar var.
 
   Många har sina egna tankar om det, andra har inte funderat på det alls. Men är det inte en lite kul tanke, att tänka sig hur hästarna kunde se ut på riktigt?
 
   Jag tänker mig att Tin-Can är en lite kraftigare häst. Han är tyngre i typen och jag tänker mig att han antingen är en typ Döehäst/lättbyggd Nordsvensk/korsning av något liknande. Eller kanske en fjordkorsning! Om det vore en tyngre fjord skulle det kunna vara en grej. Jag har sett snack om Islandshäst, men jag tycker själv inte riktigt det passar in!
 
   Concorde är svår, för han är rätt tung i kroppen men tunn i ben och huvud. Jag tänker mig hästen lite som en mix mellan en P.R.E. och en arab. Inte för att P.R.E. är tunga hästar, men det ger en elegans samtidigt som det är mer bastant än en arab. Makes sense?
 
   Starshine ska ju vara snabb som attan, men han ser bulkig ut. Han är ju enligt Jorvikisk lore en Starhäst, men låt oss säga att han skulle ta klivet ut i vår värld - hur skulle han se ut? På grund av muskelmassa och snabbhet tänker jag Quarter, men samtidigt är han supersnabb på långa distanser vilket får mig att undra om något annat skulle mixas in på vägen... typ Engelskt fullblod?
 
   Meteor ska vi inte ens prata om, haha. Han är liksom de andra hästarna rätt kraftig, vilket inte är till fördel för en hopphäst. Jag har jättesvårt att placera honom som ras! Genom åren har de flesta sagt Haflinger just för hans färgs skull, men Haflingers är så himla små så jag tycker inte det matchar, eftersom ingen av hästarna är ponnyer. (Jag har högljutt ifrågasatt påståendet från SSO om att Tin-Can är en ponny. Fått höra att det är kontinuitetsfel och han är ingen ponny även om han inte är den största av hästarna.) Men på riktigt, jättesvårt? Jag ser ändå honom som rätt lik Tin-Can, men större.
 
   Nu kommer det mest spännande - hur skulle ni rasbestämma de här fyra om de vandrade ut i vår värld?
 
    Starshine Legacy: Episod 4


Quinn Catforce

Jag tycker att om man tänker på kroppsbyggnaden skulle åtminstone meteor och Tin Can kunna vara finnhästar, men det är de knappast eftersom spelet är svenskt. De andra har jag inte en aning om! Vi borde kanske fråga ödesryttarna själva?! Haha!😋😂

Cecilia Gladefield

Tin-can kan ju fortfarande vara en ponny, han kanske bara har växt över ponnymåttet ;P Jag har tex träffat en renrasig fjordhäst som var runt 1,56 i mankhöjd (!) Så det finns ju en liten chans att han är en lite större byggt individ ;P Minns jag fel eller är det så att SSO en gång sa att han var en Jorvikisk ponny? ^^ Undrar om det i så fall finns olika varianter utav den rasen pga att han och ponnyerna i spelet ser så olika ut? Typ som welsh hästarna med de olika kategorierna kanske? :)

Svar: Precis som jag skrev i inlägget har SSO själva sagt att de skrev fel, Tin-Can är ingen ponny! ^^
Esmeralda Silverforce

Sabrina Greenlord

Riktigt intressant ämne, detta!
Det jag tänker skriva om nu är visserligen off-topic, men tänte att du kanske läser detta och gör ett inlägg om det?
Hursomhelst, såg alldeles nyss på Steam att det finns ett spel(Gratis) som heter Riding Club Shampionships, och det är ju namnet på ett spel som fanns en gång i tiden där man red både dressyr, hoppning. Kanske terräng också om jag minns rätt?
Ville bara tipsa! :D

Cecilia Gladefield

Jaha oj, förlåt att jag inte läste ordentligt ^^´ Skyller på att det var tidigt på dagen, hade inte hunnit vakna ordentligt... ;p hehe
Hm om han inte är en ponny vad kan han då vara? Dock håller jag med dig om att han kanske är en nordsvensk eller fjord korning.

Har de ändrat med Concorde också? Har för mig att de sa att han var ett jorvikiskt varmblod vid något tillfälle. ^^ Eller är jag ute och cyklar igen? xD haha
Här igen skulle jag nog också hålla med och gissa på att han har arab i sig.

Meteor är väldigt svår så eh... hm har inte direkt någon gissning där. Samma sak med Starshine ^^´

elinbohman.blogg.se

Meteor skulle jag i så fall tro är en korsning mellan en större ponnyras, typ connemara, och en stor häst (palomino maybe?), Concorde definitivt en arab eller arabkorsning och Starshine kan jag tbh inte se som något annat än just starhäst haha. Tin Can har jag fått för mig är en ganska (estetiskt sett) ful häst som Alex kom över billigt på något sätt, så förmodligen en korsning mellan många olika raser (han är dock väldigt söt i spelet).

On an unrelated note; skulle hemskt gärna få veta mer om starhästarna! I framtiden hoppas jag att det ska finnas en vild flock i något oöppnat område, och kanske även gå att köpa en via en druid eller dylikt.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.