Chrome Pointer

En sak jag stör mig på

   Det är väl ingen nyhet för er att det jag riktar in mig på är just hästspel, och därmed har jag sett det mesta i den här vägen och har sett många grejer som funkar bra och ännu fler som funkar relativt askasst. Här är en sak som nästan alla hästspel gör fel och som jag stör mig väldigt mycket på.
 
   Hästtjejer är pryltokiga. Det är fakta. Att slå in sin häst i fårskinn, färgglada benlindor och fluffiga täcken är allt annat än ovanligt, och det är nästan roligare ju onödigare det är. Det som ändå blir nödvändigt och som ständigt återkommer i hästspel är att man kan byta sadel, träns och schabrak. I sällsynta fall kan man till och med få en vojlock. (Vojlockar är btw totalt utdöda i Sverige om man inte ser till ridskolor. Kanske är en av tjugo privatryttare som använder vojlock numera?)
   Men inte nog med att man ska kunna byta grejer på hästen, att byta på ryttaren är ju minst lika viktigt just för att matcha, det måste man ju (Eller måste och måste men ni hänger med nu va).
 
   Nu kommer mitt problem. Varför kan man aldrig se ryttare och häst sida vid sida?
   Det är så sjukt störande! Du får först gå in i stallet, kasta på hästen något, sen gå till ryttarens omklädningsrum och byta kläder bara för att gå tillbaka ut igen och inse att färgerna inte passar ihop. Och det här är inte i ett hästspel, det är så i typ vartenda hästspel jag kan tänka mig! VARFÖR?!
   I många spel är saker matchade på ett helt ok sätt från början, men i andra finns det faktiskt ingenting annat som matchar vissa objekt. Jag blir alltid lika frustrerad då man ser sånt, för det är lite som att spelets grafiker bara inte brytt sig. "Åh, ingen kommer väl vilja använda det här ändå men vi kastar in det bara för att" typ.
 
   PennyGirl har så skumma kläder dessutom. Typ fem val per plagg på hästen, typ tjugofem på ryttaren och hälften är inte ens i närheten av att matcha något på hästen. I ett spel där man alltid använder ryttare och häst tillsammans bör man väl ge spelaren valet att kunna göra snygga kombinationer på ett enkelt sätt?
 
   Att se ryttare och häst tillsammans i ett bra ljus, helst så att man kan rotera dem medan man väljer ut plagg som passar - det är så det BORDE vara, för det är det logiska alternativet. Det enda spelet jag kan minnas mig som faktiskt gjorde så var My Horse And Me, som faktiskt överlag är ett väldigt fint exempel på hästspel.
 
    My Horse And Me - det enda logiska hästspelet


Valentina Diamondnight

Jag står alltid och byter om med häst och ryttare, kan dock medge att det finns mer roliga prylar till gubben än för hästen. Jag vill ha mer enfärgade 3D schabrak, eller vad man nu kallar dom (uppgraderad antar jag.) Men jag vill fortfarande ha min uppgraderade aka galleria garderob så jag ser min sjuka klädhög. Hittar inte, har 6 sidor proppfulla med kläder. Medans hästarna har 3... Men jag tycker att nybörjarnas kläder passar ganska bra ihop, förutom att dom kanske skulle kunna få en liten uppgraderad version.

Svar: Vad jag menar till SSO sett så går det inte att stå i gallerian och jämföra kläder med utrustning eftersom det inte går att se häst och ryttare samtidigt. Blä på den!
Esmeralda Silverforce

Kendra Hawkson

Detta saknar jag med! En till sak som stör mig väldigt mycket (åtminstone i sso just nu) är att det sällan kommer enkla, rena, snygga grejer. Det kommer väldigt ofta prylar med en massa färger och mönster vilket inte riktigt går hem hos mig men självklart går det säkert hem hos andra och det är ju bra med variation för att passa så många som möjligt! Tex sportfilten hade jag gärna sett i massor av färger eller de enfärgade schabraken! Sen vill jag ha mer varianter av brun utrustning. Det kom ganska nyligen en riktigt snygg mörbrun sadel men tyvärr med turkosa stigläder - dämn! Hoppas det kommer mer i framtiden :D

Sigrid Winterdotter

HATAR att de har tagit bort att ryttaren står i gallerian med hästen! FY SSO!

Amedea Amedo Misthaven

Har ridit en häst med vojlock, en islänning till och med (okej, rider islänningar varje vecka, så ofc det var en islänning..), fast hon är en privathäst, så ja

Evangeline

Hur ofta byter du kläder på dig själv och hästen samtidigt, i samma rum? ;)

Svar: Nu pratar jag spelmässigt sätt för att öka spelkvalitén, så verklighetstänket struntar jag faktiskt fullkomligt i!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.