Chrome Pointer

Cecilias bloggutmaning: Hur väljer du hästnamn?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   En av de saker jag blivit lite erkänd för i det här communityt är hur jag döper hästar. Namnet är väldigt viktigt på hästen tycker jag - namn är i mitt tycke väldigt viktigt överlag!
 
   Jag börjar alltid med att fundera ut vad jag vill kalla min häst för. Jag har inget speciellt tema förutom då jag spelar på Penny, och alla hennes hästar får namn efter Pokémon. Jag gillar smeknamn på fiktiva karaktärer och därför skulle jag nästan inte ens kunna tänka mig att använda en hästs "riktiga" namn i spelet som dess tilltalsnamn.
   Då jag bestämt mig för något ska jag pussla ihop ett "officiellt" namn. Jag kan där gå till rätt långa längder för att få det som jag vill ha det, och egentligen är det enbart fantasin som sätter gränser. Här har ni några exempel:
 
   Min Appaloosa Gambit är i mitt tycke som en spelare (alltså typ som på kasino, inte en gamer haha). Han har prickar som en tärning och jag gav honom namnet DiamondIce - men jag kastade in ett eget mellanslag i namnet, så att det istället för Diamond Ice blev Diamon Dice. Ett unikt namn med en hint tillbaka till spelaren! (Dice = engelska för tärning)
 
 
  Min Tinker Clark är döpt efter Clark Kent (= Superman). Han fick namnet SuperMane, men återigen kastade jag in mellanslaget och fick istället Superman E. Det ensamma "E"-et kan ju vara ett stuterinamn, vad vet jag!
 
 
   Mitt fullblod Sherlock heter Scarlet Mystery. Sherlock är självklart döpt efter Sherlock Holmes, som löser mysterier (Mystery) och vars första framträdande var i boken "A Study In Scarlet".
 
 
   Jag köpte in fyra hästar döpta efter huvudkaraktärerna i boken De Tre Musketörerna. Häng med nu, för nu är det komplicerat, haha Eftersom de är fyra "riddare" döpte jag dem alla efter de fyra olika väderstrecken avslutat med "Knight", så det blev Southknight, Northknight, Westknight och Eastknight. För att dela upp dem till den häst som passade bäst valde jag att koppla ihop varje karaktär med ett av Hogwarts elevhem, och sedan dela ut namnet utefter vart elevhemmets grundare kom ifrån. Långsökt? Ja. Kul? O ja. Det viktigaste är i slutänden att jag fick ihop Athos, Porthos, Aramis och d'Artagnan! Jättefina hästnamn, förövrigt.
   Porthos, den enda av Musketörerna som är av en gammal hästmodell. Om den uppdaterade Frisiska Sporthästen kom i den här färgen... Hahah skulle vara det bästa ever


Tilde Miststorm

Om jag ändå kunde lyckas lika bra... Är urdålig på att hitta på bra hästnamn!

Quinn Catforce

Hängde inte direkt med på det där med riddarna men okej!😂😅
Jag har iallafall döpt alla mina hästar till Silver i första namnet, som nåt stuteri namn typ, (min dröm är typ att ha eget stuteri och ridskola och då skulle alla hästar som föds upp där heta silver "nånting") och sen försöker jag komma på nåt smeknamn som passar, som t.ex. Silver Ice "Icy", Silver tornado "Tornado" eller silver Shadow "skuggan". Kommer också köpa hästar som ska heta nåt som t.ex Silver royal "Rolle" eller Silver rasberry "Rasmus"😋

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.