Chrome Pointer

SSE på frammarsch

   I förrgår exploderade en bunt artiklar om Star Stable ut på nätet, då ca tio olika tidningar skrivit varsin artikel (eller rättare sagt, delat vidare samma artikel) om spelet. Varför? Jo, efter fyra år går företaget slutligen med vinst då vi lämnar 2016. (Dessutom ska spelet släppas på både Portugisiska och Turkiska, kul!)
 
   För er som inte är så insatta i det här med företag så måste man alltid ha pengar vid starten av ett företag. (Häng med nu, nu ska en förvirrad Esme försöka, med betoning på försöka, ge en nybörjarkurs i arbetslivet) Om jag vill starta ett företag kan jag få investerare som pumpar in pengar i företaget för att jag ska kunna starta upp det, anställa folk och bygga vår produkt. Dessa investerare räknar med att de ska kunna ta ut vinst ur företaget senare - alltså räknar de med att företaget ska gå så bra att det inte bara betalar lönerna åt de som arbetar på företaget, men de som lagt in pengar från början ska kunna få tillbaka sina pengar och helst även kunna ta ut lite mer för att faktiskt tjäna något på affären. Och det är inte alls ovanligt att det tar flera år innan det händer!
   Många spelare kommer med klagomålet "Ööööh, Star Stable har så dyra priser, de är så pengagiriga och tar bara mer och mer för att få tjäna mer". Jo, det är klart. Det är liksom så företag fungerar. Alla företag. Det gör detsamma om det är butiken där du handlar mat, din ridskola eller kedjan som tillverkat de kläder du har på dig just nu - allt bygger på pengar. Men samtidigt är det så att allt Star Stable tjänat under dessa år har gått rakt tillbaka in i att få spelet och allt runt det att bli större och bättre. Det är alltså först nu som de som från början investerat i spelet kan tänka på att faktiskt få något alls tillbaka för det!
 
   Inte nog med det dock - SSE's VD Fredric (känd från Instagram Story som Super-CEO med den röda manteln) bekräftar att SSE under det senaste året har rekryterat för att kunna bygga ytterligare ett spel som utspelar sig på Jorvik. Den enda informationen som ges utöver det är att det kommer dröja runt ett år innan det är dags för spelet att se dagens ljus.
 
   Star Stable Entertainment är inte bara ett av de största spelföretagen i Sverige - de har inte heller långt kvar innan de står med två stycken speltitlar.
 
   Kan inte låta bli att bli lite stolt? Hade kanske inte väntat mig det här då man först rynkade på näsan då man såg den allra första bilden på Starshine för  elva år sedan (för vilken häst är blå), men jösses vad mycket som hänt sedan dess!
 
   Vad tror ni att det kommande Jorvik-spelet kommer handla om?
 
   (Källor: Sydsvenskan, SvD, Dagens Industri, Omni, Pressen osv osv)






Meja Crazyrock

Jag tänkte något Star Academy liknade fast online.

Cecilia Gladefield

Oj svårt att gissa,Jorvik är så stort med så många olika karaktärer i xD Finns så många olika vinklar och historier som de kan spinna vidare på ^^'
Hmm, nepp har verkligen ingen gissning i nuläget xD haha
Ska bli jättespännande att se vad det blir :D

Alla Catlund

Hej
Jag har heller ingen aning men längtar GÄTTE mycke.
Med tanke på att man redan har fått "träffa" alla ödesryttare/solriders. Men det kan ju vara så att det blir som starshine legacy eller starstable fast online.

Emma Daimondluck

Det kanske blir att man får välja som egen väg lite, att man kanske är en soulruder, en druid, en mörkeryttare osv. Eller att det är lite som nu fast på en helt annan sida av jorvik!😁

Valentina Diamondnight

Nu vart jag inte lite hype! Känner mig sjukt stolt över teamet som har byggt upp vårat fantastiska hästspel, från att "bara" ha en starthäst till att få välja på en massa hästraser. Massor av uppdrag, massor av kläder och massor av uppdateringar. Av alla spel jag har spelat så känns det ändå som det är sso teamet som lägger ner störst tid på sina spelare. Hallå blizzard lägger inte ut uppdateringar varje onsdag? Dom förtjänar verkligen detta, hejja er!

Leia Longlund

Jag tror att det kommande spelet handlar mer om Jorviks stadsliv, tror inte det kommer ha så mycket med hästar att göra då detta redan är ett hästspel. Hoppas på att det blir något liknande SA.

Matilda Greenstone

Tror precis som Leia på att det nya spelet inte kommer ha så mycket med hästar att göra. Dels för att det nog skulle likna alldeles för mycket isåfall och sedan för att ha möjlighet att locka nya, kanske icke-hästintresserade spelare ^^

Natalie Skyland

Längtar sååå mycket tills om ett år nu! Har dock ingen aning om vad det nya spelet kommer handla om, det kanske kommer vara mer inriktat på magi, soulriders och sånt där än på hästar?

Rose Greenhill

Jag som älskar allt som har med spelets huvudstory att göra skulle ÄLSKA att få spela ett spel där man får vara en Mörkerryttare. Tänk alla coola grejer man skulle få göra!

Rose Shadowlee

Är ju så svårt att gissa på vad det andra spelet kommer handla om. Jag förstår om de vill ta sig ann en story som inte involverar hästar. Men samtidigt vill jag att de gör ytterligare ett hästspel för det finns för få XD

Lena Wintercake

Jag skulle nog gissa på att det nya spelet kommer bli som star academy fast online.

Sso är som en blandnig (ish) av star stable och SSL. Jag tror att det nya spelet kommer ha fokus på hästar, utan på musik och mycket mer. Jag hoppas också att vi kommer få träffa Lisa (fast mer som en rock-stjärna), Kyomi, Brittany och Kevin. Sedan hoppas jag att man kommer få besöka platser från spelen. T.ex: glassbaren Leonardos och mycket fler platser från spelet.

Själv hoppas jag på det för jag är ganska förtjust i star academy spelen. Men får nog leta lite extra och hitta breakthrough innan det är dags att slösa lite mer pengar på det nya spelet. Och har man tur så kanske man lyckas få tag på de två SSL-tidningarna och den den första tidningen av star academy-tidningarna. Har faktiskt haft lite med mig och hittat showtime tidningen.

Men hur som helst hoppas jag att spelet kommer handla om musik. Sedan tror jag att det skulle vara bra för det finns ju många där ute som inte är intresserade av häster irl. Typ jag fast jag fastnade för Jorvik ändå. :)

Fiona Mcpaw

Ett nytt spel, so excitedd!!! Jag har förhoppningar om att det är nåt spel som kan passa mig, men det känns ju ändå rätt troligt att det kanske är något (som ni andra redan sagt) som inte har med hästar att göra, eller är till för yngre spelare eller något...

En dröm vore ju något typ mer vuxen-starstable som MMO, med mer uppdragsfokus och djupare/mörkare storys. Mer Pandoria åt folket! Hästarna får gärna vara med men inte ta så stor fokus kanske?

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.