Chrome Pointer

"Jorvik ser inte ut sådär!"

   Så sa många spelare då New Hillcrest visades upp för första gången. Nu är det en bunt som säger samma sak nu efter fredagens teaser - Jorvik är inte en modern ö och SSO-teamet försöker göra ön till något den inte är.
 
   Jag vet inte hur det är med er, men vi som spelare kan ju inte bestämma hur den här ön ser ut? Vi har 1) inte en aning om hur stort Jorvik är, 2) inte en aning om hur många städer det egentligen finns, 3) inte en aning om hur markerna ser ut utanför den spelkarta vi har idag. Det kan finnas trettiofem fler stall, eller två stall. Kanske inga alls. Det kanske är tonvis av moderna samhällen på andra sidan Jorbergen. Det kan vara tom öken. Det kan finnas magiska varelser eller hundratals vildhästar. Ön kanske inte ens är färdigritad utanför spelkartan - vi vet inte! Och det är inte heller upp till oss att bestämma vad Jorvik är. Vi kan säga vad vi tycker om ön, ja, men det är inte upp till oss att bestämma hur Jorvik ser ut. Det är upp till det team som bygger spelet. Det är samma grej med de spelare som säger "SSO-teamet kommer aldrig släppa enhörningar och pegaser för det passar inte spelet" - men vem har sagt att det aldrig kommer hända? Ingen från Star Stable Entertainment i vilket fall. Det är alltså helt omöjligt för oss att veta om det ska hända eller inte!
 
   Vi har rätten att tycka och tänka - men att själva bestämma hur spelet ska se ut? Och säga att de som faktiskt bygger det hela gör det fel, för att det inte överensstämmer med den visionen man haft? Nä, då är man allt lite fel ute tycker jag!
 
   Att säga att Jorvik inte kan ha en stad tycker jag är väldigt konstigt. Går mycket sånt snack på Facebook just nu! Städer är dock inget nytt påhitt, se tillbaka tio år i tiden och se hur Jorvik såg ut då...
 
  Egentligen tycker jag samma sak gäller allt både i och utanför Star Stable, så länge det fortfarande rör spelet. Finns mågna spelare som försöker bestämma vad produkten är för att den ska passa dem bättre. Om man har accepterat ett användaravtal är det inte en demokrati längre, då är det bara att följa avtalet om man ska använda produkten. Man kan ju tycka att det är de professionella människorna bakom produkten som bestämmer produktens regler och vet bäst för produkten...






Alanis Moonstorm

tänker en efter var ju Jorvik en liten kuststadstad från början. Tänk vilket trist litet mm det blivit då. Jag gillar att det moderniseras. Känns mer verkligt då

Svar: Jo, om man ser till SSL var det väl så, man fick ju iaf intrycket av att ön var väldigt liten! Tycker bara det är synd att spelare försöker bestämma vad ön är för något, eftersom vi inte har en aning om vad som väntar utanför spelkartan.
Esmeralda Silverforce

Amanda Goldson

Håller med, många säger att det är ett hästspel och att det därför inte passar med större städer på Jorvik. Men nästan alla länder/öar/platser på riktigt har ju oftast också stora modernare städer. Visst är väl Jorvik egentligen tänkt att vara lite mer ''gammaldags'' eller hur man nu ska säga, men det måste ju kunna utvecklas också. Det är ju ändå inte hela ön som ska göras om, vi ska bara få ett nytt område :D

Zelda Silentforce

Samma gäller urhästarna som det va en sådan hysteri om, att dom inte passade in i spelet för att Jorvik tydligen ska vara verklighetstroget osv.
Det va väldigt lustigt kan jag tycka xD MVH Maria

elinbohman.blogg.se

Det var även folk som klagade på att det inte kändes som ett hästspel längre för att vi har modeveckan, en kringresande marknad, osv. För alla vet ju att hästmänniskor bara bryr sig om hästar och ingenting annat, right? Srsly though tänk vad trist det skulle vara om varendaste liten grej handlade om hästar i spelet. Gillar att det blandas upp lite för det känns mycket mer realistiskt.

Cecilia Gladefield

Håller med att det är väldigt konstigt och otrevligt med spelare som kräver att spelet ska vara precis som de vill... Om spelet skulle se likadant ut skulle många tröttna samt skulle det bli väldigt svårt att locka in nya spelare. Att spelet ändras och läggs till med nya saker är det som gör spelet unikt, det som håller kvar gamla spelare och lockar in nya.
Såklart kan vi spelare komma med önskemål då teamet verkligen lyssnar på oss men att vara otrevlig, gnälla och hålla på att säga att teamet "gör fel" och " förstör Jorvik" när som du säger vi inte har en aning om hur Jorvik ser ut är rätt befängt. Är riktigt less på all kass attityd man tyvärr ser på många håll i detta community :/
Jag är iallafall riktigt taggad på detta nya område, ska bli riktigt spännande :D Min bästa gissning nu är Jorvik City eller Firfall (Området som urhästarna kom ifrån om jag minns rätt.. ^^')

Kendra Hawkson

Jag tycker det ska bli väldigt spännande med det nya området :D Jag gillar variation!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.