Chrome Pointer

Vi gör skillnad då vi syns

   Jag hittade den här på Tumblr och den är så så sjukt spot on.
 
  Jag har fördelen att jag har varit i det här communityt sen innan det ens var ett community. Vi var typ femton pers (lovar att vi var de enda utanför SSO-kontoret som ens spelade första veckan hahaha) som satt på ett internetforum och gnatade om spelet och vad vi gillade och inte gillade. Till vår stora förtjusning märkte vi att vad vi pratade om i forumet hade en tendens att hända väldigt snabbt i spelet, på ett eller annat sätt. I efterhand har vi fått bekräftat från några flinande Game Masters att de lusläste allt vi sa för att få reda på vad vi tyckte och för att se vad som kunde bli bättre. (Vi mailade gärna in till supporten då också. Fick ofta svar från en snubbe som hette Victor. Han gav allmänt sköna svar som vi ofta skrattade väldigt gott över, haha)
   Då SSO-bloggarna började dra igång var det nog lite lättare för teamet, för de kunde följa så många tankegångar som vi kastade ur oss. Och det märktes att de såg vad vi ville. Några av oss fick till och med mail med en fin symbol - lite som ett "tack för att du är så intresserad av vårt spel".
 
   Jag var typ i chock den dagen som jag fick ett mail med den här symbolen, tillsammans med en uppmuntrande text som i det ögonblicket var mer värt än guld - att SSO-teamet faktiskt kikade på och uppskattade just det JAG skrev? Det var surreallistiskt.
 
  Förr fanns det alltid någon som ville säga något. Det var spännande för alla andra spelare att se vad som funderades över - och Star Stable hade antagligen inte kunnat bli så bra som det är idag om vi inte varit så tokiga att vi skrev om allt från placeringen om minsta lilla grässtrå till konspirationsteorier som var totalt out there (jag kan ha varit ansvarig för ett par under min tid) till önskemål om hästar och funktioner och uppdrag. För på fullaste allvar, SSO-teamet läste vad vi skrev och tog det till sig för framtiden. Samlade på sig av våra skogstokiga idéer, lade till några, utvecklade funktioner för att passa oss bättre. Och javisst är spelet fortfarande inte perfekt, men teamet bakom spelet har alltid varit så otroligt litet och det var först för lite över ett år sedan som det började expandera på riktigt. Jag tror det var sex stycken som jobbade med själva utvecklingen av spelet i ungefär tre år, innan det kom in fler - är inte det helt sanslöst? Nu är teamet mycket, mycket större, och kan därför jobba ännu mer på roliga grejer till oss spelare.
   En av anledningarna till att jag försöker dra igång idéer och åsikter från er ca 600-1000 läsare som kommer in här varje dag (ja, ni är så pass många ändå) är att jag vet hur viktiga våra tankar och idéer är. Vi hjälper till att forma spelet då vi tänker högt om det. För precis som inläggets första bild säger så är det så att SSO-teamet fortfarande håller koll på oss. Vi är spelare som älskar ett spel, men spelets utvecklare älskar också oss och vill göra spelet bättre för att ge en ännu bättre spelupplevelse.
 
   Bloggar är utdöende överlag. Det gäller inte enbart SSO-bloggar, men SSO-bloggarnas era är nog över. Men sluta för i jösse namn inte att prata om era åsikter om spelet, och hur ni tror spelet skulle kunna bli bättre. Sluta inte fundera, sluta inte ifrågasätta, sluta inte konspirera. Även om tankarna fortsätter på andra sociala medier eller om de syns i spelets chatter eller kanske även i mail direkt till spelet, sluta inte drömma.
 
   Vi som spelare har en fantastisk möjlighet att lägga fram idéer. Vissa idéer kan vara fantastiska och andra totalt omöjliga - men fantasin har inga gränser och ett litet gruskorn kan utvecklas till en stor skatt med små medel.
   Våra åsikter är viktiga. Glöm inte bort att visa dem.
 
   Minns ni trädet Fred? Ett träd hade råkat hamna mitt i asfalten i New Hillcrest av misstag. Några engelskspråkiga spelare döpte trädet till Fred och höll kampanjer om att rädda trädet Fred på sociala medier med hashtagen #SAVEFRED. Ett par veckor senare var Fred inte borta - men flyttad. Fred står nu i en trädgård och har en informationsskylt intill sig som berättar hans historia. VI GÖR SKILLNAD.
 
 
  EDIT: Jag kan inte fatta att jag ens behöver nämna det här, men självklart innebär detta inte att man har fritt fram att skriva förolämpningar och hot till SSO-teamet för att man inte är nöjd med en uppdatering. Jag räknar med att ni alla är smarta nog att förstå att man ska bete sig som folk och lägga fram åsikter på ett resonabelt sätt även om man inte är 100% nöjd med något, istället för att ta till fula ord och bli elak.






Juliette Shadowstar

Tycker att du har helt rätt med i vad du skriver. Känns lite som om spelare ibland trycker ned varandras drömmar.

Såg ett utmärkt exempel av detta idag när någon skrev "Tänk om det hade funnits enhörningar i SSO" och någon annan svarade " Haha OMG skulle aldrig hända!"

Tycker verkligen det är synd. Man ska verkligen våga drömma om helt galna saker som kanske aldrig kommer hända!

Luna

LOL Från Matrix va?

Svar: Heck yeah
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.