Chrome Pointer

Vi SKA vara anonyma

   För några månader sedan skrev jag några längre Instagramposter och skällde på mina följare. Småflickor som verkade vara mellan nio och tretton år gamla skickade nämligen selfies till mig på DM. Jag blev helt förfärad - för hur vet ni vem jag är? Hur vet ni att det går att lita på mig? Det enda ni har som försäkring är min röst. De här småtjejerna kunde lika gärna kunna råka skicka bilder på sig själva till en pedofil. Det är otroligt riskfyllt att lämna ut sig själv på nätet och sociala medier.
 
   Igår blev jag fly förbannad då en spelare i global försökte fråga andra hur man skulle hitta bilder på mig online. Jag citerar Star Stables användaravtal:
 
   "Innehåll och versamhet som är förbjuden"
   [...] 5: Ge ut eller be om fullständigt namn, adress, telefonnummer, platser, möten och tillhåll.
             Be om personuppgifter som tar upplevelsen i Star Stable från att vara virtuell till att vara personlig.
             Ge ut eller försöka få information som kan användas för att lokalisera en annan användare eller hans/hennes familj, vänner eller en anställd på Star Stable Entertainment AB.
 
  Att försöka rota fram bilder på en annan användare - det tar upplevelsen från virtuell till personlig. Och det gör detsamma om jag nu är en mer välkänd spelare som folk tydligen vill veta mer om (för det var spelarens försvar och hen fortsatte hävda att jag hade fel då jag sa att jag tyckte det var otroligt obehagligt att se den förfrågan för det ska jag bara förvänta mig om jag postar videor, vilket jag tycker är totalt irrelevant) - det här gäller för ALLA. Det är MENINGEN att vi spelare ska vara anonyma för VÅR SÄKERHETS SKULL. Den här spelaren hävdade sig vara en tonårstjej - men hur vet jag att det är sant? Vem som helst kan sitta bakom en annan dator och ha ett väldigt oskyldigt användarnamn i Star Stable. Oavsett vad tycker jag det låter väldigt obehagligt då någon säger "var kan jag hitta bilder på den här personen så jag ser hur hen ser ut" då man pratar om en spelare i ett spel som otroligt många barn spelar.
 
   Visst kan det vara harmlöst - men hur ska man kunna veta det? Star Stables användaravtal ser ut som det gör av en anledning.
 
   JAG är inte rädd för att säga ifrån då sånt här händer för jag tycker internetsäkerhet är en otroligt viktig grej och det finns en anledning till att jag inte visar mitt fula tryne i videor eller på bilder så att hela världen kan se. Just det - ALLA som har tillgång till internet skulle då kunna se bilderna. Och varför skulle jag vilja det? Jag har valt att vara väldigt försiktig med hur jag visar mitt ansikte inom det här communityt för jag vill inte ha bilder på mig cirkulerandes.
   Däremot vet jag att många yngre inte klarar av att säga nej ens på internet. Och det är DÄRFÖR jag är så aggressiv på den här punkten, för de personernas skull. Barn ska inte behöva vara med om att deras bilder sprids, och även fast det ligger mycket i att vi lever i en sån kultur och föräldrar är alldeles för slapphänta med vad deras barn under tretton års ålder (och äldre också för den delen - är tacksam över att jag alltid kunnat prata om internetkultur med vuxna under min uppväxt) får göra med mobiler och datorer så kan alla göra skillnad.
 
   Kalla mig sur, bitter och tråkig, men jag är rädd om spelarna i det här communityt.
 
   Och sluta för ****** upp med att skicka selfies till främlingar. Vad ni vuxna gör bryr jag mig inte ett dyft om men ni som inte är myndiga ska absolut inte göra vad som helst "bara för att man kan". Jag vill iaf inte behöva få selfies från småbarn jag inte känner, men jag hoppas att man tänker till och inser vilket oerhört puckad idé det är att skicka bilder på sig själv till människor man inte känner alls.
 
#StarStableNeedsModerators2016
#BittertantEsmeOut


Claire Masterknight

Håller verkligen med!

Jag har en fråga, ville du visa ansiktet i ett nummer av KP? Var det frivilligt?

Svar: Det var självklart en artikel som jag gick med på att vara med i och jag visste att bild på mig kunde publiceras. Däremot uppmuntrar jag inte folk att söka upp artikeln direkt - den var ett undantag.
Esmeralda Silverforce

Sigrid Winterdotter

Claire: Jag är inte Esme, men jag tror att hon gick med på att den bilden fick publiceras. Annars hade inte KP fått publicera den eftersom det hade varit integritetskränkande.

Fiona Underland

Jag håller med dig till fullo! Internet kan vara en farlig plats, särskilt för barn och ungdomar. Och regelbrott är Inget man ska ta lätt på. Det står klart och tydligt i spelreglerna vad som är tillåtet och vad som är förbjudet, regler är till för att följas.

Svar: Tycker det är dags att ta i med hårdhandskarna. Regler ÄR helt klart till för att följas, men därmed måste folk som bryter dem få konsekvenser av sitt beteende. Man kan ju inte bete sig hur som helst...
Esmeralda Silverforce

Lottie Snöfödd

Det är ju rätt absurt. Tur att du i alla fall kan säga ifrån. Men man undrar ju varför föräldrarna inte finns med på internet, det är ju en rätt stor social del för många unga (och vuxna för den delen!) som inte alltid är en säker miljö. Hade jag haft ungar så skulle jag minsann vara som en hök över deras internetanvändande.

Jennifer Purpleheart

Håller med dig helt och hållet. JAG har ALDRIG förstått hur man kan skicka bilder på sig själv över internet till en person man inte har en aning om vem det är...
Internet kan vara en väldigt farlig plats.

Lottie Snöfödd

Och just ja! Moderatorer vill jag ha. Helst igår redan. Det var ju lite uppmuntrande att se en moderator i spelet för månader sedan, men det var ju bara den gången vad jag vet? Det hoppas jag de inför så fort som möjligt, Det hade ju varit guld värt!

Svar: HÅLLER MED! Aaaaah visst fasen du ska få ett mail av mig under veckan kom jag på nu
Esmeralda Silverforce

Cassandra Watersmith

Mina föräldrar har alltid varit på mig gällande internetanvändande och min mamma följer både min spelinstagram och blogg. Glad över det kan jag vara även om det är rätt irriterande, för förhoppningsvis har jag lite mer vett är de 99% vars föräldrar har noll koll.

Svar: Kloka päron du har!
Esmeralda Silverforce

Diana Weststorm

Jag håller med dig helt! Jag lägger inte ut eller skickar bilder på mig själv hur som helst på internet, för vem vet vem som sitter där bakom?

Eva Bunnyland

Själv är jag mellan 9 och 13 år men förstår och håller fullt med! Har aldrig gett ut bild på mig själv till någon jag inte känner och kommer nog aldrig göra det heller!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.