Chrome Pointer

För lite och för ofta?

   Onsdagsuppdatering ska jag prata om senare ikväll - inläggen som kommer på dagtid är i princip alltid tidsinställda eftersom jag är på jobbet ;)
 
   Jag har spenderat lite mer tid i SSO-communityt på Tumblr under de senaste månaderna - eller rättare sagt, jag har läst mycket av vad som pågår där. Kombinerat med allt det vanliga förstås. Men jag tänkte på en sak där som jag inte riktigt känner igen från svenska communityt, men jag undrar om det beror mest på att svenskarna typ gett upp på att prata om spelet.
 
   Jag har sett mycket negativitet mot att det kommer kläder och/eller utrustning varje vecka. Förr kunde det vara något speciellt med att det kom kläder och utrustning, men nu verkar det som att folk mer säger "ååååh nej inte den här veckan också", trots att det kanske bara kommer ett set med grejer. För... det har ju faktiskt varit nya kläder och/eller ny utrustning varje vecka på sistone. Eller ja, varje vecka sen rätt lång tid tillbaka.
   Det som hänger ihop med det här är en mycket stor negativitet mot gallerian, eftersom allt nytt hamnar där. Det blir liksom att gå till samma ställe vecka efter vecka och kolla på grejer istället för att gå runt i Jorvik och leta efter det nya.
 
   Gallerian är verkligen superfin, men glöms spelets charm med de små byarna bort då vi aldrig har anledning att besöka dem?
 
   Jag har funderat lite på vad jag tycker om saken och jag kan till viss grad hålla med. Att det kommer kläder varje vecka gör ju att det alltid finns något nytt för alla - men det kanske bara blir för mycket? Jag tycker personligen det kommer för mycket sadlar och träns. Jag behöver liksom inte trettiofyra gröna sadlar, för jag vill bara ha naturligt svart och brunt, och inte med en massa mönster på sig - så jag vet alltid att det inte ens är bärt att titta på sadlar och träns, utan det är enbart schabraken som gäller för mig. Så ibland kan det kännas som att det kommer grejer bara för att det ska komma grejer.
   Däremot kläderna tycker jag har varit jättesnygga det senaste året och jag gillar det mesta som släpps. Kläderna är på en helt annat nivå jämtemot hästutrustningen och är i mina ögon mycket mer tilltalande.
 
   Och att allt kommer i gallerian - asså jag älskar provrummet och det är så härligt att verkligen kunna se vad man har i butiken, men jag saknar verkligen att rida runt och söka upp rätt butik i något litet avlägset hörn för att se vad som är nytt. Så jag kan förstå det negativa där och jag skulle nog också vilja att det spreds ut lite. Förr kunde det ju vara sex nya plagg spridda i två olika butiker, och bara där hade man ju en stund där man bara traskade runt och skulle hitta rätt ställe och sen skulle lista ut vad som var nytt. Ja, jag saknar det.
 
   Hur tänker ni på det här med väldigt lite nya kläder varje vecka jämfört med lite fler grejer lite mer sällan? Och var de hamnar någonstans?


Ria

Esme... Vad är det för skum fil som automatiskt laddas ner när man besöker din blogg nu?

Svar: Wait whut? o.o Låter inte bra...
Esmeralda Silverforce

Leah Pandalake

Ååh jag håller verkligen med dig gällande det där med spridningen av utrustningen/kläderna! Det finns ju jättemånga oöppnade butiker i till exempel Jarlaheim, men så satsar de på att fylla på i Gallerian och de nyare områdena istället?
Å andra sidan är det faktiskt skönt att ha allt på samma ställe och ha en översikt över vad som är nytt och så, men myskänslan finns inte där.
Jag känner att "nya kläder i gallerian" har blivit lite uttjatat och tråkigt, tyvärr. Om de skulle förse oss med ny utrustning/kläder lite mer sällan skulle det nog bli otroligt mycket mer uppskattat, i alla fall av mig.

Mandy Macforce

Esme! Koden QUEENOFREDEEM ger dig 50 starcoins! Lite kul då Matilda just pratade om värdekoder i senaste avsnittet av The StarStable Show... Haha, älskar deras små gåtor!

Alva

Jag tycker det är väldigt jobbigt eftersom jag loggas ut varje gång ajg besöker gallerian:( Därför får jag aldrig se dem här "nya" och "snygga" kläderna

Vilda Snownight

Jag kom på en helt annan grej när du sa "traska runt och leta".

När man kom till lv 9 skulle man inte få några uppdrag där det fanns orangea markeringar på kartan vad allt fanns man skulle leta efter, utan man skulle vara erfaren nog att hitta på jordvik.

Vad hände med det? Jag saknar det! Det är roligare om man faktiskt får leta efter sakerna utifrån beskrivningen man fått och inte bara gå till de orangea markeringarna.

Jag förstår när det är nya uppdrag där alla kan ta del av dem men i Dinodalen? I Epona? Där kan inga lv 9 spelare vara.

I de första uppdragen i GÅD finns det nästan inga orangea eller gröna markeringar på kartan, utan man måste hitta allt själv.

Alva

Sitter och spelar SSO nu, alla frågar "Esme!!!Var är duuuu??????" Det är så irriterande! Tycker synd om dig som måste stå ut med detta! Man kan ju ta ner chatten, men tänk vad mycket folk som följer efter dig! Du är ju en helt vanlig spelare, kan man inte få göra sina uppdrag ifred? Moderatorer och Game masters har sagt till flera gånger nu!

Matilda Greenstone

Jag håller med dig till stora delar. Det är roligt med kläder och gallerian är fin?
Men det är inget speciellt med att det kommer kläder längre, de kommer varje vecka och till gallerian nästan varje gång.
Det är i sig inget negativt, men det är lite tråkigt att det finns många oöppnade och glömda butiker runtom på Jorvik. Dessutom finns ju en liten "galleria" i Silverglade, som också helt glömts bort.

Jag tycker att kläderna kanske borde komma lite mer sällan och bli lite mer utspridda, så skulle de nog bli mer uppskattade tror jag.

Matilda Southtree

Jag orkar inte med gallerian, har inte varit där på evigheter, gillar den inte så jättemycket.
Jag har hellre bättre saker men mer sällan än sämre saker hela tiden, det blir för uttjatat.

Matilda Greenstone

Oj. Frågetecknet efter "gallerian är fin" ska inte vara där. Det blev lite oklart vad jag menade.

Olivia

Personligen har jag inte spelat så länge så jag har aldrig riktigt upplevt det här med att springa runt och leta efter vad som är nytt. Det låter väldigt mysigt samtidigt som jag tycker att gallerian är väldigt praktisk! Det jag saknar, som du också säger, är det här lite realistiska i främst utrustningen då. Och det hade inte gjort mig något om det i så fall kom lite mer sällan, jag har ju full förståelse för att man inte bara kan trolla fram saker :) Tror att det blir så när man håller på med hästar utanför spelet, men saknar realismen ibland! :D

Cecilia Gladefield

Håller med att det är roligare och mysigare att rida till en butik istället för att bara rida till gallerian. Samt så blir det för enkelt att få tillgång till de flesta klädesplagg så tidigt i spel. Jag kommer ihåg att jag fick riktigt längta tills jag kom in i Gåd för att kunna köpa de bästa kläderna/ utrustningen och vilken stor glädje jag fick när jag väl kom in. Jag kände mig så stolt när jag kom in, hade byggt rykte och samlat js för att kunna handla där. Att få tillgång till allt i gallerian kanske inte är lika spännande ;P

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.