Chrome Pointer

Svår debatt

   Jag fick en kommentar på Instagram häromdagen som påminde mig om en tanke jag haft förr. Det är en tanke som går in i en svår debatt för ett hästspel, haha.
 
   Gamla hästar - vs. Nya hästar.
 
   Frågan var alltså om jag tyckte att de gamla hästarna skulle tas bort ur spelet, så att alla hästarna hade de nya animationerna.
   Det här är en enormt svår grej! Stor grej. Om jag fick bestämma helt och hållet själv skulle jag lätt byta ut ras efter ras så att det till slut bara fanns hästar med de "nya" modellerna och de levande animationerna. T ex nu då Engelska fullblodet har gjorts om, att de tre som fanns i spelet innan också gjordes om så att alla fullblod hade exakt samma modell, men att de tre gamla självklart behöll de färger de alltid haft.
   Varför vill jag det? För jag anser att skillnaden på kvalité är så otroligt stor. Jag har aldrig haft något emot de hästarna vi har haft från början, men spelet utvecklas. Och det är en naturlig utveckling, för spelets grafiker måste få utforska nya marker och utvecklas med sitt jobb samtidigt som spelet måste kunna locka nya spelare. Visst kan typ Minecraft klara sig med att se ut som det gör, men SSO är inte Minecraft. SSO's spelare har bett, och ber fortfarande, om bättre grafik. Se bara de YouTube-kommentarer som vällde in då den magiska historien om Jorvik släpptes, sjukt många spelare bönade och bad om åtminstone tweakad grafik. (Jag tycker väldigt mycket om den nya grafikstilen - men jag skulle väl inte säga att den gamla är dålig. Den är helt enkelt bara gammal, och lite blek jämfört med den färgpalett som används numera.)
 
   Posteffekter, det snabbaste urvalet av kläder som fanns i hela spelet samtidigt som man försökte se lite vettig ut - throwback till Esme Silverforce i december 2012. Mhm. Jag vet. ALLA såg ut ungefär såhär på den tiden. Stora schabrak? Fanns inte. Rundade schabrak? Fanns inte. Mind you, då gick det inte heller att köpa nya hästar - det var jag och grålle tills hästfunktionen kom fjärde mars 2013. (VI MISSADE ÅRSDAGEN FÖR HÄSTFUNKTIONEN, SHAME ON US) Ni ser väl att det inte heller fanns sadelgjordar, haha?
 
   Välkommen till Star Stable 2016. Så mycket kläder och utrustning att det tar en halvtimme att hitta det man letar efter, Esme samt (typ) resten av communityt har fattat att posteffekter är inget att ha (no offence till er som använder det), ryttare och häst är långt mycket mer högupplösta och spelet överlag ser helt annorlunda ut än vad det gjorde då bild nummer ett togs.
 
   Men att de gamla hästarna fortfarande finns i spelet, Morgan som Engelskt fullblod, Paint som Appaloosa - det kan man ju förstå. De som har köpt de hästarna förr köpte ju de hästarna, och inte de här nya. Jag har sett många som föredrar de gamla hästarna för att de känns mer Star Stable. Är det så? Kanske. Men det fina i det är att alla kan bilda sig en egen åsikt om den saken.
 
   Min American Paint Misty är en av mina favoriter i hela spelet. Jag tror jag skulle gilla henne ännu mer om hon fick den snygga kroppsmodellen som de nya Painthästarna har. Jag skulle lätt sälja den här hästen och köpa den på nytt om den släpptes med samma färg på en ny Painthäst, även om den här var kvar i spelet.
 
   Jag skulle inte ha något alls emot att alla hästar i spelet byttes ut mot nya modeller som matchar spelets "nya" anda. Inte ens om det gällde att våra starthästar byttes ut. Men det är min åsikt. Vad är eran?
 






Sigrid Winterdotter

Ja, jag gillar de nya hästarna bättre. De jorvikiska varmbloden har väl alltid sett ut som de gör? Jag tycker de ser korkade ut med stora näsborrar och stora öron. Skuggorna de har under ögonen är inte heller fina. Kroppen är däremot helt okej. Fast nu är det ju så att jag är 0% hästmänniska.

Matilda Southtree

Jag skulle ha VÄLDIGT mycket mot att de byter ut våra älskade gamla hästar. De får gärna lägga till nya modeller, och de får väldigt gärna göra de gamla lite rörligare (blinkande ägon, munnar som kan öppnas, dock inget betande), MEN, Inte göra om de helt. De kan fixa de lite rundare, så länge de behåller största delen av de. De gamla hästarna ser ut så, Star Stable ser ut så :D

Valle

Jag vill verkligen att dom gamla ska bytas ut. Sen när det kommer en ny modell (på en häst som redan finns, och som någon redan har köpt innan den nya modellen kom) så tycker jag man borde få välja mellan att byta ut sin nuvarande "modell" mot den nya. Så om man har den gamla modellen, och sedan kommer det en ny så tycker jag att man kanske kan få rabatt på den nya iallafall? Som om en ny modell frieser skulle komma, skulle jag bli lite deppig, då dom gamla modellerna kostar väldigt mycket. Detta är mina åsikter dock.

Naomi Diamondwood

Håller helt klart med, eller hur man ska säga. De skulle vara jättekul om alla byttes ut.
Starthästen vill man ju liksom ha kvar men skulle annars på ett annat sett vara ganska rolig med en uppdragdering på den med. Men de skulle bli massa åsikter hit och dit.

(skrev anonymt precis)

Diana Sweetgirl

Jag skulle vilja att SSO släppte mer hästar med nya modellen. MEN jag vill att de "gamla" ska vara kvar. Min åsikt! :)

Corinne Slowpaw

Det enda jag kan säga är nej nej nej.... Jag vll absolut inte att de gamla hästarna byts ut dels för att jag verkligen gillar den så kallade "starthäst formen" och precis som du säger så känns den mer Star Stable. Däremot skulle de gärna kunna fixa till den lite istället som mer rundade knän än de där kantiga, kunna göra fler nyanser i svans & man så den ser mer levande ut och lägga till någon animation till de. Men att de helt ska bytas ut känns fel på något sätt, eftersom en del av de hästar jag ha i den formen nu har jag ju dels köpt för att de har just den formen också. Det skulle inte heller kännas som "min häst" längre om den plötsligt fick ett nytt utseende.

Charlotte Masterwater

Så som Corinne säger så tycker jag inte att de gamla modellerna ska försvinna ur spelet. Jag skulle hellre vilja att de fick animationer så som de nyare hästraserna. De tittar runt, betar, blinkar, panluggen samt man och svans rör på sig lite mer realistiskt än att dem bara sitter still. Jag vill inte att den såkallade "starthästmodellen" tas bort för många av de hästarna är jättesnygga tycker jag. Men jag ser gärna att de får fler animationer så som de nyare hästarna. Också ponnyer, araber, och resten som inte har animationer.

Fiona Underland

Nja. Jag håller inte helt med dig. Jag tycker bäst om de äldre modellerna, de är helt enkelt snyggare enligt mig. De känns "hästigare" på något sätt. Jag hade gärna haft de nya animationerna på de äldre hästarna (alltså det nya rörelsemönstret som de nya hästarna har) och samtidigt behållit deras utseende annars.

Cecilia Gladefield

Jag har svårt för de nya hästarna. Tycker att de flesta utav de nya hästarna har överglansiga, bleka färger där de äldre hästarna har mer djup, olika skuggor och mer realism i färgerna. Gångarterna är dock fina på de nya hästarna. Animationerna med ögonblink, öronviftandet och betandet är gulligt. Jag gillar dock inte animationerna när hästarna kastar oroligt med huvudet för det känns som att de är stressade och nervösa då det är något överdrivet. Så personligen är jag mer för de ädre hästarna ;P

Allison Goldknight

Jag vill byta ut hästarna, särksilt hur de rör sig, rider nästan aldrig på någon av de äldre hästarna, eftersom det känns så stelt att rida runt. Tycker att en uppdatering på de äldre hästarna behövs!

a n n i k a

Jag håller med dig! Skulle mer än gärna vilja se nya modeller och animationer till de gamla hästarna.

Juni Hawksmith

Skulle verkligen inte vilja att de bytte ut de gamla hästarna. Jag tycker att de är charmiga, men som många andra redan har skrivit så får de gärna fixa lite småsaker med dem, som tex rörelser men inte utseendet. Tycker om de nya med och SSO får gärna fortsätta med att göra nya uppdaterade versioner, men vill att de gamla ska stanna kvar. Som du skrev och som några andra skrev så känns det verkligen som StarStable för mig, haha. Men, intressant ämne att diskutera! :D

Filipa GC

Jag vill inte att de ska brytas ut. Jag gillar den högt ansatta halsen på de "gamla". Det är kul att det finns olika.

elinbohman.blogg.se

Håller med om att spelet behöver utvecklas, men det kan ju vara i mindre steg (som när de uppdaterade vissa av sadlarna så att de blev mycket bättre kvalité osv). Att fräscha upp det jorvikiska varmblodet men ändå behålla deras form på ett ungefär skulle nog vara bra, men inte för stora förändringar på en gång, just eftersom att förändringar hos ens starthäst nog skulle kunna uppröra en del spelare.

När jag såg SSO's trailer (Story of Jorvik) blev jag ganska fundersam över kommentarerna. Vissa ville/vill att SSO ska byta ut grafiken till som den är i trailern, men det många glömmer är att även om det skulle gå tillslut (tar ju väldigt långt tid att byta ut allt) så skulle de flesta i spelets målgrupp inte kunna spela det då deras datorer inte skulle klara av det.

Leah Pandalake

Nej, jag håller definitivt inte med dig. De gamla hästarna ska finnas i spelet och se ut som de alltid gjort enligt min mening och som någon nämnde ovan, det skulle inte kännas som samma startis om man uppdaterade gångarterna/utseendet. Jag är ju personen som håller fast vid sådant som varit och gillar inte förändringar på det sättet - det ska vara som det alltid varit!
Jag tycker i så fall att teamet ska satsa mer på framtida hästraser istället.

Vanda

Jag tycker att dom gamla modellerna ska vara som dom alltid har varit även nu då dom nya hästarna har kommit har jag alltid gillat att rida dom gamla modellerna jag har köper hästarna för att jag gillar dom. vist man kan göra nya av gamla raser men låt dom gamla raserna vara.

Haley Eastlake

Jag skulle bli förkrossad om de gamla modellerna byttes ut. Jag älskar modellerna på de gamla hästarna, ibland mer än de nya och som du skrev jag köpte dom för att de såg ut just såhär och känslan jag får när jag rider dom kan inte ersättas av en "ny modell". Varje häst berättar en historia och de "gamla modellerna" berättar sin historia om sso. Min favoritmodell är fortfarande starthästen, det jorvikiska varmblodet. Om han fick en ny modell skulle han inte alls vara samma häst som innan, han skulle tappa sin magi.. hoppas därför att de inte kommer ske en förändring av de hästar som redan kommit till spelet utan att de istället gör fler men då uppdaterade versioner av de raser som redan finns. Som sso redan har börjat göra.
Det är min åsikt, jag är inte så mycket för förändringar.

Daniela zebravalley

Håller helt klart med, vill att dom gamla ska bytas ut till dom nya!♡

Tuva Yellowheart

Jag skulle tycka att det var jättekul om de gamla hästarna uppdaterades, men att de gamla hästarna inte tas bort helt. En grej som jag har funderat på ett tag är att om SSO skulle uppdatera de gamla hästarna tills varenda gammal häst är uppdaterad och det bara är starthästen kvar, hur skulle SSO kunna uppdatera varenda startis i spelet, vi alla har ju olika starthästar. Om det händer kommer man få välja att uppdatera den eller får alla den nya modellen auotomatiskt? Jag skulle tycka det var kul om man kunde typ köpa det nya utseéndet till sin startis OM man vill så att man inte måste ha den nya startisen :)

Juliette Shypie

Usch nej, vill verkligen inte att dom gamla hästarna ska tas bort från spelet. Min startas var min bästa vän upp till level 13, när jag bara hade honom och två söliga fula ponnys som jag aldrig red. Så nej, kanske nya animationer till alla hästar med annars nej, inget utbytande.

Rose Greenhill

Nej, jag skulle absolut inte vilja att hästmodellerna byttes ut. Jag har aldrig riktigt fastnat för de "nya" modellerna, jag tror Fjordhästarna var den sista rasen som kom till Jorvik som jag gillade modellen på. Det var jag och starthästen under en lång tid innan hästfunktionen kom, och sen hade jag bara hästar av "starthästmodellen" väldigt länge. De kunde kanske få fräschas upp en aning, få de nya animationerna med ögon och mun etc, och kanske fixa till benen som lätt kan se lite kantiga ut. Men att byta ut dem till en helt annan modell tycker jag skulle kännas helt fel, tyvärr.

Bianca Waterlund

Start hästar borde få behålla utseende men mer anmitigaioner skulle vara fint. Vore kul om hästar kunde bocka och gå iväg tycker jag men min lilla Prinsessa ska få ha sitt utseende. Det var ju hon jag korsade moorlands stallplan med för första gången!

Ronja Dragonhaven

Älskar många av dem gamla hästarna men det skulle vara kul om dem kunde ha animeringar (aminitioner tror jag det heter vet inte hur det stavas xD) men vissa av dem är extremt vackra!

Alanis Moonstorm

Att byta ut och ta bort de äldre hästmodellerna tror jag inte på, det finns många som ogillar hur de nya rör sig och ser ut. Däremot kan de, om de orkar och har tid, modernisera de äldre modellerna:

De äldre modellerna har, liksom de nyare, en mun som är texturerad på insidan, om man vinklar kameran rätt kan man se deras tänder, så att rigga om dem lite så att de kan blinka, röra på ögonen, tugga och vifta på öronen vore inte så svårt.

Att få dem att beta tror jag dock inte på, halsen och bogen är inte modellerade för att tillåta sådana rörelser. Många stör sig dessutom på de nya hästarnas gångarter och skulle nog känna sig förrådda om de äldre hästarnas gångarter uppdaterades markant.

Kantigheten kan definitivt fixas till genom att ge hästarna ett högre polygon-count, dvs fler antal fyrkanter i modellen. Framförallt i områdena den rör mycket på som ben och rumpa, men även ansiktet.

Texturerna vet jag inte om de går att göra så mycket mer högupplösta än vad de är nu, någon skulle någ behöva sätta sig ner och göra om dem från scratch vilket skulle ta sjukt mucket tid och dessutom skulle texturerna aldrig bli likadana som originalen, men vi kanske skulle slippa det lite pixliga utseendet? Det är dock den här delen av arbetet som skulle ta längst tid iom att det finns 33 olika texturer som måste göras om bara för starthästmodellen i så fall.


Johanna

Det är verkligen en svår fråga, men om man följt med och sett spelet och hästarnas kvalitét utvecklas tycker jag att det känns synd att Star Stable skulle ta bort de äldre hästraserna. Som ägare av relativt många hästar med "starthäst-formen" skulle jag bli rätt sur om mina sådana hästar skulle bytas ut och jag inte fick välja det själv. I sådana fall tycker jag att de ska göra som med dem tidigare hästraserna, att sälja nya modeller!

Stina graylee

Jag gillar de nya kroppsmodellerna mer men de gamla starthästarna skulle jag tycka va lite sorgligt ifall dom byttes ut eftersom de var min första häst i sso

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.