Chrome Pointer

Konstig galopp?

   Jag har sett några stycken som säger att det Engelska fullblodet har en skum galopp. Alltså den snabba galoppen. Jag har stirrat mig blind på hästskrället, men jag ser det inte. Vad är det som är så skumt? Och om du är en av dem som tycker det ser skumt ut, vad tror du skulle förändra det? Jag är helt lost haha, tycker galoppen ser jättebra ut - första ordet som ploppar upp i mitt huvud då jag ser den är just "fullblod", för den galoppen tycker jag man ser på banan...?
 
   Fun fact of the day - jag hade en dröm om att bli jockey då jag var liten och läste Fullblods-serien från Polluxklubben. Sen nånstans på vägen insåg jag att så feg som jag var på hästryggen var det ett förbaskat dåligt karriärsval. Då jag får chansen att rida lite stabilare halvblodshästar rider jag dock fortfarande gärna i jockeyläder för att träna balans och benstyrka, sjukt kul!






Melissa Dragonnight

Är också VÄLDIGT feg! Men jag brukar få rida stallets tävlingsponnyer oftast (galopponnyer)... Från början vågade jag typ inte göra något med dem för att de är rätt heta, men nu vågar jag faktist! xD

Cynthia Silvernight

Nu när jag kollar på din lilla video här så galopperar exakt likadant ju! :D

Paulina Sunnight

Det enda jag tycker är lite konstigt är hur halsen blir. Det är väldigt svårt att förklara men den blir lite tjockare enligt mig. Annars är det inget fel på galoppen! :D

Willow Goldhill

Håller själv på med galopp hästar! Om man väl har ridit i den farten så är man fast. Själv så ser jag inte det konstiga i galoppen heller.

Att hästarna inte sträcker ut sig på ett visst sätt i galoppen är inget man kan göra åt. ALLA hästarna sträcker ut sig på sitt eget sätt. Vissa blir väldigt långa i kroppen medans andra inte blir det. Så det blir ju väldigt svårt för sso att att anpassa galoppen för alla:)

Ett tips till alla som är värt att söka på är "Secretariat stride lenght". Finns en bild där man kan se ett collage på 6 hästar!

Det är inte så att hästen ska vara så lång som möjligt. Secretariat var lång och hade enorma framgångar medans Man o´War var kort och vann 20 av 21 starter. Likadant med Seattle Slew som vann Tripple Crown.

Haley Eastlake

Det var första tanken som kom upp för mig också, hört många som klagat om konstig galopp och att vissa skulle velat ha den mer samlad. Min första tanke var direkt, detta är ett fullblod som har en bakgrund från tävlingsbanan och jag tycker alla animationer är helt fantastiska. Det är en riktig drömhäst om man frågar mig.

Kramar Haley

Rose Shadowlee

Det jag tror jag tycker är lite, lite lite, skumt är att frambenen ser ut att gå lite för högt upp när den sträcker ut dem i galoppen. Det är nog det ända som jag tycker ser lite konstigt ut.
Men samtidigt så har jag också funderat på om det bara är något vi måste vänja oss vid, att det är en ny galopp. Som när Quartern kom.

Rose Shadowlee

Eller så kanske det är mer en vanesak XD Tittade nu och det ser faktiskt bra ut.
Något som jag tycker är väldigt positivt är att karaktären inte dunkar huvudet ner i nacken på hästen på det engelska fullblodet :3

Alanis Moonstorm

Får jag låna den gifen?
Hade tänkt ta och gifa en bild på fullblodet i spelet så jag kan jämföra sida vid sida för det är något i hur den flänger med huvudet som stör mig men jag kan inte räkna ut vad det är... Det är något med animationen som får den att gå från att vara en väldigt seriös häst till väldigt löjlig i den snabbaste galoppen och det känns ju som att det borde vara den mest seriösa gångarten. Istället känns det som en av disneys tidigare galoppörkarikatyrer..

Svar: Det är inte min gif, den är skamlöst stulen från internet - för min del gör det alltså ingen skillnad! (Länk: http://rebloggy.com/post/my-gif-my-gifs-mine-hbo-horse-luck-equine-horses-equestrian-dustin-hoffman-horse/16774498708)
Gör gärna en jämförelse though, vore kanske bra att se!
Esmeralda Silverforce

Novis

Hej!

jag tycker också att det ser skumt ut!<3
jag tror att det skulle förendras om den kanske skulle kunna springa lite långsammare xD
Tacksam för svar <3

Linnea StarForest

Jag tycker endast de skulle kunna förbättra är om halsen och huvudet skulle röra sig med realistiskt, annars är det helt okej galopp.

Alanis Moonstorm

Jämförelseinlägget med gifen på mitt fullblod och den här gifen kommer upp på måndag. Så nu har du något att se fram emot. *host*

Svar: Oooh nice, tack :D
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.