Chrome Pointer

Allroundsadlar - och SMÅ schabrak där med

   Då jag sist pratade om westernsadlar sa jag att jag aldrig använder stora schabrak till dem, utan jag använder alltid små schabrak. Ni höll med, väldigt mycket också - vilken reaktion det blev, haha!
 
   Nu däremot tror jag inte att lika många kommer hålla med mig ;) Jag tycker nämliga att de "vanliga" sadlarna går att använda till både stora och små schabrak. Ni som varit med länge minns att de stora schabraken fanns inte ens i spelet då det öppnade, utan det fanns tre sadelmodeller och enbart det rektangulära schabraket.
   Fun fact - det var en period där alla i bloggcommunityt hade storbråk om vilken av de "vanliga" sadlarna som var en dressyrsadel vs en hoppsadel. Jag tyckte det var det fånigaste jag hört för i mitt huvud var det ju självklart att den raka sadeln, som man börjar spelet med och som också fanns i Starshine Legacy, var närmare en dressyrsadel medan den andra solklart var en allroundsadel. Kan säga att det var ett antal som inte höll med om det, för de tyckte det var självklart att det var tvärtom ;)
   Läge att ta hem Oldenburgaren Sharada från Hästön snart, saknar denna gudomligt snygga häst... Här har hon iaf sadeln som jag tycker är en allroundsadel. Hon har dessutom ett kort schabrak.
 
   På denna väldigt gamla bild på ponnyn Savoy används sadeln jag tycker lutar mer åt dressyrsadel-hållet. Jag använder den modellen väldigt sällan numera dock, den andra sadeln finns i många fler exemplar varav många är väldigt detaljerade och väldigt fina. Tog ett tag innan jag hittade den här bilden i mitt arkiv x)
 
   Till de här sadlarna har jag inget emot att använda de korta schabraken. Varför? Venne. Jag tycker ändå att det ser vettigt ut! Många verkar inte vilja använda de små schabraken till de här sadlarna för att det skulle skava på hästarna, men så långt orkar inte jag tänka på den punkten x)
 
   Tycker ni att jag har helfel eller använder ni också korta schabrak till de här sadlarna?
 
    Det händer förstås att jag använder de stora schabraken ändå, för de är jättefina ^^ Här på min nordsvensk Charizard!






Miranda Silentborn

Nej, jag tycker inte att det är fel att ha de mindre schabraken till allroundsadlarna, jag själv använder de små nästan hela tiden.

Leah Pandalake

Egentligen tycker jag det känns helt fel att använda sig av små, korta schabrak under både dressyr -och allroundsadlar - men, det händer att jag slänger på en liten filt på mina ponnyer eller quarters/paints (dessa är enda undantagen), tycker det ser betydligt snyggare ut på de raserna. Shirehästarna och nordsvenskarna i spelet föredrar jag alltid stor filt på.
Överlag föredrar jah definitivt stora framför små schabrak! :D

signe swordstar

Bli inte arg nu Esme :P jag använder dom stora shcabraken till alla sadlar, jag använder iochförsig inte western sadlar +träns...

Charlotte Masterwater

Jag brukar köra på och kan använda både de korta rundade eller de stora under sådana här sadlar. Väldigt sällan har jag de mer fyrkantiga små filtarna under allround eller dressyrsadlarna, men ibland så händer det också. :)

Filipa GC

Jag KAN verkligen inte ha litet schabrak på de sadlar som är för engelsk ridning. Men det finns ETT undantag, islandshästarna. De får ha litet schabrak för mig.

Matilda Southtree

Det är inte fel att använda de små schabraken till dressyr/allround-sadlarna, men jag tycker det ser bättre ut med de stora filtarna där :P (Förutom på mindre, lite äldre hästar (som ponnyerna och araberna)
Jag använder dock de små mycket, men föredrar de lite rundare, för då ser det inte ut som om de borrar in sig i hästen typ x) Och westernsadlar använder jag ALDRIG stora eller rundade små till... xD Då ska det vara de fyrkantiga! Och helt de fyrkantiga som ser mer filtaktiga ut, och inte som engelskridnings-schabrak... :D

Selma Flowerpaw

Åh! Jag älskar att ha de små filtarna till allroundsadlarna/dressyrsadlarna även fast jag alldrig använder dressyrsadlarna. Men om man ska ha dem små filtarena är det ett måste för mig (detta är iaf min åsikt) att dem ska ha rundade hörn!

Lova Winterside

Jag använder både de små och stora schabraken til både alround och dressyrsadlarna, dock passar vissa hästraser bättre i de stora och vissa bättre i de små. Tex det nya engelska fullblodet passar enligt mig bättre i små schabrak då de stora ligget så konstigt på dem.

Emma Shortroad

Är ju mer en smaksak om vad man använder inte använder!
Jag använder både stora och små filtar, kombinerar ihop olika färger på olika outfits.

Passar inte den lilla filten så kanske en större passar eftersom färgen mäter sig bättre :P
Sen kanske det finns en stor filt som inte passar så då väljer jag en liten filt som sitter bättre. Smaksak! :)

Ebba Youngland

Om jag har dressyrsadel har jag alltid ett stort schabrak. Det känns liite mer realistiskt då eftersom dressyrschabrak är "fyrkantiga". Annars gillar jag de små runda schabraken mest! :)

Linnea

Jag såg dig i KP

Fiona Underland

Jag håller med dig gällande sadlarnas typer. Men jag kan inte för mitt liv i nuläget använda de små schabraken till något annat än Westernsadlarna. Vilket är lite tråkigt då det nuförtiden mestadels kommer ut små schabrak, och jag använder mestadels allroundsadel. :P

Emma Bravenest

Tycker inte om det ;( förlåt till er som gillar de.

Amanda Rainwood

Jag använder nästan enbart stora schabrak, och när jag väl använder de korta så är det de rundade som gäller. Använder aldrig westersadel. x)

Ylva Moonwright

Western - alltid små
Dressyr - använder jag typ aldrig haha
Allround - vad som
:D

myyra

asså den sadeln du sa var dressyrsadel är ju den som liknar en dressyr sadel!(utom att den är lite flat back) använder typ aldrig dressyrsadlar eller western sadlar... xD använder blandat med schabrak... oftast långa till dressyr sadel

Zierra

jag andvänder typ bara allround sadlarna. tycker att alla schabrak funkar till dem å väljer dem mest beroende på storleken på häst. t.ex. så tycker jag de ser helskumt ut med ett litet schabrak på en shire. mvh/ Zierra <3

Francesca

Vart är tröjan på bild tre i från? Älskar den!

Svar: http://starstable.bplaced.net/db/en/
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.