Chrome Pointer

Hackamore

   Hackamore. Någon som inte håller på med hästar undrar kanske vem man ska hacka mer på, eller om det är en festavning på Whack-a-mole, men vi som kan häst vet att hackamore är ett bett - eller mer avsaknaden av ett.
   Snabb re-cap för er som inte är hästfolk - bettet är metallgrejen hästen har i munnen då man rider. Hackamore är mer som en väldigt tight grimma med hävstänger som hjälper ryttaren att få kontakt med hästen, då trycket över näsan gör att hästen reagerar likt som om den hade ett bett i munnen. Hästen har alltså ingenting alls i munnen med ett, så som vi gärna kallar det, hack.
 
   Lovar och svär att jag inte gör reklam för PS of Sweden haha, men jag måste erkänna att jag älskar deras produkter! Bra exempel utgör de också till såna här inlägg - här ser ni PS eget hackamore. (Produktbild från PS webbsida, PSofSweden.se)
 
   Jag har sett många, många SSO-spelare som säger att de väldigt gärna vill ha hackamores till SSO. Jag som verkligen gillar realism skulle förstås tycka det var riktigt nice. Det är ju ingen enorm grej, mer en grafisk grej som man ändå har sin glädje av. För hästmänniskor är, i ärlighetens namn, pryltokiga. Syns inte det väl, med alla miljoner variationer av schabrak, benlindor, träns och pannband till dessa som finns - och där pratar vi ju bara om ridningen, för mycket annat tillkommer ju utöver den.
   Många kanske ser SSO som ett äventyrsspel, men jag får intrycket av att majoriteten av spelarna är just hästmänniskor. Jag var lite nyfiken och frågade både här på bloggen och runt på Facebook för ett tag sen och i princip alla svarade att de spelade för huvudstory och/eller hästarna. Hästarna ÄR ju därmed viktiga - och jag skulle verkligen gilla att ha lite fler utrustningsval.
 
   Ni då, era tankar?






Valle

Jag spelar mest för hästarnas skull, och hade gärna velat ha att man hade kunnat köpa olika bett (skulle fungera som en bonus, precis som häst skorna!) Sen så finns det ju så många snygga pannband irl som skulle sitta fint fint i spelet!

Meja Crazyrock

Jag skulle också vilja att det var lite mer realistiskt! Rider islandshästar irl och skulle älska om det kom islandshästträns och sadel!

Rose Shadowlee

Jag vill också ha mer realistisk utrustning till hästen. Det finns så många olika modeller av träns och sadel, så det är lite tråkigt att de bara har två modeller i spelet. Jag kan förstå att vissa träns kan vara lite svårt, t.ex. de som har två tyglar. Men ja, lite mer variation av modeller än färger skulle ha vilja ha :)

Cecilia Gladefield

Hackamore och repgrimma med grimakaft som tyglar skulle vara riktigt coolt. Finns så många fina bettlösa träns som jag jättegärna skulle vilja se i spelet. Att ha grimma och grimskaft som "träns" skulle passa utmärkt till leda- funktionen ;D Två flugor i en smäll liksom.

Sigrid Winterdotter

Trodde Hackamore var ett hacknings-konvent...

Men i alla fall, pannband hade nog varit trevligt. Jag är självklart inte hästmänniska men pannband hade varit roliga att matcha med t.ex. schabrak och benlindor.

Luna

Meja, rider oxå islänningar, det skulle vara så nice med ett sett till islänningarna, även nån typ tävlingsbana i tölt!

Linn

Mm ,bettlösa träns skulle säkert vara bra ! Och håller med ,det skulle passa utmärkt till ledfumktionen !

Esmeralda Nightnest

Detta hör inte till inlägget men jag visste inte annars var jag skulle skriva det..

I Min Häst´s nya nummer nämndes det att det möjligtvis kommer komma Jorvikiska Urhästar till Jorvik i SOMMAR!!!!

Ville att du och alla som inte redan visste det skulle få veta!
<3

Svar: Hahah jo nu är det ju sommar och vinnarhästen i SSO's Instatävling var ju Jorvik Wild Horse - Jorvikisk vildhäst kan ju det bli, men jag tror nog mer på att det ska översättas till Urhäst!
Esmeralda Silverforce

Matilda Southtree

Ooh, det hade varit kul! :D
Hade direkt köpt ett sånt (om det kom i svart eller nån sån snygg färg och såg helt ok ut) och satt på det på min startis Silver.

Jane Candlenose

jag skulle tycka det var bra om det kom hackamore träns till sso för det är ju alltid kull med olika sorters sträns skulle också tycka det var kul om det skulle komma grimmor till sso <3

Julia

Jag skulle älska om det kom bettlösa träns till sso! Jag är själv intresserad av bettlös ridning så bettlösa träns skulle vara väldigt kul om de la till! :D

Eva Bunnyland

Jag skulle älska om det kom sådant :) Även grimmor och grimskaft så borde man kunna leda hästen i det!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.