Chrome Pointer

Från början var de tre

   Tre spelserier alltså! Och nu tar vi en snabb tillbakablick, dels eftersom jag inte har nämnt spelen på länge och dels för att många nya läsare aldrig har hört talas om dem.
 
   Lååååångt innan SSO fanns det tolv andra spel. Jorvik öppnade faktiskt för allmänheten redan 2005 i spelen Starshine Legacy, som släpptes via Polluxklubben. Det var fyra spel i serien och alla följde varsin Ödesryttare - Lisa, Linda, Anne och Alex. Deras stora mål blev att hjälpa den utomjordiska varelsen Fripp att rädda Jorvik från Garnok.
 
   Lisa och Starhine var de första huvudpersonerna, i Episod 1.
 
   Alex och Tin-Can däremot, var de sista i Episod 4.
 
   Anne och Concorde, som fortfarande inte har dykt upp i SSO, syntes i Episod 3...
 
   ...medan Linda och hennes hopphäst Meteor figurerade i Episod 2.
 
   Senare släpptes två spelserier typ samtidigt (vad jag vet iaf) i varsin systerklubb, ena serien i Polluxklubben och andra i... åh jösses, den klubben bytte namn så sjukt många gånger. TL-klubben har jag för mig att den hette just då! TL-klubben hade spelserien Star Academy, där hästar inte hade något fokus alls och istället handlade allt om lisa (yup, vår Ödesryttar-Lisa), Brittany och Kyomi som ville bli artister. Genom fyra spel fick man följa tjejerna och man kunde välja att spela som vem av dem man ville i varje spel. Alla tre hade egna röster, vilket var rätt kul. Det var också i de här spelen som Raptor dök upp för första gången!
 
   Kyomi under en skolsamling
 
   Lisa tränar dansmoves nattetid i Jorvikstallets paddock
 
   Uppvisning på Jorviks Melodifestival - notera Raptor till höger!
 
   Spelen fungerade som Dace Dance Revolution men är faktiskt jätteroliga!
 
   I Pollux släpptes serien som fler känner igen - Star Stable! Höstryttaren, Vinterrryttaren, Vårryttaren och Sommarryttaren hette de fyra spelen och särskilt det första har haft stora influenser på SSO i och med stora likheter i naturen.
 
   Sommarryttaren försöket sig på olika westerngrenar
 
   Vårryttaren bjöd på vackra små byar och dressyrtävlingar
 
   Vinterryttaren erbjöd snö och kyla och många ridhus med enorma hinder
 
   Höstryttaren var det första av dem, och även det som ligger närmast SSO.
 
   Det finns alltså mycket backstory till SSO och trots att allt mellan spelen inte ställer till 110% så går allt ihop, och de tidigare spelen ger en störe förståelse för vad som pågår i SSO.
 
   Numera produceras inte spelen längre och de är rätt svåra att få tag i. Värt att veta är att spelen är sjukt roliga och värda att spela för alla som älskar Jorvik. För er som verkligen inte lyckas hitta spelen är det många som har gjort Let's Play's av spelen på YouTube! Om ni vill läsa mer om spelen kan ni självklart göra det på Jorvikipedia.






Eawysims

Kommer ihåg hur glad man var när man fick hem paketet från Pollux. Var en av de som väntade superlänge på att SSO skulle släppas, de pratade väl om det i flera år? Fast sen hörde man inte så mycket på ett tag. Vill ha resten av Star Stable-spelen, tror jag bara har höstryttaren hemma just nu. Tror inte jag kommer tycka det var lika kul som när jag var yngre, men hade ändå varit kul att ha de. Typ nostalgi?

Valle

Kortet som du tog i vinteryttaren var jätte fint! Haha detta gör ju så att man vill ha väder i Starstable, hade varit ganska nice. Så man slipper växla från slaskig vinter till sommar, höst hade varit så vacker framförallt nu när teamet gör sådan fin grafik!

Cassandra Watersmith

Och jag som äntligen kommer att få köpa vinter- och vårryttaren av en vän! Kommer då ha alla SS och SSL spel och ett SA. Blev ännu mer taggad än vad jag redan var av detta inlägg!

Ris Dogforest

Tycker hösten på vårryttar "bilden" är så fin.
Josh i SSO har ju en sådan.

Selma friendtree

Dock så går SSL att köpa nedladdningsbart för 50-60 kr per episode på Elgiganten

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.