Chrome Pointer

Frågor - och svar!

   Goodness me, det tar aldrig slut - här är ännu mer svar från frågestunden!
 
 
Från Makii:
Hur länge har du spelat SSO? (Ca) 
   Jag började superdupertidigt och var en av de 25 första spelarna. Jag har tidigare trott att jag började spela 3-5 dagar efter att spelet öppnade (för jag har fortfarande inte en aning om exakt när spelet faktiskt öppnade lol) men det känns ju som att det är ännu tidigare nu då jag vet att jag var så snabb att börja spela. I Oktober blir det iaf 5 år!

Önskeutrustning (Förstår du? cx är så dålig på att förklara) 
   Hm, menas det alltså ny utrustning till häst? Jag skulle vilja ha förbygel, senskydd och träns i olika modeller. Drömma kan man alltid x)

Favvohäst förutom Ash ;) 
   Men sluuuuuuta, vill inte mobba ut mina stackars pixelhästar! Då är jag superdiplomatisk och säger Rapidash.
 
   Rapido ♥

Önskeområde (inte vart utan hur du vill att det ska se ut/vara) 
   Jag har sagt det här massor med gånger då folk har frågat under senaste året men jag saknar rancherna från Sommarryttaren och skulle vilja ha dem i SSO. Mer torröken än det var i Sommarryttaren, så rätt gult och orange, boskap, långa fina terränglopp, ridbanor med möjlighet till Barrel Race, Pole Bending och en återgång till westerntävlingarna från Sommarryttaren - och en dröm är att det vore så varmt att enbart vissa hästraser skulle kunna prestera till max, så en motsatt effekt mot Dinodalen!

Har du några djur IRL? Isf vilka och vad heter de? 
   Jag lider av åkomman "allergiska föräldrar" och fram tills att jag flyttat hemifrån (eller kastat ut föräldrarna) får jag överleva utan djur.

iPhone eller Android eller Windows (Mobil) 
   iPhone! Min bff är min iPhone 6 vid namn Alfons.

Youtube eller blogg?
   Blogg, utan att tveka en sekund.
 
Från Iris Highgarden:
Vilken av Jorvik-spelen (bortsätt från SSO) är bäst/sämst? 
   Bäst är Höstryttaren eller SSL2. Sämst är... fasen vad svårt? Liksom det finns nackdelar med flera av spelen, men samtidigt ÄR de bra. TYVÄRR får jag nog säga Star Academy 3, för att jag tycker storyn är lite svag - det är faktiskt den sämsta storylinen i alla Jorvik-spelen men någon måste ju alltid vara sämst. Spelet har ett bra slut, men hela storyn på vägen dit är... ehm. Star Academy-spelen är i övrigt väldigt bra och jag tycker de är riktigt roliga att spela.
 
   Lisa i fronten på nattklubben Black Light, ägd av Hermans bror Mr Wetton, med Kyomi och Brittany bakom sig.

Vilken är din favorituppdatering hittills? 
   Hästfunktionen är ju legendarisk. Annars är jag alltid eld och lågor varje gång det blir storyuppdrag eller nya områden :D

Hur länge har du älskat HP? 
   Jag fick första boken då jag gick i ettan. Jag började läsa. Hann en bit. Familjen gick då för att se just första filmen på bio. Jag följde med och som den mesiga lilla plutt jag var som liten blev jag totalt livrädd varje gång en skurk dök upp på filmduken och då vi gick från bion var jag i uppror och lovade högt och tydligt att aaaaaaldrig mer bry mig om Harry Potter.
   Ehm, ja, boken plockade jag ju upp igen redan dagen efter. Jag slukade hela boken på sju dagar, ändå rätt skillat för en sjuåring. Sen var det totalt kört och att mamma köpte hem bok 2 och 3 på samma gång var ju det bästa jag varit med om i hela mitt liv. Väntan efter böckerna som kom efter det var däremot troligen det värsta, haha.

Har du sett Star Wars? Om inte, skulle du kunna se Star Wars? 
   Jag har försökt - notera försökt. Jag kan liksom inte hitta något intresse för det bara. Jag har haft filmerna igång på tvn mååånga gånger, men jag finner mig alltid vara mycket mer intresserad av otroligt viktiga saker som att svära över gröna grisar och arga fåglar eller att jag förlorade ett till liv på Candy Crush Soda Saga.

Vad tänkte du när du hörde om Star Stable Online för första gången?
   Det här är faktiskt väldigt roligt för jag tänkte "HAH, det kommer ju aldrig funka" x) Till mitt försvar var det enda man fick se i bildväg följande:
 
   Då man fick se bilder från den lite mer färdiga versionen, som påminde mycket mer om spelen jag spelat förut, var jag superexalterad och satt som på nålar och väntade på spelet!
 
 
Från Diana Sweetgirl:
Vad tyckte du om Lisa Ajax bidrag i mello?
   Nja, hennes låt var inte riktigt i min musiksmak. Tycker låtar i det tempot är dötråkiga, haha. Låten är ändå "bra" nog för att platsa på min schlagerlista i mobilen! (Btw, TACK FÖR EN SCHLAGERFRÅGAAAAA)
 
Från Courtney Pinkrider:
Skulle du vilja designa en egen häst? 
   Vem skulle INTE vilja designa en häst?! Vore askul!

Hur många hästar har du på star stable? 
   För många tbh... orkar inte ens räkna dem haha men alla finns i listan "Alla mina hästar" i menyn till vänster.

Vilket spel är ditt favorit spel? 
   Behöver jag ens svara på den frågan med tanke på vad jag skriver om här varje dag? x)

Vilket djur är ditt favorit djur? 
   HÄST!
 
 
Från Arina Crazyborn:
Vill du att det ska komma fler pandoriska sprickor per dag istället för 3-4 st typ?
   Njae... Asså jag förstår om de som har sprickorna är frustrerade över att det kanske går långsamt, men notera att det tog nästan DUBBELT så lång tid för oss som gjorde sprickorna precis då de kom till spelet. Jag tycker nog det är rätt bra som det är nu, även om jag kan känna lite frustration jag med då jag gör sprickorna på någon av mina extrakaraktärer!
 
Från Signe Swordstar:
Vilket HP spel gillar du mest?
    Jättesvårt faktiskt! Jag gillar PoA för sin värme och lite cartoony gameplay med minispel som fint vävs in i storyn + att man kan samla saker, men samtidigt älskar jag OotP för realismen och möjligheten att utforska. HBP har MYCKET bättre kontroller än OotP och lägger till fantastiska nya miljöer, men tar tyvärr också bort ett par gamla, men Quidditch och trolldrycksbryggande är två rätt intressanta tillägg.. Det fanns mycket grejer som jag saknar i OotP som finns i HBP och tvärt om, medan PoA nästan är som ett helt annat spel i en annan serie för att det är riktat till en helt annan målgrupp. Vilket spel jag gillar mest beror helt enkelt på vad jag har lust att spela för dagen, just för att de faktiskt är väldigt olika!
 
   I PoA kunde man bli jagad av skolböcker...
 
   ...i OotP, the sass game was strong och man kunde höra pikar från inte bara Sirius Black och tvillingarna Weasley, utan man kunde få höra såna här guldkorn från porträtt också, innan man gick vidare...
 
    ...till HBP där det var ett rätt annorlunda gameplay, som ändå är väldigt bra. Oerhört vackert spel.

Hur skulle din starthäst se ut i sso?
   Har redan den perfekta starthästen! Ash är åzum :D

Vilket ställe på sso gillar du mest?
   Jorvikstallet!
 
Hur hoppas du hemstallen ska se ut?
   Jag måste nog skriva ett helt eget inlägg om det här... men jag har lite förväntningar. Jag hoppas iaf att man får minst tio boxar, så att man känner att alla hästar som är hemma har ett eget "hem" så man slipper ställa nån stackare i skamvrån.
 
Från Patricia Frogpaw:
När släpps uppdateringen på spelet varje onsdag (alltså på spelet)? 
  Det beror helt på från vecka till vecka, men man kan räkna med någon gång mellan halv elva till halv fem. Inte ens Star Stable själva vet exakt när uppdateringen är klar, utan det tar den tid det tar medan de laddar upp allt nytt och testar det. Ibland gör de ju också lite grejer som vi aldrig ser, typ serverarbeten och grejer (de brukar berätta om det på sin Facebook om det är så) och då bidrar det till att det tar längre tid.

När släpps nyheterna på sso:s hemsida?
   Det beror också på lite, men det brukar hända någon gång innan typ klockan två!


Tanja Riverbell

Några HP frågar här :D

1. Vad saknar du mest från böckerna i filmen? Händelse person, m.m

Jag saknar att Peeves (stav?) inte är med i filmerna

2. Vilken bok tycker du mest om? :)

Jag tycker 3:an eller 5:an

3. Vilken film tycker du mest om, om man ser hur lik den är boken, hur bra gjord den är och inte på handlingen.

Jag tycker Fången fran Azkaban (stav? igen? xD) Dom har fått med det mesta från boken och den är riktigt bra gjord med grafiken till 'fantasi' djur x) (varulven, hiffogrif (stav? hah xD) m.m.

Vilda Snownight

När du sa arga fåglar och gröna grisar blev jag helt förvirrad men sen när du skrev om Candy Crush förstod jag att du menade angry birds haha. xD

När du beskrev ditt drömställe blev jag ju oxå taggad på det. Det låter awesome, speciellt det med värmen. Tänk att tex quater och araber klarar av värmen. <3 Skulle bli så glad om det kom. :D

Ruby Lowball

Hej! Jag har en fråga som jag funderar mycket över.

FRÅGA: Om man är sr och får veckopeng varje lördag, måste man logga in för att ta den eller kommer den automatiskt?

Tacksam för svar/ Ruby lowball♥

Svar: Nej, man behöver inte logga in - man får sina SC ändå!
Esmeralda Silverforce

Patricia Frogpaw

Hej! Om du skulle köpa en islandshäst (irl) vilken färg skulle den vara? Vad skulle den heta? Hur skulle den vara (alltså snäll, busig eller pigg och allert? PS: kolla in min fanpage till dig: @silverforce_fp♥️♥️♥️♥️

Svar: Jag har tyvärr inget intresse alls för Islandshästar, så har inget svar på det! I övrigt kan jag tycka det är lite "häst som häst", men Islänningar är så annorlunda att rida så det är inget för mig (om jag nu inte skulle skola om mig helst till islandsridning!)
Esmeralda Silverforce

Bella Flowerrock

Men på bilden över hur sso skulle sätt ut så visar dom jorvikstallet. Men det öppnade ju när skördebyggden öppnade och det öppnade ju ganska mycket senare X)

Johanna Breezeberg

Hejsan Esme <3 Du är den bästa Youtubern i världen :) Jag har en fråga.
Vilken klubb är du med i?
Kram älskar dig <3

Elvira Almondstar

Hejhej Esme :) Jag har tips på inlägg du skulle kunna göra :D
Jag vill gärna veta mer om Dark Core osv. Jag älskar att läsa dem spännande texterna som du skrivit på din blogg om Dark Core. Jag skulle härna vilja veta mer.
Vad hände med Anne? Kommer hon någonsin komma tillbaka? Försvann Mr.Sands för evigt?
Kram❤️
Vänliga Hälsningar// Elvira Almondstar

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.