Chrome Pointer

Det är inte slut än - mer svar!

   Whoopwhoop!
 
Från Manuela Goldlund:
Vad fick dig att börja med den här bloggen och med yt?
   Bloggen började jag med för att jag ville skriva och prata om dels spelet och dels Jorvikipedia. YouTube började jag med för att jag tänkte att det kunde vara kul.
 
Från Justine Greennose:
Vad tycker du om KWPN och om det skulle vara okej för dig om de kom till spelet?
   KWPN är ett annat namn för Holländskt Varmblod - som har funnits i spelet sedan hästfunktionen först kom. Har inget emot hästrasen men har inte heller någon relation till den.
 
Från Tyra Yellowgirl:
Vad heter din ritplatta och var har du köpt den? 
   Wacom Intuos3. Jag fick den i julklapp för typ tio år sedan så jag har inte en aning om var den är inköpt, tyvärr - och den är så pass gammal så den går troligen inte att få tag på längre. Jag tycker dock mycket om den!

Har du haft häst/ponny någon gång? 
   Hade foderhäst på deltid under en period!

Spelar du på stationär dator, eller? 
   Japp, det gör jag!

Om du fick välja en "Gammal hästras" (Som har de gamla animationerna) och göra om, vilken skulle du göra om då? 
   Araben, utan minsta tvekan!

Hur började du spela sso? 
   Jag hade spelat SSL och Star Stable tidigare och snubblade in på SSO otroligt tidigt. Jag har tidigare trott att det var inom första tre-fem dagarna men jag skjuts liksom "fram" mer och mer och tror nog att det var ännu tidigare. Vad jag vet idag var jag en av de 25 första spelarna någonsin.
   Jag var iaf hemma och sjuk och tänkte "undrar vad som hände med onlineversionen av Star Stable som det har pratats om, kom den någonsin igång?", sökte på sidan, upptäckte att det gick att spela och började spela!
 
   En av de absolut äldsta bilderna jag har från SSO. Jag har alltid varit lite i bakgrunden och betraktat mycket men inte direkt kastat mig direkt in i varggropen.

Har du tävlat? (I tex hoppning) 
   Jag har tävlat en Clear Round i hoppning en gång - jag är livrädd för att hoppa så det var bara 50 cm men hästen hoppade rätt rejält över varje hinder så jag hade lika gärna kunnat hoppa 70. Den hästen är dock en av få jag någonsin känt mig trygg att hoppa på. (Det gick btw bra och jag fick min vita rosett)

Är Esme tbx på Air Star nu? 
   Yes, jag var bara borta från Air Star i ett par veckor!
 
Från Quinn Catforce:
Har du några husdjur? (i verkligheten) 
   Nej, allergiska föräldrar har satt stopp för det. Lär dock skaffa Sphynx då jag flyttar hemifrån, då det är en av få kattraser jag själv inte blir allergisk av och jag skulle inte kunna ha hund med tanke på mitt jobb.

Gillar du att rita förhand? Alltså med papper och penna, inte på dator! Tycker du att du är bra på det?
   Njaaa... jag ritar typ aldrig för hand. Då jag väl gör det blir jag aldrig nöjd heller.
 
Lägger du ut avsnitt regelbundet eller slänger du ut dem lite när dom helst? Hur ofta ungefär?
   Det är som det är och blir som det blir. Då jag känner att jag kan, har tid och lust lägger jag ut en video. Ju mer folk frågar om videor, desto mindre lust får jag att lägga upp dem. Bloggande är så kravlöst för ingen säger "blogga mer", men YouTube-tittare kommer och ställer krav som tar bort det roliga. Så fort jag ser någon som säger "mer" får jag ångestkänningar och stänger ner sidan.
 
Vilken stad/by i sso skulle du helst vilja att görs om som nästa? 
   Jag skulle älska om Jarlaheim gjordes om! Det är min favoritstad (för nu bestämmer vi att det är en stad, SÅ), men den är väldigt stel och grå. Med tanke på alla fantastiska texturer som kommit till spelet senaste åren tror jag att Jarlaheim i nytt format skulle bli helt enastående.
 
   Varje gång ett uppdrag tillåter en att se såna här syner passar man på att fota, hehe
 
Vilken är din favorit tävling i sso? 
   Just nu är det Eremitens strandtävling, men det brukar ändra sig rätt ofta för min del.

Vilken tävling tycker du minst om i sso? 
   Landons kanintävling, hatar den med all min makt xP

Favorit hästras i verkligheten? Varför? 
   Är kanske lite partisk mot araber men har ingen direkt favorit.

Pigga och bockiga hästar som stannar och sparkar bakut då man skänkar på och vill att den ska gå framåt/slöa och snälla hästar som gör precis som man vill och lyssnar på varenda hjälp men som inte går framåt så bra? (I verkligheten) 
   Skulle väl ta alternativ två. Jag brukar säga att jag sätter mig på vilken häst som helst med fyra hela ben så länge som den inte bockar och stegrar - men jag börjar vända lite nu, börjar tycka det är lite kul att rida hästar som studsar lite. Beror helt på häst though, ponnyn jag red förra året kunde bocka något förjäkligt och bara resa sig rakt upp ut ur det blå och då hon var som värst var man inte särskilt kaxig (särskilt inte jag då jag fick i uppgift att rida till henne), medan knasen jag rider nu gärna går runt i galoppiaffer och hoppar och studsar men är jättelätt att sitta kvar på, så man sitter egentligen bara där och garvar tills han tröttnar på det.
 
   Pigga små ponnyer ÄR faktiskt superroliga att rida! Många år sen här på ponnyn Chubby the Knubbsäl (som visserligen var väldigt fet men inte hette precis så)

Spö/sporrar?(IRL) 
   Beror på häst. Jag rider i princip alltid med spö för OM man nu känner att man bara vill ha lite extra skjuts kan man kittla lite med det på rumpan så får man med sig lite extra motor. Sporrar rider jag inte med så ofta i dagsläget eftersom alla hästar jag rider är jättekänsliga för skänkeln så jag känner att jag inte behöver det, men på vissa hästar passar det väldigt bra att kunna picka till med sporren om man känner att skänkeln inte får önskad effekt direkt.

Ridskor/ridstövlar? (IRL) 
   Stövlar all the way! Ger mycket bättre stöd för skänkeln. (Är inte mycket för chaps, har aldrig haft några som slår ett par fina stövlar)
 
Kommer Penny köpa en Welshponny? Islandshäst? Engelskt fullblod? Säl? 
   Tanken är att Penny ska ha en häst av varje ras och hon ska självklart också ha minst en säl!

Ser du fram emot sso's 5-års dag i år? Tror du det blir något speciellt i år eftersom det är 5-års jubileum? 
   Det blir nog trevligt! Lite svårt att veta om det blir något superspeciellt i år, kanske att det händer något på sociala medier som förra året. I spelet tror jag nog inte att det blir så stor skillnad från tidigare år.
 
Från Sally Hawklord:
Vad skulle du göra om du fick 1 miljon kronor? 
   Lägga dem på hög tills jag har råd att köpa en lagom fin lägenhet :D (vilket är så pass dyrt i Stockholmsområdet så en mille skulle inte räcka, haha)

Vad skulle din reaktion vara om du mötte ett fan mitt på stan? 
   Ehm... vet inte. Jag hoppas väl helst på att ingen kommer fram till mig på stan och säger "åh jag vet ju vem du är" för jag tycker det skulle vara lite obehagligt. Jag vet att det är jättesvårt för många att förstå men jag gör ingenting i det här communityt för att jag vill vara rikskändis - jag gör det för att det är kul. Låter kanske jättecyniskt, men samtidigt är jag otroligt introvert. Det har tagit många år för mig att kunna, orka och klara av att vara glad, trevlig och social under dagtid, men så fort som jag kommer bort från mitt "dagliv", som t ex mitt jobb, måste jag få ladda om och det gör jag genom att vara helt ensam. Det betyder inte att jag hatar människor, tvärt om, men jag fungerar inte riktigt som många andra gör och behöver mitt space.
 


Quinn Catforce

Tack för svaren!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.