Chrome Pointer

Dalen i dalen

   Valedale har varit med länge - så länge att jag tillsammans med många andra spelare såg den för första gången för över åtta år sedan. Från början var det bara en liten vitmålad by i skuggan av höga berg med ett litet mjäkigt vattenfall som mest liknade en tappkran bredvid sig, men då Star Stable Online väl kom till fick byn sig ett lyft. Vita hus var kvar och byn blev lite mer kompakt samtidigt som den kändes luftigare, och färg lades till i fomr av rosenbuskar. En väg norrut mot Den Gömda Dinosauriens Dal tillkom, liksom ett stenhus ägt av Elizabeth Sunbeam.
 
   Valedale har alltså varit med ett bra tag. Och det förtjänade verkligen ett extra lyft.
 
   Stallet har alltid varit... grått. Opersonligt. Jag tycker det är SÅ mycket bättre nu! Hade dock varit kul med NPC-hästar i olika färger där inne i boxarna, som i de andra omgjorda stallen.
 
   Vandrarhemmet ser också riktigt fint ut! Grymt cozy.
 
   Vid allra första anblicken var jag verkligen förvånad över de blå fönsterluckorna, men de ger en känsla av medelhavet. Det funkar också förvånansvärt bra i den nästan magiska byn. Och jag tycker faktiskt det passar fantastiskt fint på husen som nu går i vitt murbruk. Jag tycker det är så otroligt snyggt med murade hus, särskilt med murgröna - så det här var verkligen en dröm! Jag gillar verkligen att rosenbuskarna gjordes om också. Jag gillar de runda mer än de "avlånga", men det hade nog varit lite trist om samma modell användes överallt.
   Inte nog med det, utan även stallet där man kan köpa hästar fick en remake! Det har nu, liksom övriga hus, stråtak. Det är en sån detalj jag tycker passar Valedale perfekt och det känns ju absolut som ett bättre val än tegelplattor. Valedale är ju den rustika byn ute i ingenstans, och man ska få lite medeltidskänsla.
 
   DETALJEEEER!
 
   På tal om medeltidskänsla har Jorviks snickare jobbat lite extra på druidernas hus. Både Elizabeths och Avalons hus går i mörkt trä med gröna fönsterluckor som har inskriptioner av solar och månar på dem. Älskar husen, de ser fantastiska ut! Nu vill man bara gå in i husen och och undersöka ännu mer x)
 
   Jag älskar verkligen det här! Kombon mellan trä och sten är hur härlig som helst.
 
   Avalons hur är rätt mycket större. Vem vet vilka galna druidfester han håller där medan resten av Jorvik huserar i discot på lördagarna?
 
   Inte nog med det - kvarnen vid Silversongfloden har också uppdaterats (kuta dit om ni inte har sett den än, den är superfin!), och bron som sammanbinder byn är också helt ny. Den var otroligt lågupplöst förr så det är verkligen superkul! Tyvärr har inte bron söderut ändrats, men det kanske kommer den dagen Firgrove piffas till?
 
   Jag har smyghoppats på uppdaterad brografik i åratal! Den är verkigen jättefin nu, härligt att den inte är så lågupplöst så man kan räkna pixlarna längre.
 
   Jag gillar förändringarna massor! Vad tycker ni?






Alva

Tycker tyvär att Valedale inte blev så snyggt, blev förvånad när det kom blåa fönsterluckor och bron blev inte så "snygg" enligt mig. Elisabeths hus blev jag inte heller så nöjd med, det känns som dem skulle passa i typ en fantasyby. Stallet och dem övriga husen blev jag dock nöjd med

Corinne Slowpaw

Jag älskar det nya VD! :)

Valle

Jag är verkligen jätte nöjd, kan inte beskriva hur fint det känns. Dom har verkligen fått in det gamla och rustika i byn, med sniderier samt detaljer. Bron känns absolut mer tilltalande ut, och mer öppen. Sen gillar jag att dom har lagt dit halm/mossa/lera/torv som tak på stallet, vilket gör att det blir ännu mera *medeltid". Tycker trä och sten är en fantastisk kombo, och att dom har slängt ditt lite färg så att husen ser mer uppmuntrande ut.

Juliette Flowerbell

Jag älskar nya Valedale!! Först när jag såg bilder på de blåa fönsterna var jag lite tveksam. Men när jag gick dit själv så tycker jag ändå det ser rätt bra ut! ÄLSKAAAAR Avalons och Elizabeths hus. Jag tycker deras stugor påminner om feerna i Törnrosas stuga hahah. Såååå mysiga!

Natalia Lightstar

Jag älskar nya Valedale! Jag ser inget dåligt med det. Bokstavligt talat det första jag gjorde när jag kom in i byn var att köpa en liten gris och sen flytta in i Valedale. En såå mysig liten by med typ allt. Har ni sett förresten att till och med caféts lilla "hus" också fått en makeover? Passar verkligen in det med, så igår onsdags så var jag på cafét med min bästa kompis på sso och fikade, så nu bor jag och den kompisen båda i Valedale haha!

Amanda

Jag tycker kvarnen blev finast i uppdateringen. :)

Tanja Eaglevalley

Jag ääälskar Valedales nya look! Längtar tills nästa by får en uppfräschning för det märks verkligen hur mycket spelet utvecklats.

Quinn Catforce

Tycker det blev jättefint! Lite ovanligt med de mer "rundade" taken men det tycker jag bara gör det mysigare!

Lins Fishgarden

Det är jätte fint :D

Courtney Candlenest

Det blev verkligen super fint, dock påminner det mig lite om Smurfbyn, haha.

Eva Bunnyland

Jag har inte varit i Valedale sedan det piffades upp, men jag har sett flera bilder och det ser jättefint ut! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.