Chrome Pointer

Skrivbordsset

   Irwa Ahmed är fotograf till båda inläggets bilder.
 
 
 
   Ja, vad är nu det här? Det är så att i butiker runt om i Sverige kan man nu köpa SSO-relaterade grejer!
 
   För ett par månader sedan fick jag ett sms från min polare Gen som sett en SSO-poster inne i en liten minibutik mitt ute i ingenstans och hon undrade om jag sett den förut eller visste något om varför det såldes där av alla ställen. Jag var lika förvirrad själv och kunde inte ge något svar, men vad jag förstått nu så går det alltså att köpa posters, pennskrin, pennset, anteckningsbok och papperskorgar med artwork av Ödesyrttarna och deras hästar på! Jag har själv inte sett något av det, men jag har sett bilder på Facebook och vad jag har hört så borde det gå att hitta i olika bokhandlar och liknande. Jag tror ändå att det här är relativt nytt, och det är väl därför man inte sett så mycket av det i communityt.
 
   Frågan jag då sett många ställa är varför det här inte säljs i SSO's webbshop, och då tänker jag gissa på att det här är licenseringsgrejer. Det innebär (typ) att företag som producerar produkter, i det här fallet pennskrin, har köpt rättigheten för att trycka upp och sälja det här. Det är så olika leksaksföretag funkar, t ex Lego har haft Harry Potter på licens för att göra minilego istället för att Warner Bros (som har copyríght) skulle göra helt egna leksaker. Man säljer alltså rättigheter till folk som vet hur man gör! Jag vet inte om så är fallet för jag vet inte så mycket mer om processer, men eftersom det här inte finns i webbshopen tänker jag gissa att det är så!
 
   Jag kanske skulle skaffa mig ett pennskrin - jag tenderar nämligen att tappa bort mina pennor i det bottenlösa hål som är min väska och jag har aldrig en penna då jag behöver en, haha. Tänkte att jag kunde kika i någon butik efter jobbet i morgon och se om de har fått in något sånt här :D


Simba

Tror att sso hade kunnat tjäna mycket om de sålt såna här saker.Väldigt roligt att ha liksom, jag letar typ överallt efter såna här saker nu😂

Svar: Asså de tjänar ju på det om det är licensering - i så fall har ju ett företag köpt rättigheter för att få göra sånt här, så företaget som säljer licensen får ju pengar!
Esmeralda Silverforce

Ida Lightnose

Vart kan man köpa dom?

Svar: Gissar på typ Akademibokhandeln, men svårt att veta vilka butiker som har det! Ska kika inne i Stockholm och se vad jag hittar...
Esmeralda Silverforce

Linn Greenpaw

Hej Esme! Vill bara fråga ifall du kan göra något inlägg någon gång på hur du tar kort på/i sso? Har haft problem med att ta kort sedan jag uppdaterade datorn till Windows 10.
Ps, älskar din blogg och YT! :)

Svar: Jag använder Fraps och har alltid gjort det!
Esmeralda Silverforce

Valle

Vill ha! Ge mig, haha :)! Vart nästan hysterisk, jag ska ha pennskrinet! Om det kommer posters och så också kommer min stackars plånka gå i konkurs... Samtidigt som man samlar på Game of Thrones prylar, oh gud hur ska detta gå ihop? Blir stolt att se hur företaget växer, när man har följt dom sedan början. Wihoo!

Quinn Catforce

Åååh så kul! Måste ha!!! Hoppas det finns här i Finland! Knappast... Annars får jag väl beställa från Sverige?!😁🤔 Kanske finns nåt på typ CDON? Eller Ebay? Okej kanske inte ännu om det är nya saker...? Men jag bara måste haaa!!!😱😍

Amanda

Jag köpte alla saker jag kunde hitta idag :P
Blev 2 olika pensett, papperskorg, 2 olika pennfodral, poster, skrivbordsunderlägg :)

Ronja Applemountain

Åkte till samma butik och köpte alla SSO saker som fanns att köpa. cx

Och till alla som undrar, det finns på klädkällaren utanför Göteborg. Har även hört rykten om att det ska finnas på akademinbokhandeln och vissa Lekia butiker. :)

Svar: Jag var inne i två stora bokaffärer i Stockholm men hittade inget alls :( Ska in på en stor Akademibokhandeln i morgon och kolla där med!
Esmeralda Silverforce

Sally Hawklord

Bäääh jag måste önska mig en Sverigebåtsbiljett i födelsedagspresent*.*

Filippa Candlepie

Åh, ett sånt pennskrin skulle jag ju vilja ha! Får se om jag vågar skaffa mig ett, skulle nog bli ganska påhoppad i skolan då, hehe!

Ebba Youngland

Det där är drömmen att ha i skolbänken... Ge mig nu. :(

Matilda seaweb

Heej! du ser på bakrunden på framsidan av pennskirnet, undrar om det stället finns på sso, det ser ut som Höstryttaren ( enligt mig ) men hästarna ser med annurlunda ut, mycket fina än Sso. Men jag behöver fakta om den där bakrunden, för jag skriver fakta om jorviks alla områden, jag tar hjälp av din Jorvikpedia hoppas det går bra <3

Svar: Ödesryttarna samt deras hästar ska vara målade av en konstnär rätt nyligen, så jag gissar att hon gjort bakgrunden också? Det är iaf vad jag vet :)
Esmeralda Silverforce

Lilly Underwood

Jag och syster hittade en SSO poster inne på ÖoB. Kanske värt att kika om du inte redan gjort det?

Ha det bra :)

Irwa

Hihi kul att du använde min bild cx Jag köpte det på Klädkällaren men har hört rykten om Akademibokhandeln och Lekia också, lovar odck inget där :P

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.