Chrome Pointer

Sista vändan med frågor!

   Det här är de sista frågorna från min senaste frågestund!
 
Från Tanja Riverbell:
Vad saknar du mest från Harry Potter-böckerna i filmerna? Händelse person, m.m 
   Först och främst Peeves, för det finns en charmig humor i filmerna som hade kunnat bli tusen gånger bättre om Peeves dök upp lite här och var. Jag är fortfarande jätteirriterad över hur filmerna helt missade att förklara vilka Marodörerna var, för det skapar också ett enormt plothole i PoA som man inte begriper sig på alla om man inte läst böckerna. Saknar även Professor Binns, fullkomligt dötråkige (pun intended) läraren i trolldomshistoria som också är elevernas ende spöklärare - han märkte helt enkelt inte att han dött i en fåtölj utan "klev upp" morgonen efter och började gå genom väggar. Jag har dock en lista på ungefär fyrtio andra grejer också, så det får vi nog ta en annan gång.

Vilken Harry Potter-bok tycker du mest om? :) 
   PoA! Är faktiskt inte helt säker på varför, men varje gång jag ska plocka ut en av böckerna ut bokhyllan dras jag alltid först till den här.
 
   Harry Potter & Fången från Azkaban

Vilken Harry Potter-film tycker du mest om, om man ser hur lik den är boken, hur bra gjord den är och inte på handlingen. 
   Då det kommer till "bra gjord" tycker jag PoA, för regissören Alfonso Cuarón lyckades i den filmen väcka magin till liv på riktigt och gav allt lite mer personlighet än då Chris Colombus hade ordning på de båda första filmerna. Storymässigt anser jag nog att OotP ligger närmast böckerna - det hinns med väldigt mycket i filmen, trots att den är baserad på den längsta boken.
 
Favoritfärg på häst irl?  
   Jag gillar alla ovanliga färger - eller hela färger med bred bläs och höga strumpor. Jag gillar också hästar med blå ögon.

Favoritras på sso?
   Engelska fullblodet! Sjukt snygg modell på häst och jag älskar hur den rör sig, särskilt i traven.
 
   Esme och Engelska fullblodet Sherlock
 
Hur vill att hemstallen ska se ut på sso? 
   Jag har miljoner tanker och funderingar, men samtidigt vill man inte hoppas på för mycket. Jag vet ju hur JAG vill att stall ska se ut, men det behöver ju inte betyda att SSO-teamet tänker som jag gör och jag vill inte behöva bli besviken över att jag tänkt mig något helt annat så jag försöker att inte tänka på det alls x) Jag ska dock skriva ett längre inlägg om den här saken.

Vad för uppdatering ser du mest fram emot? (vi har fått hintar i interjuven med Game Master Marcus (?)
   Hemstallet förstås! Men jag ser också hemskt mycket fram emot att se de uppdaterade Ödesryttarna i spelet.

Från Astrid Grayfield: 
Vad tycker du om dem nya urhästarna? 
   Jag tycker de var hur coola som helst och jag älskar idén med deras magi! Det enda jag inte var helt såld på var deras manstil, men det såg rätt skumt ut att byta till något annat. Jag köpte ändå alla tre, fanns inte en chans att jag skulle missa dem!

Det finns en typ "skadelsemätare" (vet ej vad det heter) på både häst och gubben, men kommer någonsin gubben att slå/skada sig? Hoppas du förstår!! :D
   Det finns faktiskt ett uppdrag där man kan skada sig och bli tvungen att börja om om man inte lyckas. Bättre att inte säga mer though, eftersom du troligen inte gjort det än och vore taskigt att spoila ^^
 
Från Annushka Bluegren:
Kommer du att göra en klubb på Esme ?
   Nej, Esme är jättenöjd i sin klubb och kommer inte lämna den!

Kommer du att göra levlingshäng med någon av karaktärerna?
   Jag har knappt tid att spela in mina vanliga videor, så nej, det kommer jag inte göra.
 
När började du spela?
   Jag började spela SSO i oktober 2011 och var en av de första 25 spelarna någonsin. Tant Esme har varit med länge!

Vad filmar du med?
   Fullversionen av Fraps!

Vilken klubb är Esme med i?
   En väldigt inaktiv klubb som heter Night Guards. Vi består av ett väldigt litet och väldigt internt kompisgäng. Jätteskönt!
 
   Klubben förkortas btw ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN till "NG", utan om något ska förkortas är det Guardians som gäller! Ni kan läsa lite mer på klubbens webbsida om ni är nyfikna.
 
Vad fick dig att köpa din första SSO-häst?
   Hästfunktionen släpptes samma dag enbart för LT Star Riders, och efter ett och ett halvt år med samma häst var man lite desperat efter något att varva med. Köpte genast min Iddy!
 
Från Jane Candlenose:
Vilken är din drömresa?
   Jag må ha retat "Bagman" på Inferno-eventet i juni för att komma från Australien, men jag skulle hemskt gärna besöka landet! Annars skulle jag gärna besöka New Zealand för att se den fantastiska naturen där nere.
 
Längtar du tills de nya hemstallen? 
   Väldigt mycket! Mest längtar jag efter att få mer utrymme i stallet.

Brukar du läsa andra SSO-bloggar som du kan rekommendera?
   Jag läser alla bloggar jag kan komma över! Alla bloggar jag läser finns listade HÄR. 
 
Från Fripp:
Kan du visa hur du har fått din logga där som man skriver sin kommentar? 
   Se HÄR! Alla mina webbdesignkurser går även att nå genom att klicka på knappen "Webbdesign för SSO-spelare" i menyn till vänster.

Kan man köpa PennyGirl-spelet på hemsidan? 
   Nej, spelet är inte möjligt att få tag i längre och Pennyklubben verkar inte ens svara på mail om spelet.
 
   Episod 3 av PennyGirl-spelet

Köpte du LT med egna pengar eller köpte nån annan det åt dig? 
   Jag köpte mitt LT själv.

Skulle du kunna kalla dig själv känd? 
   Tycker det är svårt att kalla sig själv saker - som då man säger "jag är snäll", vem är man att döma det? Det är ju nämligen upp till alla andra, vad de uppfattar dig som. Jag är helt enkelt inte mer känd än vad andra gör mig till!
 
 
Från Tanja Eaglevalley:
Vilket är ditt bästa minne från sso? 
   Ett av de allra finaste minnena, trots att det inte var inne i spelet, var nog då jag fick ett mail från teamet för ett par år sedan då de frågade om jag ville närvara på ett möte på ett av kontoren de hade på den tiden. Det var första gången jag besökte teamet och det var en fantastisk upplevelse (trots att jag var så nervös så jag höll på att smälla av under hela dagen, haha)

Vad var det som fick dig att börja blogga?
   Smygreklam. Jag ville göra reklam för Jorvikipedia, som dock visade sig klara sig rätt bra utan blogghjälp!
 
 
Från Valle:
Om du fick "hoppa in i jorvik" och få uppleva ön en hel vecka, vad skulle du göra då? 
   Skälla på druiderna för att de är helt inkompetenta då det kommer till att handskas med Dark Core! Spionjobb i all ära men lite måste man ju röra om i grytan för att det ska hända grejer.

Finns det någon funktion du skulle vilja förbättra? 
   HAH, don't even get me started... Bara typ 85% av alla funktioner i spelet x)

Vad är dina personliga åsikter om stämningen i global? 
   Stämningen är mestadels grundad på total avsaknad av vett och respekt. Jag är hemskt glad över moderatorerna som nu finns i spelet, som stoppar mycket av regelbrotten.

Hur känns det att vara så igenkänd/känd att folk tex följer efter dig? 
   Det är totalt vedervärdigt och just det att jag blir förföljd i spelet är en av anledningarna till att jag inte spelar särskilt mycket längre.

Har du någonsin tänkt på att sluta blogga? 
   Aldrig! Jag älskar att skriva och det här är något jag kan skriva om. Jag skulle inte kunna driva blogg enbart om vad jag gör på dagarna, för jag har t ex inte mycket till socialt liv utöver jobbet och då det kommer till mina nördintressen går det utmärkt att snacka om dem här.

Vad skulle du tycka om det kom enhörningar till Starstable? 
   Min logga är en enhörning, JAG VILL HA ENHÖRNINGARRRRRR
 
   Visste ni att det här är en av mina favoritredigeringar of all time trots att den är två år gammal? Jag gjorde den åt Daphne Oldcamp då hon vann en tävling jag höll i. Minns att det var pest och pina att försöka fota bakgrund, eftersom det var så svårt att redigera bort karaktären då man fotade där jag ville ha det...
 
 
Från Tuvis:
Är du nöjd med ditt SSO-namn, om inte vad skulle du vilja heta? 
   Esmeralda Silverforce betyder "Lysande silverkraft", vilket är lite för perfekt med tanke på typ Aideens ljus - vilket iofs inte var meningen men så blev det. Skulle inte vilja byta namn, tycker så mycket om det - och som ni som träffat mig IRL säkert märkt så ser jag "Esme" typ som ett extra namn och lyssnar till det lika bra som mitt egentliga namn.

Skulle du kunna tänka dig att testa minecraft demo på din kanal? 
   Jag provade Minecraft för några år sedan och har sett många vänner spela det, men jag är totalt ointresserad, sorry.

Drömfunktion? 
    Kunna dölja andra spelare. Att bara ha en knapp som säger "dölj" skulle vara guld värt varje gång det är nya uppdrag. Jag älskar att kunna se andra spelare och skulle aldrig vilja dölja alla andra konstant, men att ha det valet då man vill koncentrera sig på härliga uppdrag eller fota bilder till bloggen skulle vara den ultimata drömmen.
 
 
   Det var alltså alla frågor för den här vändan - puh! Kommer högst troligt fler frågestunder i framtiden dock! ^^


Alexandra Goldnose

Älskar också HP! Har sett filmerna minst 3 gånger haha :D

Anne Zebrayard

Jag visste inte att jag var på Jorvikipedia! :D <3

aglaya lihtpoulus

vilken level måste man va i för att kommer tilll epona?♥älskar din kanal

Svar: http://sv.jorvikipedia.wikia.com/wiki/Epona#Epona
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.