Chrome Pointer

Ridning till musik är alltid kul

   Jag hade förr en ridlärare vars valspråk var "att titta på en dressyrtävling ska vara som att titta på då målarfärg torkar". Och well, hon har ju helt rätt om man ser till de lägre klasserna, och jag kan bli sanslöst uttråkad även uppe på Grand Prix-nivå. Programridning är superkul att rida själv, men dötrist att se på efter fyra starter där alla rider exakt likadana vägar.
   Sen kommer küren! Küren där ryttarna har tränat i månaders månader för att kunna göra exakt rätt rörelse på exakt rätt ställe exakt när musiken slår rätt beat. DÅ är det roligt att titta på dressyr - särskilt då ryttarna har valt musik man själv gillar. Musiken gör jättemycket och om jag tycker den är ontressant är jag ju inte heller lika intresserad av ryttarens ridning. Jag gillar mest lite poppigare musik, så att man håller sig vaken, haha. Jag älskar visserligen klassisk musik också och lyssnar rätt mycket på den genren, men jag tycker inte alltid det klaffar i dressyren. Det är ju en grej som bidrar i en bedömningssport som dressyr! (Jag har btw sökt i många år men har fortfarande inte hittat någon som rider till ett Harry Potter-soundtrack, skandal! Warner Bros, släpper ni inte på er copyright?)
 
   Sååååå bara för skojs skull har jag dragit samman några kürer som rids till asbra musik. WOHO! (Och vartenda gång någonsin jag har skrivit om kür i bloggens historia har jag visat film på Jan Brink och Briar så bara för det tänker jag inte inkludera dem nu trots att deras signaturkür var grym och fortfarande min favorit of all time, haha)
 
 
   Charlotte Dujardin och Valegro, 94.3%
 
 
   Juan Manuel Muñoz Díaz och Fuego XII, 81.45%
 
 
   Jessica Wisdom och North Forks Cardi (svårt att hitta poängen för ritten, kan vara 71.375%)
 
 
   Hans Peter Minderhoud och GLOCK's Johnson, 82.411%
 
 
   Laura Bechtolsheimer och Mistral Hojris, 80.55%
 
 
   Carl Hester och Utophia, 81.682%
 
 
   Agnete Kirk Thinggaard och Jojo Az, 73.58% (DET ÄR BÅDE ADELE, BEYONCE OCH SPICE GIRLS HÄR HUR BRA KAN DET BLI)
 
 
   En svensk måste man ju ha på listan, så in med Tinne och Anton! Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello, 82.475%


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.