Chrome Pointer

Om jag fick bestämma ett område i SSO

   Inlägget är föreslaget av Quinn Catforce.
 

 
Vilket otillgängligt ställe skulle du vilja ha till spelet härnäst? Vad skulle du döpa det till? Hur skulle det se ut? Vilken level skulle man behöva vara i? (Visa gärna på kartan var det skulle vara!) 
 
   Aaaaaah vilken otroligt rolig tanke, att planera ett helt område såhär!
 
   Om vi tittar på den Jorvikiska kartan så ser vi ju vissa likheter med kartan från de första Star Stable-spelen, till att börja med.
 
   Det har ju gått några år mellan de båda kartorna, och den kartan vi har i SSO är väldigt mycket mer detaljerad än den från de första spelen. Ni ser dock stora likheter där nere i söder! Bukten från Silversongfloden är formad på samma sätt, men har nu ytterligare två mynningar ut till havet. Fort Pinta är tillagt, Firgrove är större, Skördebygden och Epona är större för att ge plats till Sydhoven.
   Det allra viktigaste är dock det att allt kommer igen här. Proportionerna är lite annorlunda, men igenkänningsfaktorn är så pass hög att jag nästan tar för givet att området i norr kommer se likadant ut den dagen som spelkartan expanderar. Och ja, jag säger "den dagen", för nån gång kommer allt vi ser på kartan ta slut och då måste det ju fyllas på med mer för att uppehålla intresset kring spelet.
 
   Jag tänker nu gå norrut, och ni ser det där området högst uppe i norr, med vatten som nästan helt avgränsar det från resten av Jorvik? DET är området jag vill ha.
   Jag vill nämligen ha en remake på ett gammalt område, så som Silverglade är en remake på allt som syntes i Höstryttaren. Både Vinter- och Vårryttaren bjöd på miljöer som jag så otroligt gärna skulle återupptäcka i denna magiska atmosfär, men, sen kommer området som vi såg i Sommarryttaren och jag ser så mycket potential!
 
   Nu kommer jag babbla på som om ni alla vet allt om Sommarryttaren, men om ni inte gör det så kan ni se hela spelet från början till slut genom att klicka HÄR!
 
   Om vi börjar med att se lite till det praktiska så tänker jag att man bör vara rätt höglevlad. Det är så pass långt bort så man ska vara van vid Jorvik, van vid långa resor och plötsligt är det dags för nya äventyr. Jag kan tänka mig att det skulle vara Herman som skickade iväg en - för där uppe i norr ligger Coyote Ranch, invånarna rider nästan enbart westernridning och Coyote Ranch drivs av en gubbe som heter just Coyote och han råkar dessutom vara Hermans bror. Herman själv har ju dessutom ett eget slott uppe i Castle Bay, så han kan ju komma och hälsa på...
   I Sommarryttaren var det ju sommar och grönt och... grönt. Området i sig var rätt intetsägande, bortsett från rancherna. Men tänk nu, med den grafik vi nu blivit bortskämda med i SSO! Och ja, jag säger bortskämda, för om man har spelat allt från början som jag har så är det en sån otrolig utveckling. Jag vill inte ha det grönt, utan jag vill ha en torr öken, väldigt mycket Vilda Västern, några oaser, vilda hästar/kor som vandrar runt (tänk typ som ponnyerna på Sydhoven) och rancherna Coyote Ranch, Snake Bite Farm och Cod Point i nya versioner. Ridbanor ska självklart finnas till hands och man tränar barrel race, pole bending, kanske någon form av Working Equitation (jag kan skriva om det en annan gång, har lite tankar) och terrängritter med naturhinder. Castle Swamp ska självklart återkomma och vara lite Spegelträskaktigt, väldigt mycket våtmark och med sanslösa terrängmöjligheter.
 
   Dock kommer vi till problemet med vad det skulle heta. Området i sig hade ju inget namn i Sommarryttaren, utan det hette typ "området runt Coyote Ranch". Om jag har bättre förslag? Hahah, nej. Har inte en aning om vad jag skulle vilja döpa det till, och det känns typ som ett superläskigt uppdrag att bara låtsas hitta på ett namn till ett område? TOO MUCH RESPONSIBILITY!
 
   Sommarryttaren var ett väldigt trevligt spel att avsluta Star Stable-serien med - hästar från USA och Sydamerika, westernsadlarna dök upp för första gången och dessutom körde Mr Sands och hans Dark Core-snubbar fel och kraschade sin blå buss i träsket. Dock är spelet väldigt grönt, vilket känns lite fel med tanke på vad det riktar in sig på - jag vill ha det torrare!
 
   Om jag fick bestämma helt själv - då skulle det vara såhär! :D Har ni ett område i huvudet som ni en dag vill ha till SSO?


Charlotte Masterwater

En stor och tät skog, med slingriga stigar och mycket terränglopp. Lite små djur som springer omkring typ vildkaniner, rådjur eller älgar. Nya terränghinder ( Din älskade bank ksk? :) och lite tuffare ridmarker, med upp och ner, vatten, hinder på vägen. Lite som ett område för ganska erfarna ryttare.

När du pratade om att döpa området så ploppade West Ranch County upp i mitt huvud. Nu ligger ju det här i norr så kanske North Ranch County då eftersom det är ett flertal rancher (Ingen aning om vad som skulle kunna bli bra på svenska med de här lät ju helt ok på engelska). Drömma kan man ju alltid. :)

Molly Rainstone

Jag vill ah en öken! Nemen typ en stor öken. Det finns ett fåtal stall. Det skulle vara lite som Dinodalen, bara värmetåliga hästar (tex araberna) skulle kunna prestera sitt bästa. Det skulle finnas många ökenkapplöpningar också. Och så skulle jag hemskt gärna vilja ha vilda hästar som sprang omkring.

Annars tänker jag mig ungefär som du. Vill jättegärna ha lite mer från de gamla Star Stable-spelen.

Quinn Catforce

Skulle vara kul att få den "banan" liknande delen i väst! På den övre delen av kartan alltså!

Vivien Fasthill

Jag vill ha ett dröm område, ett som är ungefär halva sydhoven. En underbar natur för både häst och ryttare. Ett makalöst häst center med hemstall, ridhus, hagar, paddockar, under bara tävlingar och fina områden att träna hästen på. Ett ställe för just träning och uteritter. Inte ett tävlings område som man kommer till för att delta i ett championat eller för att levla, ett ställe som man vill stanna kvar i och som man kan njuta av.

Valle

Jag vill ha tillgång till det övergivna fortet ovanför pis lilla gömställe, ge mig det och jag skulle bli överlycklig.

Ylva Moonwright

Haha jag har i stort sett planerat allt för sommarryttar delen av kartan i mitt huvud xD Hur rancherna ska se ut, hur NPCerna ska vara och vad de ska göra. Raser, kossor och andra djur som bör finnas.Vilka rancher/ställen som ska specialisera sig på vad osv. Samt funderat på uppdrag och tävlingar haha #WesternNörd

Svar: Hahaha låter helt underbart
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Det vore fantastiskt! Jag tycker om din idé som du nämnde tidigare, att vissa hästar klarar av värme bättre än de andra (quater,arab). Precis som i dinodalen. :D

Towa

Hmm..
Ett område där typ alla karaktärer kom och hälsade på ibland, och sen åkte de hem

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.