Chrome Pointer

Nu är det ju här

   Ingen har väl missat Pokémon GO, som vänt upp och ner på hela den moderna världen. Nästan alla som äger en smartphone jagar monster ute på stan och häromdagen gick en liten pojke rätt in i mig där jag stod vid en busshållplats på jakten efter en Drowzee. Folk går rätt ut i trafiken, helt uppslukade av spelet och lite då och då, om man är uppmärksam, kan man se någon vars ögon lyser upp efter att ha swipat uppåt på sin mobilskärm ett par gånger och därmed ha fångat den Pokémon som önskats.
 
   Så, en recension! (Notera att jag inte tänker ta upp alla delar av spelet, utan mer de jag själv använder)
 
   Om man tittar i det nationella Pokédexet, alltså den officiella listan på Pokémon, finns det just nu 721 stycken. Om man räknar in de som än så länge har bekräftats till de nya spelen i höst så är vi uppe i 746, men fler kommer tillkomma. I Pokémon GO finns det just nu enbart 151 Pokémon som går att hitta runt om på vår jord, och de är alla de originala varelserna som fanns redan då jag var liten. Det är såna som de flesta känner igen och kan namnet på, som Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Jigglypuff och förstås maskoten Pikachu. Det är dock officiellt bekräftat att fler och fler Pokémon kommer släppas i framtiden.
   Vad gör de här 151 då? Jo, då du spelar Pokémon GO är du kopplad till Google Maps och ser alltid sig själv på en karta i din telefon. Då du är ute och går kan du stöta på Pokémon, som dyker upp på din skärm. Om du då klickar på dem kan du sedan kasta Pokébollar på dem för att fånga dem. Målet med det är, förstås, att Catch 'em All. Sen kan man joina i Gym Battles, men jag är en samlare och håller mig själv borta från den delen av spelet.
 
   Man kan lite här och var, särskilt i städer, hitta Pokéstops. Genom att klicka på desa och sedan "snurra" på cirkeln som dyker upp på skärmen får du gratis föremål. Då du har hittat ett Pokéstop måste du vänta minst fem minuter innan du kan få nya gratis saker från det. Om dina Pokéstops är omringade av rosa blomblad innebär det att det är lite extra chans att hitta Pokémon i området.
 
   Det här spelet är (åtminstone på lägre nivåer) väldigt simpelt, men väldigt beroendeframkallande. Det är nästan värdelöst att spela ute på landsbygden, men i förorter och städer är det stor chans att hitta både Pokémon och Pokéstops. Vissa Pokémon är långt mycket mer sällsynta än andra - det är bara att köpa faktumet att man kommer hitta miljoner Pidgeys, Spearows och Ratatas. (Vänta bara tills Sinnoh's Pokédex släpps, jag kommer springa in i miljoner Bidoofs.) Vissa går bara att hitta i vissa miljöer; om du är nära vatten är det större chans att du hittar vattentyper som typ Magikarp, Goldeen och Krabby.
 
   Till och med SSO-teamet spelar (på lediga stunder då förstås)! Lämpligt att hitta just en Ponyta inne på kontoret x) Bilden är från SSO's Instagram, @starstableonline.
 
 
   Varför är alla så besatta av det här spelet? Åtminstone vi som såg Pokémon under starten på 90-talet drömde väl alla om att få springa runt i den världen och bli Pokémontränare. Och är inte det här ganska fantastiskt, att man kan vandra runt och hitta de här varelserna nästan var som helst? Det blir en liten extra morot att hitta samlarobjekt medan man är ute och går. Det här är enkelt, något som alla känner igen (vem vet inte vad en Pikachu är?), något som släpper fram allas inre nörd, något som därmed samlar människor. Det är nytt och spännande och man kan se Pokémon vart man än går.
   Jag är väldigt glad över det här spelet, och jag hoppas att de buggar som finns i det fixas snart och att det inte dröjer allt för länge innan nya Pokémon läggs till. Jag älskar att promenera i vanliga fall, men med det här blir det ännu lite roligare!
 
   (Protip: Man måste inte gå och stirra ner i telefonen konstant för att se nya Pokémon. Håll bara telefonen i handen och den kommer vibrera då en Pokémon finns i närheten! Passa istället på att hålla koll på omgivningen, särskilt i trafiken, och tjuvkika på andra som också spelar - superkul!)


Anonym

Ja Pokémon Go är verkligen ett fantastiskt spel, det verkar väldigt roligt eftersom man kan både spela och motionera samtidigt. Jag laddade ner det för några dagar sedan och är helt fast i det. Men på sistone har jag inte kunnat hitta några fler Pokémons, Ser lite lövhögar här och där som prasslar. Inga Pokémons. När jag går fram till lövhögarna händer det ingenting. Har du någon aning om varför?

Moa Rainheart

(Namnet försvann på min förra kommentar:( Trots att jag skrev de men de är i alla fall jag)

Vilda Snownight

Jag älskar Pokémon Go. :D Har spelat diamond och Y på Nintendo tidigare och det är så kul att vara pokémontränare på riktigt! Eller så mycket det går iaf. :P
Om man går till något centrum ser man ofta flera stycken ha sina mobiler framma och titta sig förvirrat omkring haha, det är så coolt att ett spel kan bli så här stort!

Lova Winterside

Har aldrig riktigt varit ett fan av Pokémon men eftersom just Pokémon Go blev så hypat bestämde jag mig för att ladda ner det och nu är jag fast.
Lite synd är det dock att det bara finns ett enda pokestop där jag bor men det är ganska praktiskt också för det är alltid någon som har satt på en lure.
Har nästan slut på pokebollar dock och jag har varken pengar eller tillåtelse att köpa mer xD

Frida Pandalund

Sjukt kul att titta på andra som spelar också! Bor i en mindre stad och man kan nästan alltid se runt 4-5 personer som sitter runt de få gymmen vi har haha!

Alanis Moonstorm

Tycker jag ofta hittar mycket "real life-pokemon" när jag spelar pkm go. Diverse larver och fjärilar mest, men en och annan katt och hackspett har jag också sett.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.