Chrome Pointer

Den lilla fluffiga Alberta

   Den grinige professor Hayden har snabbt blivit en av mina absoluta favoritkaraktärer i spelet och uppdrag med honom är därmed något att hoppa högt över. Nästan bra att jag var bortrest då uppdragen kom, så att man kunde spela igenom dem i lugn och ro då alla andra redan blivit klara med dem.
 
   Då då man möter Hayden denna gång är hans läger helt sönderslaget. Anledningen var att Alberta löpt amok och förstört en massa grejer, och efter att ha hjälpt Hayden att få ordning på sina grejer var det bara att ta en sväng och leta efter Alberta - vilket kanske inte är det lättaste då man inte vet exakt vad man letar efter...
 
   Bara jag som tänkte på "Trashing the camp" från Tarzan?
 
   "Eller det kan ju vara så att det är en fluga jag letar efter, Hayden var ju inte så specifik i sin beskrivning..."
 
   Pamela Moonriver, den stackarn, får alltid stå ut med Albertas påhitt. Nu hade illbattingen retat upp bina så pass att de attackerade byborna...
 
   Stackars bin, aldrig får de påta med honungen i lugn och ro!
 
   Kaos i Månskäreby! Sjukt kul att se invånarna jagas runt dock, haha.
 
   Att Haydens gosegris Alberta skulle vara en fluffig jättespindel (är det en inhemsk Jorvikisk ras?) kanske inte var sådär jätteväntat - MEN HERREGUD VAD HON ÄR SÖT! Och lite arg var hon ju också. Men ändå, var signar jag upp mig om jag vill ha en flöffig jättespindel?
 
   SHE'S SO FLUFFY I'M GONNA DIE
 
   Under dag 2 av uppdragen visade det sig att Alberta var aggressiv på grund av magsmärtor. Och vad gör man då? Tillkallar veterinär! Och, det var inte vilken veterinär som helst, utan apotekaren Camilla Turnstone som först dök upp i spelet Höstryttaren! Sjukt kul att få tillbaka gamla karaktärer, men hennes utseende hade fått sig ett rejält lyft...
 
   Välkommen tillbaka Camilla Turnstone! Ni som spelat Höstryttaren minns henne som apotekaren i Hillcrest som lär spelaren om olika grässorter som är bra för hästen, och det är även hon som skickar spelaren till Scarecrow Hill efter det gyllene äpplet. Hon gör även en medicinkur åt Lisas häst då den varit hängig.
 
   Sen är det här ju ändå Jorvik - och man hade ju inte behövt bli förvånad av att jagas av ett antal galna jättespindlar, innan Camilla tillät sig minnas att det var parningssäsong och Alberta hade ont i magen för att hon väntade ägg. Hayden kommer snart bli världens stoltaste morfar!
 
   Vad lurar i mökret?
 
   ARAGOG!!! (Eller ja, inte riktigt lika stor)
 
   Vad tyckte jag om uppdragen? Jag tyckte de var jätteroliga! Det tycker jag pga flera olika anledningar:
  • Hayden är asgrym. Han är riktigt bra skriven och han är hur rolig som helst.
  • Alberta är så sjukt gullig och nu vill jag ha en egen spindel.
  • Alltid är det ett plus då gamla karaktärer återvänder och påminner oss om att det här faktiskt är samma Jorvik som många av oss lärde känna redan för tiotalet år sedan! Jättekul att Camilla återkom, och att hennes look uppdaterats lite.
  • Det är kul då det är interaktivt! Minispelet från Chaun och regnbågarna kom tillbaka här igen, man får fly från spindlar och det var lagom långt. Jag skulle nog ändå gilla om det någon gång skulle komma uppdrag som spinner sig över tre dagar, så att man är sysselsatt lite längre.
 
   Det här är ett väldigt simpelt minispel, men ändå. Spelet blir mer och mer interaktivt och jag tycker det är superbra!
 
   Jag är inte så sjåpig med spindlar (så länge jag inte behöver ta i dem är jag helt fine med dem), men jag har fått intrycket av att många som är lite spindelrädda tyckte uppdragen var lite jobbiga. Det tyckte iaf inte jag och jag tycker spindlarna var supersöta!
 
   Jag tror jag har sagt allt jag har allt nämna om denna story, som jag som ni förstår gillade skarpt och jag ser väldigt mycket fram emot en fortsättning. Vad tyckte ni om dessa uppdrag?


Daniela Silvergarden

Jag tyckte att uppdragen var jätteroliga, men jag hade lite oflyt när man skulle fly från spindlarna, när de kom från grottan så skrek jag "Yiaaaah!"... Sen hade jag mindre tur med loppet, fick göra om det 2 gånger innan jag kom undan. Alberta var så himla söt och jag hoppas att hon får bebisar rätt snart <3

Iris Highgarden

Håller med att Alberta är dögullig! rosetten lyfter henne verkligen. Fick för mig att Alberta snigel först...

Amanda Rainwood

OH MY GOD JAG SMÄLLER AV *-*

Hazel Oaklord

Jag vet inte varför men jag trodde typ att Alberta var en minigris (😅), men hon är en sjukt söt jättespindel med rosa rosett! Jag som inte ens tycker om spindlar ÄLSKAR HENNE!!! Tyckte uppdraget var jättekul men jag fick göra om loppet typ 5 gånger... Först såg jag inte spindlarna och ja...heh...red in i dem hur många gånger som helst...

Svar: Hahah jag trodde också att hon var en gris!
Esmeralda Silverforce

Hazel Oaklord

En sjukt rolig fortsättning på det här uppdraget vore att Albertas ägg kläcks och att man skulle kunna adoptera/köpa hennes spindelbebisar som husdjur ^_^

Svar: Ååååh hoppas verkligen det händer!
Esmeralda Silverforce

Meja Starbridge

Jag har spindelfobi 😰 Men klarade mig genom det, dock följdes jag av mardrömmar i en vecka framåt och lite till :/ Kände bara att jag ville berätta, känns skönt att släppa ut det.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.