Chrome Pointer

Tipsa mera!

   Varje gång ni lämnar era blogglänkar samtidigt med er kommentar kan ni hoppa upp och sätta er på att jag läser dem! Jag älskar att läsa andras tankar om SSO och tycker på sitt sätt att det är en väldigt viktig del av vårt community. Därmed tycker jag också det är hemskt då bloggarna dör ut. Jag tycker ändå det är lite konstigt att folk hellre hänger på Instagram eller YouTube, för även om det känns snabbare och lättare - är det verkligen det? Att få ut en enda av mina videor från sekunden jag börjar inspelningen tills videon ligger uppe på YouTube tar det minst tre timmar. Att ordna bilder till Instagram är inte det lättaste på denna jord heller, om man nu ska ha bra bilder i fin kvalité som ska redigeras/beskäras och skickas över till telefonen. Är inte bloggupplägget enklare, man bara drar upp något och kör? Så har iaf jag gjort, med paus för lite tweak av bloggdesign då och då, och det har jag kommit rätt långt på! Sjukt kul är det också.
 
   Nu har det kommit ut två intressanta inlägg de senaste dagarna - Cecilia Gladefield funderar över SSO-bloggar och Emlan sitter på bloggen hon delar med Kim och diskuterar runt SSO's sociala medier. Två intressanta inlägg och jag hoppas att ni kutar in för att kika på dem - och lämna era avtryck! Fortsätt fundera tillsammans med tjejerna, det är dags för oss att få igång lite gemensam tankeverksamhet igen :D






Bella Highgarden

Det är faktiskt otroligt konstigt att bloggsläktet för ut, förstår dina tankar till 100%

Leah Pandalake

Jag fullkomligt ÄLSKAR att läsa bloggar och andras tankar. Inspiration. Jag föredrar bloggar framför alla sociala medier. Bloggar känns mer personliga, en egen webbdesign bidrar verkligen till mycket! Skulle så gärna vilja starta en blogg men måste lära mig koda webbdesign och sådant först, borde gå en kurs eller något hahah.
Nämen om jag ska ha en blogg vill jag ha en blogg som lockar läsare utseendemässigt också, det känns så mycket trevligare med bloggar folk arbetat och verkligen lagt ner tid på!

Japp, intressant skrivet av de båda!

Svar: Designen är viktig, det har du faktiskt rätt i. Dock krävs det inte så hemskt mycket för att man ska ha en design som är trevlig att se på!
Esmeralda Silverforce

Grace Mysteryyard

Esme, du fick mig att tänka att jag borde uppdatera min blogg, känner liksom lite press på mig, men skit i det, för här ska bloggas! TACK för att du får mig att tänka! Kram Grace <3 PS. Är tacksam över om du svarar på det här: har du sett mitt mail än? Och Ash-teckningen är nääääästan klar!! DS.

Svar: Det är kul att se att du uppdaterar, man blir ju alltid mer intresserad av en blogg som har nya inlägg ofta! Yes jag såg mailet men jag visste inte riktigt vad jag skulle svara :)
Esmeralda Silverforce

Tilde Darkstorm

Tittade lite närmre på din header och såg att stigbyglarna hade en blå ytterkant. Kan det vara så att du har målat ett par freejumps? ;)

Svar: Nämen, du är nog den första som fångade det på just den här bilden, haha, men jag målar ofta Freejumps :D
Esmeralda Silverforce

Ellie Sweetlord

Kolla gärna in min blogg! Har börjat starta upp den ordentligt nu!

Angelica Skybell

Hej!

Det är ju lite synd att det är så många som slutar blogga, som Alicia Starnight då. Henne och din blogg har jag läst så länge jag kan minnas. Självklart är det kul att du fortfarande känner sådan glöd över bloggandet.
En fråga som jag hade bara: Vilket redigerings program använder du och är det gratis?

MVH Angelica

Alanis Moonstorm

Något som pratas väldigt mycket om gällande fanfiction är att respionsen är ens lön när det kommer till att skriva. Våran lön för möden som bloggare är kommentarer. Tyvärr är det väldigt sällan man får kommentarer över huvudtaget, vilket gör att efter ett tag känns inte arbetet värt det.

Jämför det med IG där man kan få snabb, simpel respons i formen av likes, även när man inte får kommentarer. Då blir det genast mer värt, responsmässigt, att lägga upp bilder på IG, även om man lägger ned massor av tid på den.

Vi bloggare borde egentligen hålla en tema-vecka eller något där alla som deltar måste kommentera på alla blogginlägg de läser. Bah för att få responsen att rulla på. Den som kommenterar flest vinner en färgradio eller något.


Svar: Vilken sjukt bra idé ändå, att en bunt av oss anmäler oss frivilliga att verkligen få oss själva att engagera oss för att lyfta varandra och andra! Är det något du skulle vara redo att vara med på? (Jag skulle gärna "göra mer" på dina inlägg men jag är lite vilse på Tumblr trots sex år där hahaha)
Esmeralda Silverforce

Grace Mysteryyard

Svar till Alanis Moonstorm egentligen:
Håller helt med om temaveckan! Men hur ska man liksom kunna ge ut en färgradio eller något pris typ eller så? Förstår inte det.. Kram Grace :)

Alanis Moonstorm

Färgradion var ett skämt.;) Men om man absolut vill ge ett pris lär man ju som deltagande bloggare själv bestämma hur en intjänar det priset och isf räkna de kommentarer man fått under veckan eller något.

Alanis Moonstorm

Är lätt med på att hitta på något sådant, sålänge jag får veta lite i förväg ifall jag förväntas göra något speciellt.

Nej, tumblr är inte världens lättaste att ha att göra med,.men har en disqus tillagd till min sedan en tid tillbaka för att skapa ett mer vettigt kommentarsfält för den som inte har en tumblr att like:a och reblogga med. Tyvärr är det svårt att länka i disqus, iom att det inte finns en ruta för folk att peta in sin bloggaddress, men har inget emot ifall folk vill peta in den i meddelandet någonstans, sålänge det inte är blatant reklam.

Cecilia Gladefield

Hej! Tack för din värmande kommentar Esme, blev jätteglad :D <3
Håller med Alanis Moonstorm att en tema vecka skulle nog behövas. Vill verkligen vara med på att rädda bloggsläktet :P Kommentera mera folket! ;DD

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.