Chrome Pointer

Kul.

   Precis efter att jag igår bestämt mig för att köpa Abzû dök min mamma upp med ett brev från Skatteverket vi missat i dagens post. Visade sig att det var min restskatt - som bara låg några hundralappar från en hel månadslön. Liksom VA?! Det är mer än dubbelt så mycket som jag hade förväntat mig att behöva skatta. Jag som har absolut noll koll på såna här saker blir bara bestört, och jag förstår inte vad det kommer ifrån heller eftersom Skatteverkets termer är helt hopplösa att förstå sig på. Hur farao är man vuxen egentligen? Send help. Inget spel för mig alltså, nu tar det några månader innan jag kommit ikapp med min sparandeplan igen... :(
 
   På en lite roligare note kan jag återigen påminna att PennyGirl: Episod 3 börjar dyka upp på min YT-kanal med start 29 augusti. Det är rätt många som frågat efter det, trots att jag förklarade att det skulle dröja i det senaste avsnittet av spelet, men det här med kommunikation är ju alltid ett enormt problem.
 
   PennyGirl: Episod 3






Gabrielle Northstar

Nej vad tråkigt! :/
Har du e-deklaration? Skatteverkets hemsida tycker jag är något enklare än alla himla papper de skickar hem.

Nu har jag noll koll på vad du skattar för och jag ska inte lägga mig i det heller, men om det bara är för jobb så kan du ju alltid kolla hur många procent din/dina arbetsgivare drar i skatt och kolla om det stämmer med din skattetabell. Min förra arbetsgivare drog någon procent mer än vad det står i skattetabellen, fick några kronor mindre per månad, men fick en skaplig skatteåterbäring istället för restskatt. Gjorde livet lättare för mig som förvirrad ungdom.

Svar: Asså det hela handlar om en hobbyinkomst - jag hade inte en aning om hur jag skulle skatta det så jag ringde till Skatteverket och fick hjälp. Undrar om killen som hjälpte mig förklarade fel, för han visste inte själv hur man skulle göra och var borta från luren i typ 15 min för att kolla upp saken, så jag undrar om något gick snett där då jag skrev ner allt han sa och dubbelkollade för att få instruktionerna rätt. Nu har jag turen att min snälla mamma ska fråga någon ekonomikunnig hon känner så att vi får reda på vad åtminstone allt betyder, men jag har en känsla av att det bara är att betala :/ Tur i oturen att jag är en Spara och inte en Slösa, så även om jag måste betala kommer det inte bli jättefarligt!
Esmeralda Silverforce

Valle

Så träligt det kan bli! Hoppas det löser sig, och att det inte tar alltför lång tid att spara ihop igen. Skatteverket kommer när man minst behöver dom, haha :p!

Ronja McKnight

Ett litet tips eller vad man ska säga, lära sig utav andras misstag.
Jag hade fonder förra året, gick plus som bara den o holy! fick ihop nästan 3 månadslöner under ett år.Men så kom deklarationen, vinstskatt på fonderna skulle betalas. Jaah..där drog vi en halv lön. Absolut är det vinst ändå men de sved såklart! Så OM du sparar i fonder eller liknande så räkna med vinstskatt.
Ett tips som Spara som du säger att du är är väll att typ spara på en bank med så hög ränta som möjligt (SBAB) är rätt dugligt jämnfört med swedbank hähä.(Från en vuxen kvinna som känner sig yngre än va hon är) :(

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.