Chrome Pointer

Tankar om de så kallade "Hackarna"

   "Jag har blivit hackad." Ack, så många gånger man har sett de fyra orden. Nu ska vi också prata om några roliga grejer runt det här.
 
   Om man har blivit "hackad", kan det bero på följande.
  • Man har gett ut sina uppgifter till någon.
  • Man har gett ut delar av sina uppgifter till någon som har listat ut resten av uppgifterna.
  • Man har lämnat sina inloggningsuppgifter öppet på datorn då man har gått ifrån den
  • Man kan ha kopplat sina uppgifter till Facebook och därmed kan en "hackare" komma in med ett enda knapptryck. De två sista grejerna händer lätt på t ex skoldatorer.
   För om vi nu pratar allvar, vad får en hackare ut av att hacka ett SSO-konto? Tänk på det. Det är omöjligt att föra över kläder, hästar eller Star Coins. Därför kan man inte vinna något av att sabba ett SSO-konto. Det är alltså inget jätteprojekt som någon kommer på, för man får ju ingen vinst på det.
   Och, varför är det aldrig någon av de "större" spelarna som råkar illa ut? Varför är det inte Alice Winterbell eller Alicia Starnight som blir utsatta för de här "hackerattackerna"? Varför har aldrig en Game Master blivit hackad? För let's be real, om det hade hänt skulle det vara totalt omöjligt att hålla hemligt. Och varför har aldrig jag utsatts för en "hackerattack"? Slår vad om att det finns ett antal spelare där ute som gärna skulle sabba lite för mig, för oavsett hur man gör går det inte att hålla sig sams med alla och jag syns rätt mycket i det här communityt.
   Tänk på det.
 
   Ge inte ut era lösenord till någon, inte ens vänner och familjemedlemmar. Se till att logga ut från alla sociala medier innan ni lämnar en dator och var väldigt försiktiga med att koppla ert konto via Facebook. Det är oftast oförsiktighet och slarv som gör att man råkar illa ut.
   Gör istället som min polare Gen och skaffa er ett larvigt svårt lösenord på 20+ tecken om ni är oroliga. Jag är inte det minsta orolig för att något ska hända med något av mina konton på spelet; mina lösenord är säkra.


Angelica Nightbell

Själv har jag ett lösen på runt 10/15 bokstäver och förhoppningsvis listar ingen ut det.
Och ett meddelande till alla som läser detta:

Skaffa ALDRIG "levlare" du kan inte ens lita på din bästa vän ibland!

Svar: (y)
Esmeralda Silverforce

Lucy Macwright

Bra skrivet där! (y)

Alanis Moonstorm

Håller med i exakt allt du skriver. Det finns ingenting som är värdefullt på ett SSO-konto, ingen kontoinformation, inget personnummer, ingenting som går att använda får man ut av att ta sig in på ett ssokonto. På sin höjd kan man luska ut var personen bor.

Fiona Diamondnose

Håller klart med! Det är väldigt synd att man blir hackad, jag kan inte fatta hur någon kan vara så elak, den människan som hackar tjänar ändå inget på att göra det. Men som du sa är mycket ens eget fel. Själv har jag ett långt, långt lösenord (måste komma ihåg allt xD), men många har enkla, använder samma på alla webbplatser vilket INTE är bra. I fall du skulle säga lösenordet på en webbplats till någon, kan denne logga in och hacka dig hursomhelst överallt. Och det här med skoldatorer - många har en egen skoldator som de kan ta hem, använda som de vill. Tycker personligen att man inte borde få ta hem skoldatorer som sin egen, eller i alla fall inte göra något annat än skolarbete. I min skola måste tre klasser dela på 25-30 datorer efter ett rån förra året. Vi får ABSOLUT inte ta hem datorerna och ha de som våra egna, vi fick inte det innan rånet heller. Något jag tycker skolor borde fixa. Och dessutom är det väldigt lätt att hacka sig in på skoldatorer.

Svar: Men nu var ändå hela grejen med det här att man BLIR inte hackad. Man hackar inte någon med ett knapptryck och man vinner ingenting på att hacka ett SSO-konto. Det handlar om att man på olika sätt lämnar ut sina användaruppgifter. Det som gäller med skoldatorer är i synnerhet de som flera använder, inte de som man har hemma 90% av tiden (så gjorde jag iaf med min skoldator jag pallade inte släpa med mig den till skolan den vägde ju typ ett ton) för om det skulle vara så är det ju familjemedlemmar som sabbar ens konton.
Esmeralda Silverforce

Ellen Ponyheart

Min vän irl råkade ut för nått konstigt häromdagen, hennes konto ÄNDRADE sig när hon loggade in och ut om hon reloggade satt hon plötsligt på en häst hon inte satt på när hon loggade ut och hästar kom hem från hästön. Dock för kort tid för att vara hackare helt klart + kläder flyttades från ryggsäcken och garderoben utan att hon gjort det. Det är nog nått av det konstigaste jag varit med om i spelets historia

Svar: Det låter ju sjukt skumt! Har hon kontaktat support om det?
Esmeralda Silverforce

Fiona Underland

Jag håller med i det du skriver till 100 %. Jag tror att mycket har med skoldatorer att göra. -Att barn sitter och spelar på de stationära datorerna i plugget, och därefter inte sköter om sin utloggning ordentligt.

Svar: Ja precis, jag tror verkligen att det är så.
Esmeralda Silverforce

Garnokslaktaren

Kan väl lägga til en punkt eller två:

* Man har, efter att ha sett en video på youtube.com, bestämt sig för att ladda ner ett verktyg som ska ge en gratis starcoins och lifetime-medlemskap. Allt man beöver gör är att skriva in sitt användarnamn och lösenord!

* Man har loggat in med trådlös wi-fi på fel plats vid fel tillfälle. SSO krypterar inte lösenord och scanna okrypterad trafik är inte svårt.

Tippar på att det inte är så många som har fått sina lösenord stulna med den senare metoden, kanske några fler med den tidigare.

Annars så har väl folk panik diverse anledningar:

* Folk ser en karaktär som heter "Justin Moorland" och tror att spelet blir hackat.

* Någon råkar hamna på ditt konto mha den numera fixade buggen som gör att man hamnar på fel konto när man loggar in.

Naomi Diamondwood

Mycket bra skrivet!
Själv håller jag också min email privat och ger inte ut den åt nån heller. Använder endast min dator hemma för att spela och loggar alltid in med launchern, aldrig via facebook.

Meja starbridge

Har blivit hackad EN gång, då tog de min lvl 15 frieser och min favorittröja, plus massa sc till clementiner istället😭

Rebecca Spiderstar

Hej jag blev hakkad en gång och då blev jag av med alla mina sc, 12 hästar och lite kläder... Ingen mer än jag visste mitt lösen och jag bravader sso och när jag fick svar skrev dom att dom sett att en anan IP adress hadde varit inne på mitt konto. Jag fick dock tillbacka alla mina hästar och jag fick också 2000 sc i tröst så till alla som blivit hakkade vill jag bara säga brevs sso så löser dom det♥️♥️

lisa

så här är det min kompis gav ut sina uppgifter och hon har upplöst klubben och hon har henne på Skype och hon är osynlig har du några tips på vad man kan göra

Svar: Din kompis får se till att byta alla sina lösenord och inte göra om det
Esmeralda Silverforce

Maria

Men vad ska man göra när man BLIR hackad?
man kan ju inte logga in på kontot och det ända man kan göra är att ändra lösenord och hoppas att inte något för dåligt kommer hända..

Svar: För att du ska bli hackad måste någon med väldigt goda kunskaper om hackning använda sig av någon slags mjukvara för att haka en databas och plocka ut just ditt lösenord och sedan dra nytta av det. Det HÄNDER INTE på Star Stable. Det som händer är att man 1) gett ut sitt lösenord, 2) haft ett lösenord som varit alldeles för enkelt att att lista ut eller 3) råkat ut för att någon tagit sig in på sin mailadress. Nummer 1 och 2 är INTE hacking. Nummer 3 har egentligen inte ens med SSO att göra. Om man märker att någo varit inne på ens konto bör man genast byta lösenord på både mail och konto och kontakta support.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.