Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - En egen logga

   Om du nu har kommit igång med att redigera/måla SSO-bilder kan det vara lite roligt att ha någon speciell signatur, så att alla vet att verket tillhör dig. Det finns flera fördelar med en bra logga - folk vet vem som har gjort verket, du får cred för det du gjort och risken för att folk stjäl din bild minskar. Därför är det bra att kunna få in sin logga på ett ställe i bilden där den blir svår att klippa bort.
   Självklart behöver man inte ha en logga, man behöver inte sätta en stämpel på sina bilder alls om man inte vill. Egentligen ska det inte behövas från början, eftersom bildstöld är olagligt. Det här är ju mest en kul grej :)
 
   Det finns några saker man måste tänka på om man ska göra en logga.
   - En logga ska helst inte vara för detaljerad. Tänk på att loggan ska synas tydligt även då den är förminskad och sitter på en bild!
   - Kopiera inte din logga från någon annan. Loggan kommer representera just dig, och därför är det viktigt att folk kan koppla dig till den. Om du kopierar från någon annan kan du anklagas för plagiat.
   - Tänk på vilken färg din logga ska ha. Det kan vara väldigt praktiskt att spara den i både svart och vitt, så att du kan använda dig av båda delarna beroende på hur ljus eller mörk din bild är. Om du vill kan du självklart ha den sparad i fler färger!
 
 
   Hur har jag gjort min logga?
   Jag öppnade ett ark i Photoshop och skapade ett nytt lager. Jag ritade min logga och sparade den i flera olika versioner:
   - Basloggan som ni oftast ser; Enhörningen och bloggadressen.
   - Loggan som syns på mina redigeringar; Enhörningen och bloggadressen tillsammans med min signatur (Esme)
   - Loggan som används på designer; Enhörningen, bloggadressen och min hela signatur.
Dessa sparas i PNG.-format, utan bakgrund.
 
   Man ser ganska väl att loggan inte är helt perfekt, då man ser den på nära håll - men det gör mig inget, för den ser väldigt bra ut i mindre format!
 
   Jag klistrar in min logga på mina bilder genom funktionen "Montera". Jag väljer passade logga i en mapp där de alla ligger och placerar den på bilden. Jag lägger nästan alltid till en lagerstil på loggan; skugga, och ibland även en tunn kontur. Superlätt!
 
   Återigen, det viktigaste av allt - kopiera inte någon annan, det kommer bara bli jobbigt för er själva i slutänden! :)


Linnea Diamondfeather

Jag är tacksam för tipsen men jag vet inte hur man fotar hoppades få lära mig det:/

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.