Chrome Pointer

En fråga jag tycker är oerhört viktig

   Detta inlägg kan vara triggande för de som har/har haft självmordstankar.
 
 
   Det finns en sak som jag absolut inte tolererar på något plan någonstans. Det är så någon säger rakt till en annan person "du borde ta livet av dig".
   Det är ALDRIG ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN OKEJ ATT SÄGA SÅ. Och det är någonting jag står för. Jag har fått lite skäll över direktmeddelande på Instagram idag över att jag skrev ett inlägg efter att ha sett en helt oacceptabel konversation i natt. Då blev jag skurken för att jag sa att beteendet inte är okej och att alla berörda borde skämmas. Oavsett tillfälle, oavsett var, oavsett vad, säg ALDRIG åt en annan person att ta livet av sig. Särskilt här bakom dator- och mobilskärmar vet man aldrig vem som sitter på andra sidan. Det kan vara någon som mår så pass dåligt att denne faktiskt lyder uppmaningen.
 
 
   Det är så att jag kommer aldrig backa undan i den här frågan - jag kommer fortsätta säga högt att beteendet inte är okej. Jag tänker inte låtsas som att det är guld och gröna skogar bara för att undvika att såra någons känslor. Jag sårar hellre någons känslor än att stå vittne till en människa som tar livet av sig pga någon annans ord. För det har hänt, och det kommer hända igen, för att människor säger fel saker i stundens hetta eller bara är oerhört okänsliga.
 
   Sen bryr jag mig inte ett dugg om att det finns några enstaka människor som tycker att jag är världshistoriens största asshole. Jag tänker inte tillåta sådana kommentarer och jag gör det bästa jag kan på de sätt jag kan nå ut för att berätta för folk hur fel det är att uppmuntra andra till självmord. Jag kunde inte bry mig mindre om vem som släpper en sådan kommentar, om det är min värste fiende eller bästa vän, det är inte okej.
 
   Så är det. Jag backar inte på det här - nån gräns får det vara för hur man beter sig mot andra på nätet. Särskilt i ett comunity riktat till unga tjejer, varav många redan slåss med osäkerheter och, tyvärr, vacklande mental hälsa. Jag har varit en av dem. Och jag tänker göra mitt bästa för att skapa en trygg tillvaro för de som är kvar.


Siri

Preach it

Layla Bunnyheart

Så bra skrivet trist att folk säger så till andra bakom datorskärmen.

Lucy Seadughter

Har själv problem med nedstämdhets perioder som kommer och går och jag har haft självmordstankar. Det är inte okej som du skriver Esme. Ingen ska behöva höra att det är bättre om dom dör. Anhöriga påvärkas ju av det också och det kan vara jobbigt.
Dock så ska du stå på dig!!!
Guld tar Esme för klokhet och vätt på internet! :D

Meja starbridge

Du har så rätt, jag har ett jättestort problem,jag har ingen och vara med. Jo en, men hon har varit sjuk och jag har INGEN att vara med nu, tills hon blir frisk... Men jag har inte haft självmordstankar,för hon kommer ju tillbaka😔

Astrid Wintervalley

Alltså, jag reagerade, varför tycker vissa att DU har fel? Isådanafall är de personerna helt efter, att DU skulle ha fel är fel i sig, du gör rätt som säger till och står för det. Jag skulle ha gjort samma sak som dig, definitivt.

Svar: Vi kan sammanfatta det som att det var en person som kände sig väldigt träffad av inlägget jag skrev. Jag menade det dock rakt ut till hela communityt, så det säger väl mer om den personen än om mig, tycker jag.
Esmeralda Silverforce

Ebba

Här kommer en dikt.

Hipp hipp hurra esme är bäst alla dar.
Hon gör asgrymma videos tycker alla vi såklart.
Esme kommer alltid va en förebild som alltid vill hjälpa till.❤️

Svar: Söt du är <3
Esmeralda Silverforce

April Goldfall

Det är sorgligt att vissa inte verkar förstå allvaret i det hela och vad det kan få för konsekvenser att säga såna saker, eller ännu värre inte verkar bry sig. Jag förstår verkligen inte hur en människa någonsin ens kan komma på tanken att säga till en annan att gå och ta livet av sig, oavsett vad man har för "anledning" :s

Alicia Dragonheart

Jag har haft en kompis som haft självmords tankar.. Hon blev retad i skolan och så fick hon då denna "kommentaren" om man säger så, hon var nära.. Men hon gorde de inte.

Tycker det är bra att stå upp för de <3

Cookiecat - Rödhårig gamerbrud

Håller med till 100 %.

Cecilia Gladefield

Håller helt med. Det är verkligen en hemsk sak att säga till någon oavsett anledning. Vi är alla värda något och ingen ska behöva känna sig värdelös. Säger som Ellen Degeneres "Ta hand om varandra".

Emelie Silverhaven

Alla människor med hjärtat på rätt ställe och med rätt antal hjärnceller vet att man inte säger så till någon oavsett anledning. Att önska livet ur någon är ju helt sjukt. Tycker även att de som uttrycker att de inte vill leva mer ska tänka efter lite. Ser väldigt många av dem kommentarerna också.. sorgligt men sant.

Esther Westhill

Jeg har null toleranse for slikt. Synd det oppstår i dette communityet. Det du skriver er helt riktig og jeg støtter den meningen 100%. Preach it Esme!

Alisa Goldstone

Håller med till 110 %
Förstår mig inte på hur folk tänker... Man ''Måste'' se ut på ett visst sätt, prata på ett sätt, man måste bete sig som den kändisen, man måste ha de senaste kläderna, man måste ha en bra tävlingshäst. om du inte kan eller har allt detta så är du inte s.k. ''cool'' eller ''bäst'' Det går går inte ens att skriva hälften av allt man måste kunna. Varför kan vi inte bara ta hand om varandra och ta vara på varandra, önska andra lycka istället för att så fort du ser nån ha en massa fördomar eller skrika glåpord efter dem?
Alla är vi bra på vårt eget vis! Det finns ingen som är perfekt, alla har vi våra brister och specialiteter men inget är bäst. Det skär i hjärtat att folk säger så till andra människor! Så snälla, jag ber er alla, TÄNK EFTER innan du säger något för det kan såra folk!
Alla är lika olika och det är väl ändå tur, eller?


MVH Alisa Goldstone


Lena Wintercake

Håller med till 101% XD

Meja starbridge

BTW,hon är tillbaka, min kompis asså😀😀

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.