Chrome Pointer

Så mycket snack om Finska hästar!

   Haha, det är jättemycket snack om Finska hästar här och var nu; jag har sett jättemånga spekulera i om att hästen som SSO visade upp igår ska vara en Finsk häst. Men, visste ni att Finska hästar i stort sett enbart är fuxar? Man uppskattar att ca 90% av alla hästar inom rasen har färgen fux. Detta är efter selektiv avel under 1900-talet för att man ville ha fram just fuxar. Annars kan hästen förstås vara både brun, svart och skimmel (finns anlag för typ alla färger egentligen, om man bara avlar rätt individer), men fuxarna är så oerhört framträdande.
   Mer än så säger jag inte nu. Ville bara lyfta fram fuxarna lite! ^^
 
   Som exempel får ni en bild från Horse Life 2, haha
 






Fiona Underland

Personligen tror jag att det är en New Forest ponny som är på G. Det ser lite ut som det tycker jag.
Vad tror du? :)

Svar: Jag ska inte spekulera i något här :)
Esmeralda Silverforce

Sally Hawklord

På det stallet där jag red på var min favorithäst en finsk häst. Och en gång red jag på ett annat ställe med finska hästar och där va faktiskt en som var brun...

Svar: Ja, de kan ju som sagt ha många färger, bara det att det är väldigt ovanligt :)
Esmeralda Silverforce

Rose

Jag tycker att hästen på bilden är en ponny så jag trodde på Dartmoor eller Exmoore, men när jag såg att de skrivit hästras så tror jag mer på Mustang eller Lippizzaner. Men även där så är ju Lippizzaner främst vita, även om det kommer fall av bruna :)

Sofie Dolphinknight

nu när du säger det så verkar det ju ganska orimligt att de lägger ut en sneak peek på en brun häst om de flesta är fuxar :P Kanske är någon annan ras trots allt, att filerna bara är ett rykte?

Svar: Det är ju så att det inte alls uppskattas från spelskaparna att spelarna rotar i filerna, för de jobbar ju hårt för att kunna komma med överraskande uppdateringar varje vecka - så OM det skulle bli kodnamn på filerna skulle jag inte tycka det var särskilt konstigt.
Esmeralda Silverforce

Lucy Macwright

Jag vet inget alls om hästar så när det kommer upp en sneak peek på en tänker jag bara jaha, vad trevligt att det kommer en ny väldigt speciell häst som jag inte har någon aning vad det är, eh

Men det skulle vara grymt med finska hästar, Finland FTW liksom 8D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.