Chrome Pointer

SSO's Launcher

   Jag hade tänkt både skriva inlägg och göra video om det här, men det behövs självklart inte nu!
 
 
   Personligen använder jag bara launchern på onsdagar. Jag orkar inte skriva i mina användaruppgifter på nytt varje gång jag vill använda den och kopplingen till Facebook funkar inte för mig - tror det beror på att jag har bytt mailadress på Esme, jag har alltså inte kvar samma mejladress som jag hade för tre år sedan. Jag använder inte min personliga Facebook längre, utan använder enbart min SSO-Facebook, så det är lite synd att det inte funkar, men det är ju inget som stör överdrivet mycket :)


Mandel Äppelpajj

Jag änvänder oxå bara på onsdagar. Konstigt nog så funkar min launchern bara på onsdagar xD men jag orkar inte bry mig så mycket eftersom det bara är då jag använder den :)

Svar: Funkar den bara på onsdagar? Det lät mysko!
Esmeralda Silverforce

Allison Goldknight

Använder den också bara på onsdagar, av tre anledningar, 1. Det är jobbigt att skriva in uppgifterna för om man skriver fel och ska sudda ut så suddar den ut två bokstäver år gången(kanske bara min?) 2. Man
Måste ändra språk och det glömmer jag alltid bort, lite störande, funkar på engelska men när man är van vid svenska så är det störande. 3. När spelet krashat måste man öppna launchern igen, det behövs inte från hemsidan, den stängs inte ner när spelet öppnas.

Svar: Håller med om anledning 1, men jag har aldrig varit med om anledning 2! Kan det vara så att du var inne på den engelska versionen av hemsidan då du laddade ner launchern? Att launchern stängs ner helt störs inte jag av personligen, det går så pass snabbt att dra upp den igen :)
Esmeralda Silverforce

Natalie Eveningcamp

Jag har en macbook air där MÅSTE man använda launchern finns inget annat sätt väldigt störande för man måste starta om den 3 gånger innan den fungerar och man kommer in!

Svar: Oj, det lät jobbigt! Launchern funkar alltid direkt för mig, dock har ju jag en PC...
Esmeralda Silverforce

Garnokslaktaren

En sak som kanske är värt att notera är att lösenord inte verkar skickas krypterade om man loggar in via launcher. Jag gjorde ett experiment där jag sniffade mitt nätverk efter information, samtidigt som jag loggade in via launchern respektive hemsidan. Under inloggningen på hemsidan kunde jag inte få ut någon information (tack SSL), men under inloggning via launchern så kunde jag få ut användarnamn+lösenord.

Detta är såklart ett problem om man sitter på en relativt offentlig plats över Wi-Fi, och någon med en antenn+laptop sitter i närheten och sniffar. Eller i vissa fall om man delar nätverk med någon som vill åt ens lösenord. Eller om någon på vägen ifrån din dator -> SSOs servrar avlyssnar trafiken, av någon anledning. Kanske rätt så ovanliga situationer som antagligen inte har drabbat någon alls, men jag tänkte att det kunde vara kul att notera!

Nu har det visserligen gått några månader sedan jag testade, men jag tror inte att situationen har ändrat sig!

Fun

Hur byter man mailadress på sin sso-användare?

Svar: Det kan man endast göra genom att kontakta SSO's support, så hjälper de till att ordna det.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.