Chrome Pointer

SSO-bloggarna - ett utdöende släkte

   Det fanns en period då det verkade som att alla bloggade om SSO. Alla spelare som hyste ett stort intresse för spelet verkade plötsligt ha en blogg. Många glömde bort sig efter bara ett eller två inlägg, andra kunde växa sig stora på nolltid och hålla sig i topp. Det var en variation - mycket bilder, texter av alla de slag; mest rollspel, i början. Jag tror att jag var en av de första som började analysera och fundera över hur spelet skulle utvecklas och hur det kunde bli bättre.
   Men något hände. Någonstans kom en vändpunkt där inte ens nya spelare kunde bringa sig till att skriva på samma sätt som förr. Och plötsligt så försvann bloggarna, en efter en. Bloggar som ekar tomma, vissa för att dess ägare slutat spela och andra för att dess ägare inte har någon inspiration till att skriva längre. Nu är det Instagram som gäller. Kan det kanske bero på att datorerna väljs bort till förmån för mobiler, eller bryr sig våra spelare inte om att läsa längre? Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord.
 
   Är det så, tomma stolar och nerstängda datorer till förmån för den mer lättåtkomliga mobilen?
 
   Åh, vad jag saknar det där att ha varit borta från datorn i några timmar och sedan direkt ha flera välskrivna SSO-texter väntandes då man återvände. Nu är det en, om man har tur. Vissa dagar inte ens det. Är det så att de som spelar SSO i dagsläget helt enkelt inte vill skriva? Eller är det så att de vill, men inte kan? För det senare känner jag igen. Jag vill skriva så mycket, men det tar bara stopp. Jag har inte mycket idéer kvar, trots fina tips från er läsare. Det är väl därmed det som jag på sistone har valt att kalla mig Hästspels-bloggare istället för SSO-bloggare, för det ger mig något bredare att komma med. Om SSO-inspirationen tryter finns det andra spel att prata om; sen är SSO min ledstjärna och mitt huvudämne, men ändå. Jag älskar att skriva och kommer nog alltid göra det - men jag vill läsa också.
 
   Har vi alla tappat inspirationen till att skriva om världens största hästspel? Jag minns att jag för någon månad sedan läste en av Sveriges största bloggar (inom en helt annan genre) och där fick se orden "bloggarna är på väg ut ur tiden". Och tyvärr tycker jag det känns som om det stämmer. Jag tycker att jag letar och letar, men jag hittar så få SSO-bloggar som är aktiva med den sortens texter jag är ute efter.
   Det finns så många duktiga skribenter inom det här communityt. Jag hoppas att fler av er visar framfötterna snart. Och om ni finns där ute redan, för i jösse namn, säg till; jag älskar att följa bra SSO-bloggar.






Mandel Äppelpajj

Ja. Det är mobilerna som orsakar bloggtorkan :(

Mandel Äppelpajj

Och här finns en blogg du kanske kan läsa :) Horsepie.blogg.se

Jennifer Starrock

Du har nog rätt. Förut fanns det massvis med bloggar att läsa varje dag men antingen har de slutat blogga eller spela. Jag bloggar ju själv men har knappt 5 besökare på en dag, hahah. Fast jag försöker hålla den aktiv ofta, även fast det ibland inte går.

Svar: Jag tror att ett problem med de här små bloggarna är att man lätt tröttnar om väldigt få läser dem; och många som börjar driva en blogg glömmer att de faktiskt måste synas t ex. i bloggkommentarer hos andra för att kunna locka läsare till att börja med. (Det var så jag började - jag lämnade kommentarer på varje blogg jag hamnade på, allt från beröm för fina bilder till diskussioner i kommentarsfältet) Men det är sjukt tråkigt att bloggarna försvinner, särskilt då man vet att det finns så mycket talang där ute. (Din blogg följer jag med Bloglovin', btw!)
Esmeralda Silverforce

Klara Diamondlee

Jättebra text!
Jag och Alma Shadowbear har en blogg, klaralma.blogg.se
Följ jättegärna! Du är så awesome! ♥

Alanis Moonstorm

Det som jag sörjer mest med att bloggarna dör ut är att hela känslan av att vara en del av ett community försvinner. Om det vore så att bloggarna dog ut till förmån för aktivitet på sso-forum så visst för då kan man fortfarande utbyta idéer eller bara interagera, men nu verkar de dö ut bara för att man inte överlever torkan. Jag misstänker att de flesta flyttat över till instagram?

Jag tror det kan ha att göra med att många glömmer av att driva sin blogg och tappar läsare, men med bloglovin eller dylikt så går det bra att hålla i läsare även när man uppdaterar ungefär en gång i kvartalet.

Dessutom känns det som att många tappar orken att hålla i bloggandet, som om det vore någon form av extrajobb känner de sig tvugna att endera hålla på med dagligen eller stänga ned den helt, istället för att bara uppdatera mer sällan.

Hoppsan, menade inte att skriva en uppsats i ditt kommentarsfält.

Svar: Haha det är lugnt, de långa kommentarerna visar sig ofta vara de mest välskrivna!
Jag håller verkligen med om att communitykänslan går bort. Jag har försökt promota två-tre forum under mina år som bloggare, för forum ger mer interagerande än ett kommentarsfält på en blogg, men det har inte gått så bra. Instagram är jättestort bland SSO-spelare (på ett år är jag uppe i ca 4700 följare, långt mycket mer än mitt läsarantal här), men jag vet inte om jag tycker det är så mycket mer positivt. Bildstölder, drama som mer liknar spelets chatter utan censur, folk som nästan kräver att man ska följa dem för att de lagt upp tre suddiga spelbilder fotade med en mobil. Ganska mycket kvantitet, som jag tyvärr tycker överskuggar de positiva delarna ibland. Själv skulle jag dock hellre se snygga bilder på en blogg än att behöva kisa på en liten mobilskärm.

Den där antingen-eller-grejen är så tråkig! De flesta verkar tycka att om man inte kan få upp fyra inlägg per dag ska man istället stänga ner helt, och sen velar de mellan att säga "jag är tillbaka" och "jag stänger ner bloggen för gott" minst tio gånger på en månad. Såna bloggar har jag valt att inte följa, för jag blir tokig på velandet. Precis som du säger, man måste ju inte uppdatera varje dag om man inte hinner eller vill, bloggandet ska ju vara för att det är roligt.
Esmeralda Silverforce

Rännan Blåbro

Åh jag minns den tiden. Jag hade sååå många bloggar i mina bokmärken på webbläsaren och det var en riktigt trevlig stund att klicka sig in på varje för att se vad alla personer skrivit om. Nu är det kanske 4-5 stycken som är hyfsat aktiva, vilket är väldigt synd :/

Du har väldigt rätt i det att man vill blogga men kan inte skriva eller vet inte vad man ska skriva om. Min egna blogg har ca 100 läsare varje dag och tyvärr blir mina inlägg rätt korta och ointressanta oftast. Det är ju de längre och välskrivna inläggen som är roliga att läsa men tar tyvärr tid att skriva. Man får hitta nåt ämne man gillar så man kan skriva mycket om det, annars går det bara åt pipan x)

Svar: Åååh, det är så svårt att skriva numera! Jag har fått sjukt många ämnesförslag från läsare, men det står bara still i huvudet och jag lyckas inte skriva något värt att visa för omvärlden :( Håller med dig även i övrigt, jag följde över 20 aktiva bloggar via Bloglovin', helt galet att nästan alla är borta nu...
Esmeralda Silverforce

Cecilia weststar

Mm... det är så sant,många gamla star stable bloggare satsar typ på instagram:/ Jag älskar verkligen att läs olika bloggar innan jag lägger mig för att ha någonting att tänka på... Har börjat läsa din blogg nu och tycker den är riktigt bra:) Men många bloggare har slutat och jag tycker det är väldigt synd:(

Svar: Ja, jag tycker det är en himla dålig trend att sluta blogga :c
Esmeralda Silverforce

Lova Starstar

Instämmer. Läste förut supermånga bloggar som var roliga och intressanta m.m, men nu är det bara din och Alicia Starnight's som jag faktiskt läser. Jag är kanske inte sådär superaktiv när det gäller bloggläsandet, men jag läser. Så himla tråkigt att alla bra bloggar bara försvinner.

Och förresten, har ju nyss skapat en blogg och du ska veta att man får jättemycket inspiration av din blogg, så fortsätt som du gör!

Svar: Ja, jag hoppas verkligen att folk antingen kommer tillbaka eller upptäckter hur oerhört givande det kan vara att blogga!
Esmeralda Silverforce

Linnea Flowerstar

Jag startade en blogg idag! Jag kommenterar ändå rätt mycket på bloggar och jag brukade ha 10 följare per dag på min förra bkigg ^^

Anke Oldlund

Jag älskar att blogga just för att min allra bästa vän läser och det finns så mycket att skriva om även om det försvinner ur huvet ibland. Det är jättesynd ändå att det försvinner bloggar allt eftersom. Jag följde en irl blogg om en tjej. Jag tittade till den ca.varannan dag och det enda jag såg var det allra sista "Förlåt" inlägget :,-(
Jag hämtar inspiration från sso-bloggar och de försvinner fler och fler eller så kommer inläggen mer sällan. Jag får mindre och mindre inspiration och bloggar mer sällan.
Min kompis frågar "Kan du skriva ett till blogginlägg? Jag vill lääääsa." Och jag vet inte vad jag ska skriva om :-/ Jag måste kika in här oftare, jag läste på din IG om inlägget och tänkte att det påverkar mig så jag kikade in. Din blogg är verkligen jättebra och jag är glad att jag hittade hit :)
Min blogg: ankeoldlund.bloggo.nu

Svar: Jag tror det är viktigt att kunna läsa andra bloggar inom genren för att få inspiration, så alla förlorar ju egentligen då fler och fler slutar... :(
Esmeralda Silverforce

Elvira Appleknight

Jeg elsker også SSO blogger å skulle gjerne hatt fføere å lese! Da jeg oppdaget SSO blogger for ganske lenge siden synes jeg det var kjempekult! Din blogg er btw helt super!;-) Selv har jeg en ganske aktiv blogg sammen med min venn Zoe Silverbrooke. Silvernight.blogg.no
Håper jeg kan lese din blogg lenge den er kjempebra:DD
Ps: Vår blogg er norsk;)

Svar: Haha, det är härligt att det inte bara är svenskar som är intresserade av att blogga :D Har du några bra norska bloggar att rekommendera? (Ska se till att följa din nu ^^)
Esmeralda Silverforce

Nellie Mountainstar

Jag har en blogg som du kan kolla på om du vill! ;)
mountainstar.blogg.se

Säg gärna till om du kollar, det är kul att veta vilka som läser! :)

Svar: Jag brukar kika in på din lite då och då, jag kollar alltid blogglänkarna så fort som någon kommenterar :)
Esmeralda Silverforce

Lena Wintercake

Sant Esme :/

Esther Westhill

Synes det er ordentlig trist å se at det blir mindre og mindre blogger, jeg er ganske ny i dette communityet, men siden jeg begynte for et par måneder siden ser jeg at det er flere og flere som slutter og lar bloggen sin visne bort. Syntes dette er så synd, for det er virkelig et herlig community, det å dele tanker, idéer og finne inspirasjon osv er jo så artig!

Kan nok tenkes at dette skjer fordi det er lettere å få følgere, kommentarer og slikt på Instagram, og at det tydeligvis er dette som er mer attraktivt og motiverende enn det å ha en blogg som man skriver på, siden det kreves mye mer tid og energi på en blogg enn det å poste et bildet på Instagram med litt tekst.

Svar: Åh, så sant :( Och du har antagligen helt rätt om Instagram-delen också, för det är lättare att hålla igång ett Instakonto. Jag har haft den här bloggen dubbelt så länge som jag har haft Instagram, och ändå har bloggen bara en tiondel så många läsare som jag har följare på Instagram...
Esmeralda Silverforce

Monique Diamondgirl aka MQ

Jag har en blogg som inte många läser, har liksom 5 läsare, vilket är så sjukt tråkigt eftersom jag verkligen kämpar.
Jag tycker verkligen att du har rätt, sso bloggar var så sjukt kul att läsa förr, nu är det bara massa bloggar med inlägg i från 2013. Tycker att det är sjukt tråkigt.
Ifall du har lust, kan du gärna läsa min blogg och slänga in en kommentar.

Tack! :)

Svar: Din blogg är dock väldigt nystartad, och särskilt om man nyss har bytt blogg kan det vara väldigt svårt att få med sig läsare. Oftast väljer många läsare att det inte är värt besväret att "följa med" om en bloggare byter blogg, tyvärr. Lycka till med din blogg!
Esmeralda Silverforce

Jane Waterland

Känns så tråkigt, kollade bloggar hela tiden förut men känns som det bara finns din kvar som verkligen är aktiv och intressant. Hade en blogg men eftersom mitt spel bara hackar, allt visas som typ bilder och tar 1-1 1/2 timme att logga in och är omöjligt att spela så både min blogg och instagram är helt tomma... Hade inte mycket bilder sparade eftersom vår dator gick sönder och har inte råd med en ny som det går att spela på. Har raderat alla sso filer men hjälper inte. Har du några tips på annat som kan göras? Hoppas att fler börjar blogga efter ditt inlägg, känns som det var en bra sak att skriva om, många gillar nog att kolla bloggar och även om jag inte kan spela så har ju sso varit viktigt väldigt länge i mitt liv så kollar fortfarande alla deras uppdateringar mm. Förlåt för lång kommentar, men kändes som det behövdes.

Svar: Åh så tråkigt att det inte funkar med datorn, klarar den inte av att köra spel öht?
Jag är så himla ledsen över att bloggarna försvinner bort och ja, jag hoppas verkligen att det här, eller något annat, kan ge nya bloggare en kick in i SSO's bloggvärld - för vi behöver verkligen nya skribenter!
Esmeralda Silverforce

Ava Turtlenight

Det är så sant! Jag har också en blogg, men har tappat alla ideer. Har inte så många läsare så dem kan inte ge mig tips. Jag vet rätt så många SSO bloggar men det är din som jag följer främst, oftast du som är aktiv!

Nu hjälper inte äns bloggutmaningen, av alla de som börjar med den vet jag inte om ens 50% blir klara!

Svar: Det är så illa att jag nästan tänkt göra om bloggutmaningen igen (trots att det var jag som skrev den från början), så dåligt med inspiration har jag :/
Esmeralda Silverforce

Allison Goldknight

Jag följer 4 bloggar just nu, jag tror att det handlar om att folk ger upp när de inte har tillräckligt många läsare. Sen är det många som säkert inte har så mycket att skriva om för att de känner att det inte händer så mycket i spelet. Jag försöker få till minst ett inlägg om dagen men det kan vara svårt ibland.
Skaffade mest blogg för att lägga upp bilder, och skriva av mig. Ville få ut det någonstans.

Svar: Jag kan hålla med om anledningen till att folk ger upp, men jag tror att många inte försöker tillräckligt mycket. Det hela gäller att ha ett vinnande koncept, om man vill bli stor inom den här världen. Tyvärr är det ju så att i dagsläget händer inte mycket i spelet - det har varit så mycket finslipande under 2014 att det inte har funnits mycket nytt att skriva om, vilket gör att nya bloggare har ännu en anledning till att droppa av...
Esmeralda Silverforce

Lovisa Westforest

Jag håller fullständigt med dig om detta. Det är så trist att se hur det bara blir färre och färre bloggar kvar, och ännu sorgligare är det när man kikar in på nedlagda bloggar såsom Lily Rainstorms, Jenny Snowhills, Lucy Westlakes o.s.v. Dock hittar ju vissa, som t.ex. April Starwood, tillbaka till bloggvärlden, och det är ju väldigt roligt! Men som du sa, kommer Instagram ta över? Just nu känns det lite som det då, som Esther Westhill redan nämnt, att det är lättare att hålla igång ett Instagram-konto. Men det känns så himla ledsamt då jag tycker det är långt mycket mer intressantare att läsa bloggar än att bara se bilder på Instagram. Hoppas vi bloggare som finns kvar kan få några nya spelare att börja blogga! Själv har jag en blogg jag haft i 1 ½ år och jag tycker fortfarande det är jätteroligt att blogga. Idéer har jag - till skillnad från andra - rätt så gott om, det är bara tiden, och ibland lusten, som stoppar mig. Jag älskar att skriva och har gjort det sen jag var liten, så att kunna sitta och skriva mina åsikter osv om spelet och alla dess händelser är fantastiskt för mig.

Bra inlägg förresten, hoppas så många som möjligt läser detta. Det kanske blir som en kick i baken att börja blogga för vissa - får vi hoppas.

Svar: Så sant som att vissa lyckligtvis hittar tillbaka igen, så kanske de inte stannar länge. April kom ju tillbaka under några veckor och lämnade sedan igen, och är nu tillbaka med en halv fot i bloggvärlden. Men jag håller med dig, jag hoppas verkligen att vi som är kvar kan inspirera nya bloggare!
Esmeralda Silverforce

Elvira Appleknight

Ja jeg har noen norske blogger som jeg leser men det er sant at det er blitt vanskeligere å finne SSO blogger nå. Dette er de jeg leser: silverhill.blogg.no, estherwesthill.blogg.no også vet jeg om en som winterhome.blogg.no. :))(Det finnes nok flere også;-))

Svar: Tack för tipsen :D
Esmeralda Silverforce

Jane Waterland

Jag vet inte, har ju spelat i ett år på den men sen en dag så bara gick det inte.

Svar: Vad mysko :/
Esmeralda Silverforce

Rose

Det är verkligen svårt att hitta bra bloggare idag. Själv så försvann jag några månader men har kommit tillbaks och de händer att jag kommer på saker jag vill skriva om som rör SSO. Men jag tror även jag måste bredda mig snart och lägga till The Sims eller minecraft. Men hellre de än att man bara slutar skriva för de som är possetivt med SSO är ju att de uppdateras och de finns så mycket att prata om runt de.
Känner många däremot som gått över till instagram och de är väl bra. Men jag själv känner att jag vill bara ha bloggen. Tycker de är tråkigt att folk lägger upp samma bilder på instagram som dom har på bloggen. De gör ju så att man inte behöver se på bloggen.
Väldigt bra skriven text btw! :)

Svar: Jag tror bara det är positivt att bredda sig lite, och så länge som man håller sig till så pass populära spel som du ska så är det absolut en vinst. På ett sätt gillar jag Instagram, men det finns ju negativa sidor med det också; nu är det dock så att jag har ca 4100 fler följare på Insta än jag har läsare på bloggen, så för min del blir det rätt värt att dubbelposta bilder. De som faktiskt vill läsa hittar ju hit ändå!
Esmeralda Silverforce

Daisy Greenwood

Jag älskar att skriva, allt från påhittade berättelser till långa texter om t.ex politik och spel. Tiden räcker tyvärr inte till, som för många andra.

Jag prioriterar skolan framför allt annat just nu, måste få upp mina betyg. Dessutom har jag NP denna terminen och det är min chans till högre betyg och ett bra yrke i framtiden.

Hoppas verkligen att fler kliver fram ur garderoben och ger tillbaka den där längtan efter att bara få rusa in till datorn och läsa välskrivna texter från motiverade skribenter.

Svar: Urk, tror att pressen många känner med nya skolsystemet bidrar till att sabba vårt fina community... är glad över att jag hann gå klart min skolgång inom gamla systemet :c
Esmeralda Silverforce

Ida Hawkberg

Tror att det till stor del handlar om hur mycket tid man vill lägga. Det går sjukt mycket snabbare att lägga upp en bild och skriva en kort text än att sitta och skriva ett långt blogginlägg. Dessutom - enligt personliga erfarenheter - så går det snabbare att bli "stor" på Instagram än på en blogg.

Bra text! :)

Svar: Ååååh och jag blir så ledsen över den lathet (och ja, jag vill kalla det lathet) som uppvisas! Man vinner så oerhört mycket på att skriva, även om det tar lite mer tid! Att skriva är en konversation med sig själv och ju mer man gör det, desto mer lär man känna sig själv. Jag önskar verkligen att fler insåg hur mycket man vinner på att kunna uttrycka sig i text - om man håller sig aktiv som bloggare blir man mer van vid att skriva och det märks i slutänden av även i skolbänken, där man får lättare för sig!
Esmeralda Silverforce

Elise Moondaughter

Jag har en blogg med inte så många läsare, dock har jag ca 100 följare på ig. Men då jag har begränsad datortid är det svårt men jag ska lära dhon jag delar bloggen med att lägga upp inlägg.
Blir sjukt glad om du vill följa, skulle betyda väldigt mkt ❤

Zoey Candlevalley

Synes det er sant og gjerne les min blogg;) Jeg prøver å komme med 1-2,innlegg hver dag. Bloggen er på norsk da😀

Zoey candlevalley

Skrev feil navn på første kommentaren haha xD

Ava Nightroad

Jag tycker att instagram och en blogg har heelt olika syften. Instagram är en snabb och "crowded" mötesplats medan en blogg är lungare och djupare skulle jag beskriva det som. Jag tycker inte riktigt att dessa två kan jämföras, de ska inte fylla samma funktion - enligt mig i alla fall. Instagram är endast social, bloggen mer för tänkandet.
Men sant är det att det är mer fart på instagram. Där kommer du till följarna och inte följarna till dig, det är nog därför det har vuxit så stort. Folk är lata ^^
Sen så har vi ju den förbaskade blogg.se appen....

Svar: Väldigt klokt resonerat av dig i Blogg vs. Insta-frågan! Och jag kan inte annat än hålla med om BloggEsses app, helt värdelös...
Esmeralda Silverforce

Moa Ponyforest

Jag håller med dig! Det är tråkigt att mer tid läggs på instagram än bloggar. Jag tror att det blir så för att det är mycket enklare att slänga upp något på instagram än en blogg. Men sen kan det ju vara så att det oftast blir att man har mer följare på instagram, och då kanske man känner att man når ut mer med instagram än vad man gör med bloggen.
Jag kämpar på med min blogg trots mina 3 besökare per dag. Jag tycker att det är jätteroligt att skriva - jag uttrycker mig bättre i text än muntligt. Jag har alltid haft svårt för det muntliga i skolan så jag föredrar verkligen att skriva. Det känns som att jag får ut mer av vad jag vill säga då, haha.
Men hur som helst så saknar jag tiden då man kunde titta in på nästan varenda blogg och det var fullt med inlägg. Din blogg är den jag läser mest, då jag verkligen gillar dina blogginlägg ^^ Du är en väldigt bra inspirationskälla ska du veta! Keep up the good work!

Svar: Så sant. Jag tycker du har en bra attityd gentemot bloggningen - du gör det för att det är kul, vilket är precis så som det bör vara. Jag hoppas att ditt slit lönar sig, för det förtjänar du :)
Esmeralda Silverforce

Angelica Nightbell

Håller helt med! Det är riktigt synd att vissa jättebra bloggare bara sakta sakta försvinner....men vissa (Som jag) får ju inte sitta vid datorn varje dag, så för oss är det lite svårare :/

Svar: Man måste ju inte blogga varje dag för att driva en bra blogg, men jag förstår ändå ditt resonemang. Och ja, det är jättetråkigt att så många försvinner!
Esmeralda Silverforce

Sofie Dolphinknight

Aa jag hade en i nån vecka som jag blev väldans nöjd med. Jag skulle kunna ta upp det igen, men när ingen läser ör det inte kul. Ifall jag skrev mer där skulle jag nog på sin höjd skriva 2 inlägg om dagen, och det skulle bara vara typ utvärderingar, åsikter osv, kanske något roligt, hmm.

Svar: Jag tror att många nya bloggare ger upp lite för lätt. Det är inte alltid så lätt att locka besökare, utan man måste se till att berätta att man har en blogg, och det på rätt sätt :) Om du känner att du vill blogga, inte för någon annans skull utan för din egen - gör det! Det är oerhört givande att blogga, men man måste göra det för sig själv.
Esmeralda Silverforce

A.Blomsterbacke

Ja detta är verkligen ett problem har sett några av de största stänga ner på senare tid följer typ bara tre bloggare nu och förut fanns det ju massor av roliga människor som skrev. Har själv en blogg dock tror jag den har en sådär en 15 inlägg så inget läsvärt där x) men jag tror ett av de största problemen är att folk antingen vill skriva minst ett inlägg om dan eller sluta blogga, vill typ säga våga att bara skriva när du har nått bra att skriva om för du förlorar fler läsare på dåliga inlägg än på inaktivitet vill också ge dig en eloge som skriver varje dag och ändå har intressanta inlägg. Jag har dock en förslag/nånting att folk som bloggar kan ha nåt slags forum där man kan utbyta idéer och typ nån kan skriva början på ett inlägg och så kan andra fortsätta typ lite som när läsare får ge bloggaren rubriker fast med typ en början på inlägget, har lite knäppa idéer okej x) eller så kan du öppna kartan i spelet, blunda, köra muspekaren över kartan, och sen tittar du var den hamna, rider dit och skriver allt du kan komma på om det första du ser när du kommer dit som sagt sjukt knäppa idéer här. Och nu har jag lyckats skriva typ 10 gånger mer än jag tänkte mig men sånt händer tror jag. ;) Tack för en bra blogg iaf.

Svar: Forum är en fantastisk idé - problemet är bara att folk inte bryr sig. Det har kämpats med SSO-forum under åren, men inget har tagit fart. Alla överges och det slutar med att ingen skriver något ändå...
Esmeralda Silverforce

Ronja McKnights

Jag vill ha en sso blogg men vill få inspration att skriva. Startade upp en sån blogg, dock är jag inte inne varje dag för att skriva men spela (eller mata hästen om tiden inte finns). Sen vill man ha en bra design också.
Nu nöjer jag mig med att läsa din och en annans sso blogg. :) tack för en bra blogg (vill inte hänga ut sso i min riktiga "irl-rid-blogg")

Svar: Jag tror att inspirationen är ett av de största problemen inom communityt idag. Om man tittar på spelet i sig har många inget att göra (mer än att leta arkeologiska fynd), och det håller en inte direkt taggad till att driva en aktiv blogg...
Esmeralda Silverforce

Kailey Yellowborn

Håller med...

Jag och min kompis Josse Shadowstar har en blogg tillsammans, och trots att vi har runt fyra unika besökare varje dag så älskar jag att blogga. Fast om man kollar på statistiken på bloggen och ser de där tre-fyra personerna som har besökt under dagen så känner man sig ju inte sådär jättepeppad direkt...men jag tror att det är bäst att fortsätta, för de flesta som bloggar kanske ger upp för lätt.

Jag älskar att skriva och tycker att det är ett lättare sätt att uttrycka sig än muntligt (har problem med muntliga saker i skolan, allt går mycket bättre om jag får sitta tyst och skriva). Och det här med Instagram är tråkigt, men jag antar att det ör lättare att lägga upp en vild på Instagram med en mening till, än att skriva en lång text på en blogg. Men jag ska försöka kämpa på med vår blogg (fast just nu ör det bara jag som bloggar där).

Och som jag ser att flera andra har kommenterat så känns det som att hela "SSO-communityt" blir mindre och mindre när de stora bloggarna slutar att uppdatera. Nästan lite sorgligt att gå in på alla mina gamla favoritbloggar som är nedlagda.

Förlåt för en lång kommentar, när jag väl började så bara rullade det på, haha. Kämpa på med din blogg, det är bara du och någon till av alla mina favoriter som fortfarande bloggar, så cred till dig!

Lycka till i fortsättningen!
//Kailey

Juice Lowland

Håller med dig. Jag har alltid älskat att följa SSO bloggar, men många utav de bloggar inte längre eller är väldigt oaktiva på bloggen. Det är ju väldigt tråkigt att se när det blir mindre och minde bloggar. :/

Lily Beebridge

Väldigt synd, läs gärna min!
lilybeebridge.weebly.com

Cecilia Spiderstone

Jag håller helt med dig och det är väldigt synd. Men då får vi som fortfarande bloggar skapa en trend att börja blogga igen! :D

Men jag tror att folk tycker att det är så himla mycket enklare att bara starta telefonen, lägga upp ett inlägg på instagram, skriva några hashtags och få gillningar. Alla som bloggar kan ju tipsa vänner, sso spelare och de som lägger upp saker på instagram!

Kämpa på med din blogg! Jag älskar att läsa dina inlägg vad de än handlar om! Stay strong! :D <3

Lola Turtlelee

Hej! Det här inlägget inspirerade mig till att blogga så kika gärna in på min nystartade blogg! :) http://lolaturtlelee.bloggplatsen.se/

Nadia Moonnight

Jag har bloggat i mer än ett år, jag började nog när det var som mest folk som sso bloggade. Inläggen på min blogg är kanske inte så värst välskrivna, för jag är inte världsbäst på att skriva, men jag älskar ändå att blogga. Det är liksom bloggandet som ger mig mening till att redigera bilder och videos, skriva texter och sånt där. Även om jag alltid (enda sedan jag började) har legat på kring 10-20 besökare om dagen, så fortsätter jag :)

Det är som du säger väldigt tråkigt att det inte finns lika många sso bloggare längre, jag hoppas att allt kommer vända igen och folk börjar blogga igen c: känns lite otroligt dock, men det skulle vara kul!

Emma Monsternight

Hej Esme
Jag har också en blogg fast håller den inte så aktiv för ingen läser det och jag tycker att det är trista att inte få någon respons. Men jag har funderat på en sak för ett tag nu, det finns ju både bra och "dåliga" klubbar i skolan och jag vill undersöka saken och se om vilka klubbar som är bra och inte tror du det är en bra idé 😃

Svar: Det är absolut en idé som går att skriva om, men man får bara försiktig med vad man skriver. Att skriva "Jag tycker att just den här klubben är dålig" är dels inte särskilt schyst mot de som driver klubben, och dels är det baserat enbart på ens egen upplevelse. Då är det kanske bättre att skriva ett inlägg som går ut på "Jag tycker att en klubb som fungerar på det här viset är en bra klubb", utan att ge direkta exempel på klubbar. Man vill inte hänga ut någon!
Esmeralda Silverforce

Emma Monsternight

PS istället för skolan ska det stå sso morr
dumma telefon 😤😒

Angelica Queenwatcher

Ja, håller med dig Esmeralda. Många sso spelare slutar, tröttnar eller tar helt enkelt en paus. Jag är en sån person som älskar att skriva vad jag gör m.m
Och jag älskar också att läsa vad andra gör eller tycker.
Jag bloggar själv på www.ssobloggis.blogg.se och det älskar jag att göra! Och jag får insperation av andra sso bloggare. Som dig Esmeralda! Utan andras sso bloggar skulle inte jag sitta och blogga som jag gör nu :)

Holly Northwright

Bra inlägg! Håller med dig helt. Det inspirerade mig till att försöka mig på att blogga igen! :D

Svar: Härligt att höra :D
Esmeralda Silverforce

Matilda Southtree

Jag gjorde typ 2 inlägg per dag i början, och jag tyckte det var jättekul :D Men sen glömde jag mitt lösenord till sso, och sen tappade jag lusten :/ Men nu är jag tillbaka, och det finns över 50 inlägg och över 100 bilder om nån e intresserad :P

Yvonne Ponyforest

Jag har enn blogg med ca 500 lässare om dagen. Men jag har börjatt sluta blogga för jag har trötnatt. Dett är inte kul att blogga om man inte fårr någon resspons tillbacka. Så jag har börjatt fondera på att skappa en Joutube kannal som jag sjunger på istälet för många tyker jag sjunger bra. Vad tyker du? :3 / Yvonne

( Ps, jag har dyslekcsi så jag kann ha stavatt lite fel. Men jag hopas du förrstår )

Svar: Om man har 500 läsare om dagen är det i princip omöjligt att inte få respons. Att jag tre minuter senare får en helt rättstavad kommentar från exakt samma IP-adress gör mig bara lite trött. Känns som att kommentaren är oärlig och det stör mig mycket.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.