Chrome Pointer

Problemet med att driva en Wiki

   Jag har stött på ett problem med Jorvikipedia. Det skedde egentligen redan innan förra sommaren. Och det är det att även om man vet vad man borde skriva om, så är det inte alltid så lätt att skriva. Just nu vet jag t ex. att jag måste skriva om arkeologi på SSO Wiki - men hur ska jag lägga upp det? Ska det vara en bild där, eller en tabell här, och vilka sidor bör det länkas vidare till, ska det bli nya kategorier, ska skeletten få egna sidor, vad är viktigt att veta, vad är överflödigt och vad är kul att veta?
   Typ så blir det inför vartenda sida på Wikin. Och jag har skrivit många sidor. Jag har redigerat nästan 5 500 gånger på Wikin, och det har varit allt mellan att rätta stavfel till att skriva hela monstersidor och göra extra koder. Det blir lite problematiskt då SSO växer så förbenat fort också, för då andra saker kommer i vägen, inspirationen tryter och man faktiskt lite glömmer bort Wikin, så ligger man plötsligt efter med ljusår.
   Den engelska Wikin lider just nu av en massa sabotage, vilket fantastiska Lys just nu fixar för jag blir så ledsen av att se det så jag bara vill gå och gräva ner mig någonstans. Det sitter alltså någon människa på andra sidan jorden och skriver en massa hemska kommentarer till en av Wikins användare, hur sjukt är inte det? Jag har försökt prata med Wiki-supporten om att spärra Wikin för oregistrerade användare för mobbningen är helt sanslös, men supporten vägrar hjälpa till för att vi "inte har haft nog med sabotage", trots att alla tillfrågade på Wikin går med på att stänga den. Det gör ju inte direkt så att man känner för att "hurra, nu ska jag in på Wikin jag slitit med i två år och se vem som har blivit dränkt i hemska meddelanden idag!", utan jag vänder mig nästan bort från den.
 
   Jag skäms över att jag inte har orken till att fortsätta redigera på min Wiki, men jag hoppas verkligen att den orken kommer tillbaka. Jag tycker nämligen väldigt, väldigt mycket om Jorvikipedia. Jag är väldigt stolt över att ha drivit fram den största svenskspråkiga Wikin som finns som enbart består av originaltexter utan något som helst material som gått genom Google Translate och det vore härligt att återfå lite inspiration.
 
 


Piper Archyard

Jag måste bara få berömma din beslutsamhet när det kommer till Wikin. Att du tar saken i egna händer och hjälper så många användare, och visst finns det intressant extraknäck därinne som är roligt att läsa. Och självklart ska Lucy ha cred också!

Förresten är din blogg underbar och du verkar vara otroligt passionerad i vad du vill göra, både på bloggen och med ditt arbete. Att du lyckas arbeta borta, och ändå driva nog den största SSO-bloggen är riktigt inspirerande, och det är den största anledningen till varför jag läser din blogg dagligen.

Och åter, ett stort tack till dig för din hjälp att få min nya lilla blogg på fötter. Det har tagit mig in i en inspiration som får mig vara mer aktiv både i spelet som i communityt! :)

Svar: Tack Piper, dina ord värmer verkligen! Får tacka själv, och hoppas på att du har vilja, tid och ork att fortsätta med din blogg, för jag gillar den redan!
Esmeralda Silverforce

Lucy Macwright

Det här fixar vi Esme! Supporten kommer ge sig någon gång >:D

Och vet känslan med redigeringen. Det är ofta väldigt svårt att formulera.

Svar: Förr eller senare, hoppas jag. Just nu är det nästan så att jag hoppas på mer sabotage så att den där jäkla supporten kan göra något vettigt för en gångs skull... :(
Esmeralda Silverforce

Hanna Zebrapie

Jorvikipedia och din blogg är verkligen superbra. Undrar man över något på sso, hittar man alltid svaret på wikin.
Tack för att du kämpar på med den så bra, och för att du inte ger upp när någon förstör! :)

Svar: Tack så mycket själv Hanna!
Esmeralda Silverforce

Juliette Shadowstar

Jag är en ny användare på Jorvikipedia och du kan räkna med mig! Jag älskar nämligen att delge mina kunskaper :)

Svar: Härligt att höra, välkommen in!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.