Chrome Pointer

Bekantskap med familjen Jarlasson

   Jag fastnade i så mycket annat så att jag helt glömde bort att jag skulle skriva det här, haha x)
 
   Nåja, under förra veckan kunde man för första gången stifta bekantskap på riktigt med familjen Jarlasson som håller till på Paddockön. Tidigare har man haft kortare konversationer med Dorith, men inte mer än så. Men nu farao! Inte nog med att G.E.D. var i farten med att sabba all telefoni på hela ön, men lilla Hanna ville ha hjälp att hitta en bok (I feel you there), lilla Lisa fyllde år och Onkel Bob hade en svår tävling att komma med.
 
   Om vi börjar med den första storylinen jag tog tag i - vilket barn har pumpatårta som favorittårta?! Jorvikborna kanske är riktigt duktiga på att använda sina närproducerade råvaror och familjen Jarlasson kanske kämpar med att lilla Lisa inte ska dö av sockerchock... jag undrar btw hur det kommer sig att det finns en karaktär som heter Lisa, då det redan fanns en som var så mycket viktigare för vår historia med spelet? Jag har en liten teori om det, men den känns så pass långdragen så jag väntar med den tills (eller om) det kommer fler tecken som stärker teorin.
 
 
   Nummer två är telefonin. G.E.D. håller på med hemskheter som vanligt och vi introduceras för jPhone 7++. Har något vagt minne av att vi kanske har sett en jPhone förr? Nejmen detaljerna är ju härliga.
 
   På tal om detaljer var lilla Hannas bokserie guld värd. Jarlatrilogin är helt klart en mix mellan Star Wars och Lord of the Rings. Jag är inte så superförtjust i Star Wars själv, men jag älskar LotR så alla referenser är varmt välkomna! (Minns ni referensen till Boromirs "One does not simply..." i huvuduppdragen med Sovande Änkan? Ååh vad lycklig jag var över den!) Jag tror faktiskt att jag har missat referenser tidigare, att jag tänkt på dem men inte vetat var de kommer ifrån, men ibland så ^^ Jag bara väntar på en Harry Potter-referens, om det händer så blir jag så glad så att jag spricker!
   En annan intressant sak från lilla Hanna var hennes "Åhh vuxna är så töntiga" och jag var på väg med ett "men jag är inte... åh visst ja, jag är vuxen". Ehm ja, jag har varit myndig i över två år men det gör inte att jag är mer vuxen för det - I need an adulter adult for this! Tillbaka till ämnet - hur gamla är våra spelarkaraktärer? 
   Vi börjar från scratch. Det första vi får höra om våra egna spelarkaraktärer då man börjar spela SSO är att man vill bli antagen till Jorviks Hippologiska Institut till hösten. Jag måste ju vara helt värdelös akademiskt sett, eftersom jag har genomlidit tre höstar utan att ha blivit antagen... Nejmen, känns det inte som att karaktären då ska vara typ 16+? Jag var 17 då jag började spela SSO, så jag gled in i att även min karaktär skulle vara i den åldern. Skillnaden är väl att jag har blivit äldre medan Esme har stannat kvar i samma ålder genom årstiderna.
 
   Jag tänker alltså avsluta mina luddiga tankar med ett par frågor till er - Hur gamla tycker ni att era spelarkaraktärer är? Tror ni att en viss ålder är menad för karaktärerna? Och har ni några ytterligare tankar om det här? Jag vill gärna höra vad ni tror, tycker och tänker här :)


Emelie Silverhaven

Jag tror absolut inte det är menat att man ska ha en viss ålder på karaktären i så fall hade de nog lagt mer vikt på att man ska kunna lista ut ungefär hur gammal karaktärerna är.

Jag har heller aldrig tänkt på min karaktär som en egen person. Snarare har jag gjort allt för att den ska vara så lik mig som möjligt, både i hår, ögonfärg, kläder och hästval. Så när folk frågar hur gammal min karaktär är blir jag förvirrad? Vaddå hon är lika gammal som mig, alltså 22. Hon har inget eget liv, Emelie Silverhaven är jag!

Svar: Antagligen är det väl diffust för att passa alla. Många yngre spelare väljer att se sin karaktär som äldre, andra har dem i samma ålder, andra låter dem vara yngre. Jag hade nog inte låtit min karaktär vara yngre än mig med flit, det känns liksom bara fortfarande som att Esme är samma Esme som anlände till Moorland för tre år sedan. (Sen kan jag ta diskussionen om karaktären Esme och personen Esme en annan gång, men det känns som att jag behöver ta den för fler och fler reagerar på det...)
Esmeralda Silverforce

April Goldfall

Jag tänker automatiskt att min karaktär är i ungefär samma ålder som mig, men det känns inte som att det skulle "fungera" för alla spelare att tänka så, många är ju yngre och med tanke på allt man gör i spelet och det där med Jorviks Hippologiska Institut känns det som att karaktären borde vara iaf 17+, men jag tror ändå inte att det finns en "bestämd" ålder.
Jag gjorde samma uppdrag igår men kommer inte ihåg hur Hanna såg ut, ungefär hur gammal hon verkade vara. Men mindre barn kan ju ibland tycka att man är vuxen även om man "bara" är t.ex. 16-17 eftersom man är mkt äldre än dom. Haha nu blev det ju luddigt värre, ord är inte min starka sida xD

Lilly Appelbaker

Då jag själv är 13 ser jag min karaktär i samma ålder. Men jag skulle tro att karaktären är runt 17-18. Tror inte att man skulle släppa lös en 13-åring som får gräva efter gamla ben och föremål.xD
Men att karaktären har en bestämd ålder, det tror jag. Vi har nog inte bara fått veta så mycket om just åldern. :)

Lily Beebridge

Jag tänker alltid att min karaktär är 16 år, går lite efter level. Men jag tänkte såhär när Lisa sa "Åh ni vuxna är så töntiga" jag tänkte mer att hon nt kunde skilja så mycket på åldern och eftersom hon var så liten så tyckte hon att vi var bauta stora. ^^

Rose Greenhill

Jag har alltid antagit att Rose är 16-17 precis som jag, men jag lyckas däremot aldrig komma fram till hur gamla de andra Ödesryttarna borde vara, trots att jag grubblat och grubblat på det...

Stephanie Diamondfall

Jag tror att vi har en speciell ålder. Jag tror att vi är runt 16-17 år. Jag gissar att Jorviks Hippologiska institut är ett gymnasuim typ. OCh då borde v vara runt 16-17. De ser dock inte riktigt ut som 16-17 åringar riktigt. (Jag har dock för mig att någon listade ut att karaktärerna var runt 150-160 cm)

Lucy Macwright

Har faktiskt inte tänkt på det så mycket, men de få gånger jag har funderat på det har jag kommit fram till att min gubbe är typ 18-19, just med tanke på att jag kom till Jorvik för att plugga, att institutet är typ som högskola eller universitet. Men om man bara ska kolla på utseendet skulle jag gissa att gubben är typ 15 eller 16?

Men du har rätt, alla vi måste vara helt hopplösa i skolan, när man fortfarande inte är antagen till institutet! Kanske beror på att vi ränner runt på hästar istället för att plugga, hahah XD

Anke Oldlund

Tycker att Ankan är över 11 iallafall då hon hon har bröst (hehepinsamt) Jag tar min karaktär som 13 för att min soulmate (en häst) helt random var född den 9 maj 2001 och jag tänkte att vi skulle vara lite speciella så vi är födda exakt samtidigt (hehe) men de ser ut att vara i 16-19 årsåldern. Bröststorleken varierar ju också beroende om det är tröja, klänning, piké osv. Det var väl det :-)

Maggie Flowerlee och

Alltså i utseende så ser det ut som en 15-17 årig tjej eftersom hon har lite former om man säger så ;P

Men JAG brukar se min Maggie som en 15-årig tjej som älskar hästar och har magiska krafter. Hur coolt är liksom inte det!? Jag vill också ha magiska krafter och allt möjligt som Maggie har! Hon har ju allt! + 8 hästar ju!? xD

Cecilia Gladefield

Eftersom att de fyra ödesryttarna vi känner till sedan länge: Lisa, Linda, Alex och Anne verkar vara över 18 i SSO och det här med Hippologiska institutet så gissar jag på att ens karaktär borde vara 16-17 år gammal :) För det skulle kännas lite konstigt om ålders skillnaden mellan de andra ödesryttarna var för stor, känns som om man måste nått en viss ålder innan ens "ödesryttar krafter" väcks till liv ;P

Vendela Riverfield

Intressant fråga måste jag säga först.
Min figur ser inte jag som en enskild person utan som en del av mig. Dock känner jag att min figur är ca. 17 år då hon börjar på hippologiska instituet (eller vill det i alla fall) vilket är lite äldre än min riktiga ålder. Hippologiska instituet antar jag är ett universitet och då antar jag att eftersom hon hoppas och hoppas på att komma in så tror jag hon är ca 19. Sen håller jag med Cecilia Gladefield om att det skulle kännas konstigt om det var för stor skillnad mellan Ödesryttarna och min spelarfigur. Sen tänker jag också på allt jobb figuren får. Finns det en gräns? Man får trots allt göra allt för alla. Sen har man också som Maggie Flowerlee säger både att man har kurvor men man har hästar i stora lass också. Jag har sju. Vissa har över 20 hästar. Det är ganska olika. Utseendes mässigt så är hon ca 15 åt gammal och därför blir min slutsats att min spelfigur är 17 år.
:)

Sofie Dolphinknight

Jag ser min karaktär som 15 år. Utséendemässigt ser hon ut som 13, men till sättet lkanske 16-18. Jag vet inte, de känns himla korta bredvid en frieser ibland...

Lovisa Kittendawn

Jag skulle säga att jag tycker Lovisa är lika gammal som mig. Alltså fyller år och sånt tillsammans, för Lovisa är mig. En del av mig. Men om dom någon gång skulle sätta en exakt ålder på oss skulle det nog vara 15-17 år?

Eva Bunnyland

Jag har gjort det uppdraget som man ser på bilden :) För inte så länge sen. Jag har varit Star Rider i nästan en månad nu och bor på Jorvikstallet.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.