Chrome Pointer

Sedna och Nanook

   Jag skulle ha kollat upp det här för evigheter sen, haha, men jag kom inte på det förrän nu x) Hör här:
 
   I Dinodalen möter man Kallterna Sedna och Nanook. Dessa båda tillhör, of course, det Kalltiska folket som möjligen lever som inuiter bortom Isenport. Men, visste ni att båda tvä bär namn från inuitisk mytologi? Det visste jag inte själv förrän häromdagen då jag föll på det av en ren slump. (Hej, beroende av kunskap, jag spånar Wikipediaartiklar...)
 
 
 
   Nanook betyder bokstavligt talat isbjörn och om jag har fattat det hela rätt så ansåg inuiterna att var och varje isbjörn de mötte var Nanook (<- ett gudomligt väsen), som ansett dem värdiga av att få jaga en isbjörn. Isbjörnarna försåg inuiterna med kött och skinnet användes för att göra byxor åt männen och mjuka skor åt kvinnorna. Det var viktigt att jägarna visade en fälld isbjörn respekt, för om de inte gjorde det skulle dess ande se till att andra björnar skulle hålla sig borta. Genom att ta väl hand om den döda isbjörnens kvarlevor (och genom att genomföra ritualer som varierade sig beroende på isbjörnens kön) skulle man förse sig själv med framtida lycka med sin björnjakt.
 
   Sedna, också stavat som Sanna, är enligt samma mytologi gudinna över havet och de marina djuren. Inuiternas skapelsemyt beskriver hur Sedna kom att härska över underjorden. Det finns dock flera olika legender om henne. Alla myterna jag har sett beskrivna slutar med Sednas död, då hon sjunker ner till havets botten. Ni kan ju leta mer själva om ni är intresserade!






Annabelle Wolfhand

Rolig info är att Beta, Gamma och Alpha är radioaktiva ämnen och G.E.D har ställen som heter det :3 Tänkte att du kanske skulle tycka det var kul att veta :)

Svar: Jag tror mer att baserna är döpta efter grekiska alfabetet än ämnena? Det har iaf alltid varit min tanke om dem, och det tycker jag känns mest logiskt eftersom det bara bidrar till ett enkelt sätt att hålla reda på dem. Det är ungefär som att man säger Bas A, Bas B, Bas C och Bas D, fast lite snyggare.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.