Chrome Pointer

Geocaching - vad tyckte ni?

   Jag passade på att spela igenom dag 2 på uppdragen i morse, och jag tyckte det var jättekul med en liten skattjakt :D Var så sjukt länge sen jag gjorde Mississippi Jones och grejer åt det hållet, så jag tyckte det här var en rolig liten uppdragsserie. Vad tyckte ni om den?
 
   Jag gillade överlag de nya kläderna också, men jag ska inte köpa något för stunden. Jag sparar JS till dyra hästskor åt alla mina hästar men det går inte så bra, haha...
 
 
   Jag åker till hästgården i morgon, jag har inte packat och jag har inte ens bokat tåg... oops


Emmy Winterknight

Jag tycker att dom var jätteroliga! Och dom hjälpte mig upp till lever 17 ^^

Svar: Härligt (y)
Esmeralda Silverforce

Allison Goldknight

Det var jättekul och jag hoppas på mer sådana saker:D

Svar: (y)
Esmeralda Silverforce

Tilde Darktorn

Håller med till 100%! Det var jättekul med en skattjakt. Men jag tycker det är lite tråkigt med ballerina skor.

Svar: Ja, det kanske blev lite många såna på sistone?
Esmeralda Silverforce

Lova Winterside

Tyckte uppdraget var jätte roligt och eftersom jag aldrig kör fg loppen hade jag jätte svårt att hitta till näst sista ledtråden haha xD men det är lite tråkigt att man gör det samtidigt som alla andra, då blir det nästan inget "leta" utan man bara följer efter andra :/
Annars tycker jag att kläderna var fina men ballerinaskorna i uppdraget var inte i min smak kan man säga, gult är inte den finaste färgen direkt❤️

Svar: Haha, om man inte är van vid området är det ju inte helt lätt x)
Esmeralda Silverforce

Vendela Riverfield

Jätteroligt! Jag gör det själv utanför sso! Hoppas att det blir mer av sådana saker :) Jag tycker dock som sagt tidigare att ballerinaskorna är inte jätte fina samt det skulle kunna vara mer kreativt. :)

Svar: Åh, nice att du gör det IRL ^^
Esmeralda Silverforce

Garnokslaktaren

Geocachar en del IRL och tycker att de lika gärna kunde ha döpt det till "skattjakt" i spelet eftersom att det man gör i spelet inte har så mycket med geocaching att göra (i och med avsaknaden av GPS).


Sumpmässiga förslag:

Man har ett koordinatsystem (världskartan) som skulle kunna fungera som GPS-system. Andy skulle (istället för ledtrådar) kunna ge en koordinater man besöker, och väl på plats så skulle man kunna hitta yttligare koordinater (eller kanske ledtrådar ibland), etc. Känns lite fel att koordinater inte kom upp alls.

Istället för ledtrådar som läggs ut så skulle de kunna köra på lite mer grafiska ledtårdar. Exempelvis att koordinaterna (om vi även följer den idén) är inritsade i ett träd, på en sten, eller dylikt, så att man måste kolla runt och leta efter detaljer och inte bara gå dit glittret är och klicka.

Alternativt att man behöver observera saker i naturen för att få rätt koordinater. Exempelvis att man ska räkna antalet stenar/träd/kottar/äpplen, och med hjälp av siffran man får hitta rätt koordinater. Det är visserligen rätt fantasilöst när man stöter på det IRL, men i SSO så hade det varit mer kreativt än det nuvarande.Övriga synpunkter:

1) Rådmästaren kommenterade på att paketet med priset var tugnt... när det sedan visade sig innehålla ett par sommarskor som säkert inte ens väger ett kilogram.

2) Man samlar upp fem anmälningar till tävlingen. Efter det så kommenterar Andy på att det knappt var någon som anmälde sig. Fem människor som anmäler sig över en natt är rätt så bra för att vara i en liten avskild lanthåla som Firgrove, så jag tycker gott och väl att Andy ska känna sig nöjd!

3) Tycker att alla borde besöka https://www.geocaching.com/map/ och se efter om det finns några cacher i närheten av där ni bor. Om ni bor i en stad (eller större by) så är det troligt att det finns ett dussintal inom en kilometers radie, om ni bor på landet så finns det kanske inom cyckelavstånd. Bor man för avskilt och inte har bil så kanske det inte finns något i närheten, dock. Men det finns några miljoner cacher utspridda i Sverige, så något borde det finnas.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.