Chrome Pointer

Bloggutmaning, Dag 6 - Min drömhäst i spelet

   Det känns som om jag blir bortskämd med nya drömhästar varje månad, för det kommer nya, fantastiska hästar hela tiden. Därför blir också den här rubriken svår att hitta ett bra svar till, för jag vet knappt vad jag är ute efter. Särskilt inte efter att den underbara fjordingen kom till spelet!
 
   Just nu säger jag Islandshästar, bara för att säga något alls. Och det ÄR ju en dröm. En cool fluffboll med fem gångarter. Hur häftigt skulle inte det vara? Det är en dröm, och jag vet inte om det någonsin kommer hända, men drömma får man alltid :) 
 
   Men, jag utökar med ytterligare en grej - Svenskt varmblod. Vår snygga svenska sporthäst förtjänar en plats i spelet :D


Stephanie Diamondfall

Skulle så gärna vilja ha islandshästar. SSO har ju dock redan sagt att de är något de inte har några planer på att göra islandshästar.(förstår dem, det blir mkt att göra då) Men i framtiden kan man ju hoppas på.

Evelyn Moonnight

Jag tycker faktiskt inte att islandshästar i sso skulle vara den bästa iden, för själva stereotypen för rasen är att de är små fluffbollar som har två extra gångarter.
Inte för att det spelar någon roll, men för mig själv som har egna islandshästar och lever för tävlingsporten så är det ganska jobbigt när den bilden av islandshästar kommer fram, för att sporten är så himla liten och det känns som att de flesta människor inte tar den lika seriöst som den "vanliga" hästsporten. Ta Stockholm Horseshow som exempel, där det var en hopp och dressyr-tävling där det var två vinnare som i var fick 77000kr. På islandshäststävlingen senare fick den ensamme vinnaren 2000kr på hästfoder.
Så om rasen kom till sso tror jag att sso faktiskt skulle göra dem som det tror att islandshästar är; grova, små fluffiga hästar som går i tölt och pass, och de som inte vet så mycket om rasen skulle anta att alla islandshästar var så och den bilden av de skulle leva vidare. Om jag dessutom kan tillägga detta så islandshästar inte gå i flygande pass och svänga samtidigt, vilket skulle vara ganska jobbigt att rida med i sso.
Vill inte verka vara allt för negativ, och det finns faktiskt islandshästar som kan vara lika stereotypen för folk som inte är så insatta, men jag själv tycker jag att det är synd att islandshästsporten inte tas speciellt seriöst.


Svar: Tror du ändå inte att om Islänningar representerades i ett hästspel (vilket såvitt jag vet aldrig har hänt) så skulle folk få upp ögonen för dem och vilja lära sig mer? Så känner jag lite spontant, iaf. Tror inte att någon kommer lära sig mer om hästarna om de aldrig någonsin blir representerade.Angående prispengar så är ju hopp/dressyrtävlingarnas vinster INGENTING om man jämför med galoppsporten. Det är relativt många hästintresserade som inte har en aning om det. Blir ju dock så att galoppen är så stor eftersom det är den som folk spelar mest på, i synnerhet i Dubai om jag inte missminner mig. (Min chef har tidigare arbetat med arabgaloppörer och har dragit den här valsen några gånger, jag borde ha bättre koll än vad jag har haha) Jag tror att Islänningarnas tävlingar inte KAN dra in mer pengar, för det finns inte obegränsat med hästar som kan ta del i tävlingarna. Jag har hållt på med hästar i tio år, jag tror att jag har sett kanske fyra Islandshästar i levande livet under den tiden, trots att jag rört mig kring ett antal olika stall. Tror det är svårt att ta en sport seriöst då man knappt vet om att den finns, och jag tror ändå att det gynnar även de mest intresserade om hästen fick ta plats i ett spel. Omöjligt är det att lära sig om något som aldrig får synas.
Så tror jag. Tjo.
Esmeralda Silverforce

Elsa Moonlund

Jag tycker det skulle vara kul om lippaziner (stav) kom till spelet

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.