Chrome Pointer

Bloggutmaning, Dag 4 - Min historia med Star Stable

   Det här är något jag har skrivit om väldigt många gånger förut - det kanske är det mest omskrivna ämnet i bloggens historia, eftersom det faktiskt är något som ni läsare många gånger har bett om. Men återigen kommer ämnet på tal och jag drar kort igenom det här.
 
   Som en liten hästgalning var jag med i Pollux Hästbokklubb, och i denna klubb släpptes ibland datorspel. Först fick jag Full Fart i Stallet 2, vilket jag älskade, men sen kom Starshine Legacy på tal. Jag fick se några bilder innan spelet släpptes inom klubben och jag tyckte "men fy, vilket otroligt fult spel". Meeeen, så fick jag hem första spelet i brevlådan. Och jag tyckte det var jätteläskigt, och jättesvårt - och jättehäftigt. Väntade tillsammans med många andra ivrigt efter övriga tre spel, men räddhare som man var så kom jag aldrig igenom hela Episod 4. Blev helt enkelt för rädd och Episod 4 är fortfarande det spel jag har spelat allra minst. (Jag tror jag sabbade några öron då jag skrek till i någon nivå då jag spelade in spelet till YouTube i somras, haha...)
   Ett tag efter att jag hade fått hem Episod 4 var det dags för ett nytt spel att släppas genom bokklubben - Star Stable. Och vi klubbmedlemmar fick höra att det skulle innehålla element från Starshine Legacy, så vi var eld och lågor; och återigen, då vi fick se bilder, tänkte jag "men fy, vilket otroligt fult spel". Lustigt va? Jag var jättebesviken över att det inte behöll grafiken från SSL. Men Höstryttaren dök upp i min brevlåda och återigen var man fast. Ytterligare tre spel blev det och vi spelare blev både förundrade och besvikna utefter våra förhoppningar om spelen.
   Hysterin lade sig. Men, en webbsida som hette Starstable.com dök upp, och förkunnade att det skulle komma en slags onlineversion av Star Stable. Jag var inte direkt eld och lågor, för previewbilderna lovade inte direkt något väldigt speciellt, så saken glömdes bort. Men det hände ibland att jag kunde kika in på sidan, bara för att se att inget alls hade hänt.
   Men under 2011 ändrade sidan form och bilderna byttes ut. Helt plöstligt låg ett 3D-spel framför oss. Jag var fortfarande skeptisk efter att ha sett bilderna från det ofärdiga spelet - vågade man hoppas på att det skulle bli så bra som Star Stable var? Jag skickade in en förfrågan om att bli testryttare, vilken inte godtogs.
   Så, en dag i oktober då jag var lite lagom sjuk och febrig och satt i sängen med laptopen i knäet så kikade jag in på sidan igen. Och helt plöstligt låg ett helt spel framför mig. Spelade igenom gratisdelen, panikade lite, köpte Star Rider - och sen var det kört.
 
   Efter den där oktoberdagen då jag satt sjuk med datorn i knäet och återupptäckte Jorvik har mycket hänt. Jag har startat upp två Wiki-sidor, en på svenska och en på engelska, jag har startat en blogg, jag har hittat några helt otroliga vänner jag inte hade hittat annars, jag har lärt mig HTML-koder, CSS-koder, Photoshop, filmredigering och mycket mer, jag har gjort mig ett namn i ett spel. Vilket om man tänker på saken är jättekonstigt. Men min historia med det här spelet har hållt på länge och det verkar som om den kommer fortsätta ett bra tag till. Allt det som liksom har råkat hända på vägen har lyft mig som person och gett mig mer självkänsla dessutom :) Inget annat än positiva saker har kommit från mina erfarenheter med det här spelet!
 
 


Ronja McKnight

Jag sökte också in som testryttare och blev godkänd men blev för feg för att åka dit..man ångrar ju sig i efterhand

Svar: Åka dit? Man skulle väl bara testa på nätet? Det är vad jag har hört
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.