Chrome Pointer

Miranda gästbloggar: Huvudstoryns utveckling

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Min ankomst till Jorvik skedde under en eftermiddag i oktober. Efter att ha blivit medlem i Pollux hästbokklubb fick jag första Starshine Legacy-spelet skickat till mig och installerade det ivrigt på datorn. Jag minns att jag först var förvirrad över sättet att styra (W,A,S,D) samt att det fanns levlar, men jag lärde mig snabbt och blev helt fascinerad av spelets story. När jag var klar med det första spelet väntade jag på nästa, sedan nästa, och sedan nästa. Jag grät till och med när jag avslutade sista spelet, för jag var både glad och bedrövad över att denna magiska resa var över. Men det blev inte slutet, för berättelsen jag älskade skulle leva vidare.
 
Efter ytterligare fyra hästspel (storymässigt sätt knappt relaterade till originalberättelsen) fick jag höra att en onlineversion var på väg. Glad blev jag, men det glömdes bort och inte förens februari 2012 skapade jag ett konto på Star Stable Online. Jag hade inte väntat mig att storyn som jag älskade så mycket skulle fortsätta, så ni kan ju tänka er hur högt jag hoppade av glädje när den maskerade ryttaren samt Dark Core dök upp.
 
Jag insåg dock snabbt att SSO och SSL skiljde sig åt på fler sätt än de uppenbara. Alla sidequests som NPC's ger ut är ofta komiska och ganska repetativa vilket ger en lättare och varmare stämning i spelet. Ta exempelvis Ed Field som lagar allt möjligt konstigt som borde vara oätbart men istället alltid blir succé, den väldigt bestämda Courtney som har koll på allt vad etikett heter, eller den virrige Gavin som varken vet vem du är eller om han drack kaffe imorse. Trots detta tycker jag att SSO's huvuduppdrag hittills har hållit ett bra mått seriöshet. Jag tycker om att det är skillnad på de uppdragen som handlar om att öppna en restaurang och de som handlar om att rädda världen. Visst blev jag besviken över att Lisa inte fanns bland grådaggsbergen utan i en pandorisk spricka strax brevid, men uppdragsserien med den sovande änkan som följde var helt makalös. Magin, mörkerryttarna, miljön och ett bekant rött hårsvall band allt samman på ett bättre sätt än jag någonsin vågat hoppas. Jag hoppas att vi även i framtiden kommer att fortsätta få så pass välarbetade och intressanta huvuduppdrag som de senaste.
 
 
Tyvärr finns det även saker jag tror att vi nog inte kommer att få se i spelet på grund av dess unga målgrupp. Det jag pratar om är fighter mot Dark Core och Garnok där vi får börja använda våra krafter in-action (så som i exempelvis Starshine Legacy 4) och att bli jagade genom skog och bergsklyftor av varelser som ej vill oss väl. Jag tycker att blixtens 'själakraft' är ganska snäll (för att användas på monster och människor som vill förstöra världen) och vill gärna få slåss lite med den, men kan förstå om den är aningen mörk och skrämmande för yngre personer. Det häftigaste vore enligt mig att lära sig kombinera sina krafter på olika sätt, men en bra fight kan vara svår att få till i den här typen av spel. Särskilt den slutliga striden mellan gott och ont som känns ganska oundviklig. Blod och massa våld skulle inte passa in, men däremot måste ju storyns slut vara något mer actionfyllt än att alla goda och onda blir vänner och sedan tar en hamburgare på Silvergaffeln. 
 
Vad är era tankar om huvudstoryn?


Rose Greenhill

Jag fullkomligt ÄLSKAR huvudstoryn - men jag tycker det är synd att den inte verkar prioriteras så högt numera. Det var den jag fastnade för med SSO och jag skulle gärna se den uppdaterad lite oftare. ^^

Allison Goldknight

Tänkte på det idag faktiskt. Jag som är i den äldre gruppen som spelar (19) tycker att det hade varit roligare om spelet hade varit lite mörkare. Man hade fått döda lite saker (vad hemskt det låter) och slåss. Men jag förstår ju att det inte hade varit passande för de som inte ens är 10 år fyllda.

Stephanie Diamondfall

Jag är helt kär i huvudstoryn. Den är helt magisk och har allt. Alla karaktärer och spänningen. Önskar docK att de kom lite oftare, men de är värda att vänta på.

Stephanie Friendnest

Hej Esme ;) Jo, min vän i SSO hade fått huvuduppdragen redan, hon var i lvl 13, Jah är i lvl 14 och har nt fått uppdrag med Aieedens Beskyddare.. Är det ovanligt elr? /Steph ;D

Svar: Det beror helt på vilka huvuduppdrag du menar, då det finns många olika... Uppdragen med Linda i slottet är t ex. huvuduppdrag, alla uppdrag i Dinodalen är huvuduppdrag, de uppdragen som leder in i Gyllenåsarna är huvuduppdrag osv...
Esmeralda Silverforce

Emilia westforce

Hej esme!förlåt för allt det där spammet.men jag undrar var man klickar om man ska ta bort sin klubb eller gå ut en man är med i.svara gärna💝ber så så så så så mycket om ursäkt!!!!

Svar: Man öppnar klubbladet och letar efter "går ur klubb" eller "upplös klubb" :)
Esmeralda Silverforce

Alice northbell

Hej jag har två frågor.

1.ska du hå med i en klubb på penny?

2.hur slänger man sina vänner?

Svar: Jag har en egen klubb på Penny, som inte har in medlemmar :) Man öppnar vänlistan, markerar en vän och väljer "ta bort från vänlistan" :)
Esmeralda Silverforce

Emilia westforce

En fråga!

1.om man skapar klubb går man automatiskt med i den klubb man skapat själv?

Svar: Ja, och klubben kommer endast finnas så länge som klubbägaren är i den. Man kan alltså inte vara med i en klubb då man skapar en ny!
Esmeralda Silverforce

Alice northbell

1.kan man skriva info om sin klubb?

Svar: Ja, det kan man.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.