Chrome Pointer

Miranda gästbloggar: Ingenting är omöjligt

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Hästfunktionen är enligt mig den mest revolutionerande funktionen i Star Stables historia. I början fanns det nio hästar att välja mellan att köpa, och alla såg då ut som starthästen i kroppsformen. Så småningom kom frieserhästarna, och folk blev som galna. Tror att nästan alla jag känner ägde en frieser, och ett tag var det enbart frieserar som struttade runt i ridhuset. Strax därefter började det pratas om ponnyer och många - inklusive jag själv - var negativa och trodde att det skulle bli alldeles för svårt att lägga till i spelet på ett fungerande sätt. Vi hade fel, och den Jorvikiska Ponnyn lades till i utbudet, lika fluffig som uthärdlig. Idag har vi 6 hästtyper, och jag har höga förväntningar på de raser som kommer att läggas till i framtiden. Frågan är bara vad vi får härnäst?
 
Då SSO verkar lyssna en hel del på communityn när det gäller hästar så har jag snokat runt lite på deras facebooksida. De generellt mest populära önskemålen verkar vara mustang, shire och islandshäst. De två första kan jag mycket väl tänka mig att de läggs till så småningom, men islandshästen har jag mina tvivel om. Själva formen på islandshästen skulle SSO-teamet absolut kunna fixa, men hästarna skulle behöva ha en eller två extra gångarter/sätt att röra sig utöver de 5 som redan finns. Det handlar inte enbart om animationerna utan även om hur hästen ska kontrolleras. Om man exempelvis behövde mana på en islandshäst fler gånger än en vanlig häst skulle de troligtvis även ta längre tid att komma upp i högsta hastighet för dem, vilket ger dem ett klart handikapp i championaten. Jag själv skulle inte se något problem med det, men de som aktivt deltar i championat skulle förmodligen det. Vi vet ju vilket gnäll det blir så fort en häst inte är som alla andra, tyvärr.
 
Jag har ju dock haft fel förut, och jag hoppas att jag har det igen. Den senaste tiden har jag fått känslan av att ingenting är omöjligt för Star Stable, och att ha en islänning som kan ridas i både tölt och pass vore så otroligt häftigt att ha i spelet! Vad tycker ni?
 
 


Matilda Southtree

Hade älskat att ha isisar i spelet <333
Det är lixom inte omöjligt - quartern har "nya" gångarter och kan beta! Sååå?

Tilde Darkstorm

Ja exakt, quarterna kan ju beta osv... Då måste dom ju kunna fixa åtminstone tölt:) men som du säger så kan det ta sin lilla tid

Sofie Dolphinknight

Idag finns det 7 "gångarter" för de vanliga hästarna:
Skritt, trav, kortgalopp, mellan, dinodal och full. För islänningarna skulle det kanske kunna vara: Skritt, tölt, trav, kortgalopp, full och pass :) OCh de skulle ju självklart kunna vara köldtåliga så ingen "dinodals" galopp skulle behöva läggas till.

Svar: Vänta nu - dinodal? Hästarnas långsammare gångarter i dinodalen räknas väl inte in som riktiga gångarter?
Esmeralda Silverforce

Matilda Southtree

Sofie, det finns två galopper som är för full galopp :P Så det finns ju 4 "vanliga" galopper då :P Och pass borde kanske vara mellan trav och kort galopp... Så det blir: skritt, tölt, trav, pass, kort galopp, galopp, (nästan) full galopp, full galopp :)

Felicia Kittenstar

Man kanske kan byta ut traven till pass och lägga till tölt? Jag menar, pass är väldigt likt trav bara det att hästen inte lyfter diagonala ben utan benen på samma sida samtidigt. Så kan man ju ha det och sedan tölt efter pass då :P

Svar: Tror tyvärr det skulle orsaka total kalabalik då islänningen mest förknippas med flygande pass vilken kan vara snabbare än galopp på korta sträckor.
Esmeralda Silverforce

Sofie Dolphinknight

Haha jag kallade den bara dinodal, för det är maxfarten i just dd cx

Cynthia Winterborn

"I början fanns det nio hästar att välja mellan att köpa, och alla såg då ut som starthästen i kroppsformen."
Egentligen var det tolv hästar (av fyra olika raser: danskt och holländskt varmblod, engelskt fullblod, morganhäst), som man kunde köpa den första gången på den 10. april 2013.
Talet nio stämmer i samband med, att nio av de hade sett ut som starthästarna och de andra tre hade fått nya färger. Sedan följde rasen morab. Först med rasen achaltekeer (jag hoppas, att här också ska komma fler) började de inte mer upprepa bekanta färger av starthästar - tyvärr, som jag menar, för det finns fortfarande underbara starthästfärger, som jag gärna ville ha. Sedan dök upp de tre oldenburgarna och först sedan hade kommit frieserhästarna efter två månader, innan man kunde köpa en ny häst.

För mig satser de på fel häst. På den ena sidan är det viktigt att ta upp spelarens önskan för att kunna sälja spelet, men på den andra sidan är det viktigt med, att ha en bra support, för att kunna hålla spelarna. Jag är absolut missnöjd med supporten, som är viktigare för mig än spelets utveckling. Så skaffar de bara en kom & gå. Naturligtvis måste det gå framåt, annars sjunker spelarnas antal med. Man måste hitta en balans, som inte finns.

Jag skriver inte ofta till supporten. Om jag gör det, så har jag en viktig anledning. De svara aldrig om två veckor. Ofta väntar jag på ett svar mer än en månad. Det är ohållbar, som jag menar. Då spelar det ingen roll, om man påskyndar spelarna. Om de är missnöjda, så går de.

Michelle Sungirl

Jag har en islänning irl och skulle gärna vela ha det i spelet. Men det blir himla tråkigt om det blir typ en passtaktig tölt eller travtaktig eller om det går i form och segare i pass. Det måste liksom bli rätt annars är det bara tråkigt. Jag har aldrig träffat en islänning som kan galoppera kort galopp. det finns men inte så himla vnligt att träffa på. Så det hade varit kul om dom hade frågat en islänning om hur det ska se ut. Dessutom är det namnen för dom är ju inte Con Top eller Superstar, det är Glaesir. Falki och så. Men det hade varit super kul men det tar nog tid och det kan bli lätt fel :)

Esmeralda Nightnest

Ja, Shirehästarna har ju redan kommit och jag misstänker att islandshästarna ska komma i slutet av det här året eller något, har hört skvaller om det!
Men jag tror att mustangerna kommer få vänta ett tag till...

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.