Chrome Pointer

Nordsvensk vs. Tinker

   Igår funderade jag över det här med att Nordsvenskarna kommer kunna tåla hårt klimat medan Tinkerhästarna inte kommer göra det. Jag tyckte nämligen det kändes lite skumt. Efter en snabb googling kände jag att mina funderingar var bekräftade - för Tinkerhästen är avlad för att palla kallt klimat. Varför skulle den annars ha så pass mye pälsväxt? Det är ju ingen häst som håller till i öknen, det här!
 
   Bildkälla genom att klicka på bilden!
 
   Därmed hoppas jag att SSO's uttalande ändrar sig lite och att även Tinkerhästarna kommer tåla Dinodalens hårda klimat. Annars vore det väl ändå konstigt, tycker ni inte?
   Hojta till med er åsikt - vad tycker ni?


Genevieve Nightbard

Det var en av mina första tankar, faktiskt! En bonus på det men kanske inte lika enkelt svar, hur är det med frieserhästar? De trivs ju bäst i svalare klimat, eller blir det FÖR kallt i dinodalen?

Svar: Jag hade inte tänkt så mycket på Frieserhästarna, men det är en intressant tanke!
Esmeralda Silverforce

Sofie Dolphinknight

Men jag tror inte att man måste ha en nordis bara för att komma in i dinodalen, utan att nordisarna kanske orkar mer eller nåt sådant för att de inte fryser.

Svar: Nej det tror inte jag heller, jag tror att alla hästar kommer kunna komma in där, men jag menar mer att det är konstigt om Tinkerhästen påverkas negativt av kylan eftersom den har så mycket päls :)
Esmeralda Silverforce

April Goldfall

Det beror nog på hästarnas ursprung och klimatet där, som skiljer sig lite mellan nordis och tinker (om jag inte är helt ute och cyklar som vanligt). Jag kan tycka att det är helt ok att nordsvensken och ev. nya raser är de enda som klarar klimatet, men som du säger så borde ju tinkern också vara en av dem då de är tåliga mot kyla.

Svar: Haha ja om araben skulle må bra i kylan vore det ju mysko, men just Tinkerhästen tycker jag skulle passa bra...
Esmeralda Silverforce

Moa Ponyforest

Jag tycker också att det är lite konstigt, Tinkerhästen är ju som gjord för det kalla klimatet i Dinodalen!

Alanis Moonstorm

Hoppas på att de ändrar sig så jag slipper levla en Nordis nu när jag är klar med tinkern xD (är laaat)
Jag tror säkerligen att tinkern klarar precis samma klimat som Nordisen IRL, tinkern är ju en allsidig ras som är menad att klara sig lite överallt iom deras ursprung.
Tycker det vore tråkigt om det bara är kallblodsraser som kommer klara sig finemang i DD, det finns väl lättare raser som också är köldtåliga.

Svar: På Göteborg Horse Show var det någon som frågade om täcken och GM som var där sa att det ska komma framöver - jag funderar på om täckena kommer kunna hålla en lite varmblodigare hästtyp varm?
Esmeralda Silverforce

Amanda Rainwood

Har precis samma åsikt som dig, hoppas att de ändrar sig så att tinkrarna också blir opåverkade :)

Alicia Starnight

Håller med, att tinkerhästen inte klarar av kalla klimat som i Dino enligt de, är ju jättekonstigt.

Judith Shadowstar

Ja, du har rätt Esme (: Tinkrarna borde kunna vara som, Nordsvenskarna. Att dom borde kunna klara av kallt väder som i Dino Dalen. ^^ Dom har faktiskt mycket päls och sänt. Så SSO borde göra så att inte bara Nordsvenskarana har 100% värme eller nåt sånt. I Dino dalen. Tinkrarna borde också ha så. Eftersom dom har mycket päls..

Hoppas du läste allt xD

Mvh/ Judith :)

Rebecca Darkblanket

Du Esmeralda? Jag har installerat pennygirl spelet nu. Men måste man verkligen skriva in medlemsnummret, jag prenumererar inte längre på pennygirl så jag vet ej mitt medlemsnummer. Och hur vet man kontrollsiffrorna?

Svar: Jag har inte varit medlem i klubben på rätt många år nu så jag har inte en aning!
Esmeralda Silverforce

Wirre Weris Drake

Även jag reagerade på varför inte Tinkrarna fick vara med i den kategorin, för mig är dom ju en robust och tålig hästras så det känns lite knas :)

emelie

Jag håller med tinkern håller kylan bra ju !:-)

Capucine Papapoulos

Jag tycker också att Tinkerhästar borde klara det kalla klimatet. Dock är jud etta något som gör Nordisarna lite mer speciella, i.o.m att de är så lika Tinkrarna till utseendet kanske det är bra med något som skiljer dem åt? Känns dock som att det bästa vore att införa olika mycket kyla för olika hästar. Jag tvivlar på att t.e.x en Tinker skulle frysa lika mycket som en Arab.

Jamie Sharkdottet

Håller med! Nu känns det som om att man tvingas köpa en nordsvensk.

Filippa Bigbear

Jag tycker också det är mysko. Dock kanske det är något dom fixar senare. Dom sa för tillfället den ända så jag hoppas på det kommer fler nya raser kommer som kan vara där utan negativ påverkning plus att tinker hästarna inte påverkas negativt (hoppas dom jobbar på det). Hoppas du på någon sån ras Esme?

Svar: Jag är 99% säker på att den nya utlovade rasen kommer klara sig perfekt i Dinodalen - det är ju mycket som pekar på det med tanke på timingen tycker jag ^^
Esmeralda Silverforce

Anonym

Tycker helt klart att tinkern ska kunna klara av klimatet! Har en tinker men inte en nordis och vill inte Enns ha en nordis :c

Fripp

Oj glömde skriva mitt namn på förra komentaren så då blev den anonym x(

Haley (Harley ehe) ^^

Har med reagerat på det... Sen undrar jag över den nya hästen de skrivit om flera gånger men som vi inte fått en sneak peek på än... Väldigt mpnga gissar ju på att det ska vara Fjordhästar. Och de är ju vanligast här uppe i norden, kommer de att klara kylan om det nu är Fjordhästar? Eller kommer det bara vara just Nordsvensken som klarar av klimatet i Dinodalen? Känns ju lite skumt att ett helt område begränsas så när det finns så pass många olika hästar i spelet.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.