Chrome Pointer

Det är skillnad på kritik, hot och hat

Jag har fått ett mejl av en person som säger sig stå bakom det här. Jag tänker dock lämna kvar inlägget - för nätmobbning är inte okej och det blir inte bättre av att vi gömmer det.
 
   Jag väljer att per automatik tro bra om folk, för det är så äckligt trist att gå genom världen och tänka sig att varje människa man ser är en fiende. Hur jobbigt skulle inte det vara? Hela tiden vänta sig en attack från någon man inte ens känner.
   Därför tar jag för givet att då jag ber om hjälp att förbättra mina videor så kommer jag få respons från intresserade tittare som 1) vill titta på videor jag lägger upp, 2) vill hjälpa mig att förbättra dem och 3) kan bete sig som normala tänkande människor.
 
   Tyvärr glömmer jag att vissa spelare, i synnerhet de man tror ska vara de allra klokaste, ofta gömmer sig bakom datorskärmen och beter sig som svin. Jag fick idag en sjukt äcklig och obehaglig kommentar som får mig att känna mig oerhört illa till mods. Efter att ha läst respons om mina videor, som verkar komma från någon som från början inte har alls samma intressen som jag har (vilket redan där får mig att undra - varför titta på videor om hästspel om de inte ens är intressanta?) får jag i slutet denna kommentar.
 
   Känns det här som en kommentar som kommer hjälpa mig med mina videor? Nej. Känns det här som en konstruktiv kommentar? Nej. Känns det här som en hotfull kommentar? Ja. Sen att den här människan sitter x antal mil ifrån mig (hej IP-adress) gör inte mig gladare. Känns det verkligen lämpligt att lämna en text om en kvinna som ska brännas på bål för att förbättra mina videor?
 
   Det här är inte okej. Det är inte okej att lämna en anonym kommentar och hinta om att jag är en dålig människa (de som jag "lämnade kvar att ruttna längs vägen" - kliv fram tack, för jag har inte en aning om vilka ni är) tillsammans med en text som är klart hotfull. Det finns inte en chans på jorden att jag tänker låtsas som att det här är okej. Det är inte bara jag som tycker att det här är obehagligt, utan de flesta som nu har sett texten tycker att den är obehaglig.
 
   Tycker ni inte om det jag gör? Det finns ingenting som håller kvar er. Ni behöver inte läsa bloggen, ni behöver inte titta på mina videor, ni behöver inte följa mig någonstans alls, blockera mig i spelet för allt jag bryr mig, men våga inte komma och hota mig. Om ni stör er på mig är det bättre att ni bara låstas som att jag inte existerar för jag kan lova att både ni och jag mår bättre av det.
   Gillar ni det jag gör? Ni är hur välkomna som helst att stanna.
 
   Hint - kryptiska kommentarer hjälper inte en person med Aspergers samt ångestsyndrom. Det här är bara fegt. Författaren får gärna komma fram, för jag är något sanslöst förbannad över att en sån här kommentar dessutom lämnades anonymt.
 
   (Stort tack till er som däremot lämnat konstruktiv kritik, ni har redan hjälpt massor!)


Charlotte Snowborn

Men herre... Vad är det för fel på folk? Det där är ju svart på vitt ett hot, hur tusan är man funtad om man skriver något sådant till någon person överhuvudtaget? Otroligt obehagligt, jag hoppas verkligen att det där är ett sjukt undantag och inget du får dagligen.

Svar: Har aldrig fått något så illa förut, men saken är ju ändå den att man ALDRIG ska behöva få sådana här meddelanden alls...
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Folk som spenderar sin tid på att hata folk är ju sanslöst vidrigt! Kom ihåg att det är fler som gillar dina klipp jämfört med de som inte tycker det. Om det går så ska du ju blocka den där personen.

Jag tycker själv om dina Ride throughs både jag och min syster tittar på dem tillsammans, vi tycker dom är jättemysiga och så har du en trevlig röst att lyssna på :)

Försök att inte ta åt dig av hotmejl fokusera på det positiva du får. Tänk på all hatbrev kändisar får, jag tror det är lite värre men visst det är otäckt! Som sagt fokusera på den positiva responsen och bara ta bort hatbreven!

Svar: Först - tack. Jag menar det verkligen.Men, jag tror inte på det här att bara radera. Jag tror det är viktigt att ifrågasätta. Genom att visa upp det här kan jag förhoppningsvis visa andra vad som inte är okej på nätet. Tunga saker blir inte bättre av att bara begrava dem. Vissa saker behöver man prata om, och det här en sån sak för mig. Jag behöver prata om att jag känner mig hotad och jag behöver få fram min poäng. Annars äter det upp mig inifrån. Bara nu då jag har hunnit bolla med lite olika människor och lyssnat (läst) till vad andra anser om det här, mår jag väldigt mycket bättre. Det här är en bearbetningsprocess för mig! (Tyvärr vet jag inte hur man blockar IP-adresser hur som helst, men det verkar som att det där är någon som inte kommenterar på bloggen iaf...)
Esmeralda Silverforce

Ella greenwater

Hej Esme!

Jag vill tacka för det otroligt fina orden jag fick av dig. Du är en väldigt stor inspiration till mig och att du skrev det du skrev gjorde fick mig att bli väldigt glad, och suget på att blogga kom tillbaka. Du har väldigt rätt i det du säger, att sålänge jag känner att bloggningen ger mig någonting så är det jag själv som bestämmer hur mycket jag vill blogga. Och att jag gör det för min skull och inte för att "mätta" alla andra på nöje. Hur som helst, tack igen och kan bara säga detsamma, stor kram!

Svar: Härligt att höra, ser fram emot att se din blogg i fortsättningen :D
Esmeralda Silverforce

Wirre Weris Drake

Det går inte att göra en polisanmälan angående såna här saker? Visst det händer säkert inget men det är ju för sjutton ett hot.. Gaah jag blir själv förbannad för att det finns personer som orkar ödsla energi på att kasta sådant hat mot folk.. speciellt på nätet -.- trött man blir!

Sofia

Hur kan folk skriva sådant? Dem borde tänka sig för och behandla andra som dem själv vill bli behandlad. Skulle dem själva vilja bli utsatta för detta? Skulle inte tro det. Tycker faktiskt synd om dig, du som måste utstå att folk själ dina bilder. Räcker inte det? Tydligen inte, nu måste dem t.o.m börja hota dig. Det behöver ju nödvändigtvis inte vara samma person som snott bilder av dig. Men man vet aldrig. Ibland undrar jag, varför lämnar dem dig inte ifred?

Ellie Northfall

Jag tycker att du ska ta mycket allvarligt på det här. Du borde anmäla personen bakom ip-adressen för olaga hot. För det är faktiskt vad det här är. Så här beter man sig bara inte!

Svar: Problemet är att jag har bara IP-adressen och kan därmed se på ett ungefär var i Sverige den här personen sitter, men jag vet ju inget mer alls... och jag skulle faktiskt inte vilja gå vidare till myndigheter med det här, trots att jag verkligen har tagit illa vid mig.
Esmeralda Silverforce

Charlotte Snowborn

Om du vill veta vem IP-adressen tillhör kan du söka på t.ex http://whatismyipaddress.com/
sedan kontaktar du leverantören och förklarar vad som skett. Sedan är det upp till dem ifall dem är villiga att lämna ut uppgiften. Men du kommer väldigt nära bara genom att söka på IP-adressen och det går kanske att lista ut bara utifrån det. Den är lite mer precis i varifrån IP-adressen faktiskt kommer.

Svar: Jag har sökt på adressen och ser vad den kommer ifrån (sidan med formuläret är fantastisk på det sättet, kunde se direkt från den)... men jag vet inte vem som håller på så här. Har ingen större lust att rota i det hela nu då jag inte känner mig lika ångestfylld som jag gjorde tidigare idag...
Esmeralda Silverforce

Sofie Dolphinknight

Usch, vilket läskigt hot! Du är stark som fortsätter.

Sofie Dolphinknight

Vad menar h*n med det sista, gypsy är väl typ rom eller zigenare? :O

Svar: Jag antog från början att det var en stark hint tillbaka till Ringaren i Notre Dame, där zigenaren Esmeralda ska brännas på bål. Författaren av kommentaren har förklarat det mer (då jag har fått ett par mejl nu i efterhand) men jag tycker inte det känns relevant att ta upp mer.
Esmeralda Silverforce

Lucia

Jag älskar dina videos dom är perfekta

Thea Northknight

Det måste ju vara någon sjuk person som skriver detta, vem fan skriver så på någon hästspel blogg till en tjej som ber om respons till hennes videor om olika hästspel? Tycker du som sagt borde anmäla det, även fast det är jobbigt så har du ju blivit utsatt för ett väldigt obehagligt olaga hot, jag hade känt mig väldigt olustig och nästan lite rädd om någon skrivit så till mig. Så ta och kolla upp IP adressen och anmäl, då uppdagas det för polisen och du kanske har hjälpt andra framtida offer för denna sjuka person. Man ska vara stark och inte ta åt sig, men man ska ändå inte låta sig själv ta sådan skit. Tycker förresten att du är fantastisk på att göra videor och att blogga, keep up the good work, You go girl! :)

Svar: Författaren till kommentaren har tagit kontakt med mig och verkar ha förstått allvaret i situationen så jag tänker inte anmäla, men inlägget för vara kvar eftersom jag vill visa att nätmobbning inte är okej. Tack så mycket i övrigt både för omtanke och fina ord, det värmer massor!
Esmeralda Silverforce

Cecilia Gladefield

Usch vad tråkigt :( Mobbning är ALDRIG okej!

Rebecca Darkblanket

Vafan? Du Esme, slösa inte din tid på sånna mejl :/ Bara onödigt, men ens att man kan skicka ett sådant mejl till dig? Måste vara en människa som har lite och göra när hen skickar mejlet. Säkert någon 10 årng som sitter hemma och tror att bara hen existerar. Låt inte små muppar trampa ner på dig. Alla gillar inte dina videos kanske, men de behöver ej skriva hat fördet :)

Kram Dark :)

Felicia KittenStar

Näääää! Det där är inte okej! xc Det är nog MÅNGA fler som gillar/älskar vad du gör. Till exempel JAG! Jag spenderar timmar framför datorn för att titta på dina ride throughs och du har jättehärlig röst att lyssna på!

Ta inte till dig hatbrev och sånt bara! Mobbare vill att man ska reagera, om man inte gör det slutar dom tillslut!:)

Felicia KittenStar (ditt största fan!)

Signe Swordstar

USCH!!! Vilket hemskt brev. Vet hur det känns att få hat brev från sso jag fick det för några dagar sedan från en som jag inte nämner här. Men hon skrev det för att jag lämnade hennes klubb riktigt lågt tycker jag!! PS Esme du kan aldrig bli dålig för du är bäst!!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.