Chrome Pointer

Jag tror jag håller på att bli knäpp

   Jag har alltid uppskattat klassisk musik, men just nu KAN jag inte lyssna på något annat! Jag blir bara irriterad och byter låt på iPoden, känns konstigt... Jag började lyssna igenom min klassiska musik lite noggrannare sedan jag började ha sådana spår till mina redigeringsvideor (det är skönt att slippa allt copyright-trassel, då passar klassisk musik superbra), men nu är jag helt nerkörd, haha... send help?
 
   Nejmen seriöst, jag tycker faktiskt om klassisk musik. Lyssnar överlag helst på Mozart och Tchaikovsky. MEN, och det här är poängen med inlägget, mitt favoritstycke är Ode to Joy. Också känt som Beethovens nionde. Eller så är den ena en del av den andra. Inget är riktigt solklart här, haha. Men jag kan inte riktigt förklara de rysningar jag får då kören stämmer in i detta magiska stycke, det är en sån underbar känsla. Kanske det är den känslan jag är ute efter då jag kombinerar mina redigeringar med denna musik?
 
   Lyssnar ni någonsin på klassisk musik? Har ni ett stycke som ni tycker extra väl om?
 






Sabrina Eastforest

Då är vi två om det, tycker också om att lyssna på klassisk musik då och då xD Folkmusik är också himla trevligt ^^

Danielle Mistlake

Verdi's Requiem går inte av för hackor. Otroligt häftig musik!

Svar: Jag satt och lyssnade på den nu på morgonen och får hålla med, grymt stycke :D
Esmeralda Silverforce

Moa Ponyforest

Jag är inte så mycket för klassisk musik, däremot har jag väldigt lätt för att fastna för låtar. Just nu lyssnar jag t ex på Stolen Dance, och jag kan typ inte sluta lyssna på den haha x)

Svar: Jag har tvungen att söka på låten och insåg att jag visste exakt vilken det var, bara det att jag aldrig har vetat vad varken låten eller artisten hette x)
Esmeralda Silverforce

Genevieve Nightbard

Den här tycker jag är trevlig!

https://www.youtube.com/watch?v=PqcFZyOit1k

Svar: Ååååh, den var EXAKT i min smak! Jag får ta och ladda ner lite Boccherini (y)
Esmeralda Silverforce

Matilda Greenstone

Lyssnar någon gång på klassisk musik men då föredrar jag Beethovens Ode to Joy eller Fur Elise! (Fick inte till prickarna ovanför U:et)
Mozart går väl också an ibland hahaha!

Svar: Du har bra smak du (y)
Esmeralda Silverforce

Sara Goldforce

Love this music!

Elizabeth Silverforce

Jag lyssnar alltid på klassisk musik när jag pluggar, jag har en helt fantastisk spellista som faktiskt kan få mig att tycka om att plugga inför fysikprov! Men just nu håller jag på att lyssna sönder Ludovico Einaudi's Divenire (Om den gills :) )

Daphne Dragonheart

L'arlesienne, Händels Halleluja och Hungarian Dances. Inte särskilt speciella.

Isabelle

Men vad häftigt att klassisk musik är så stort bland den yngre generationen!
Jag älskar Tchaikovsky, Beethoven och har på senare tid upptäckt storheten i Ennio Morricone och Ludovico Einaudi. :)

Mandy Äppelpaj

Kan man bara lägga in de i en video utan tillstånd och allt? O.o

Svar: Beror på. Eftersom musiken skrevs för över hundra år sedan har upphovsrätten "gått ut", men sen beror det på vilka som faktiskt framför musiken på inspelningen man använder, för de kan ha upphovsrätt på spåret i sig.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.