Chrome Pointer

Trassel på Rosemond Hill

   Jag har som tidigare konstaterat problem med Arvet från Rosemond Hill på den här datorn - det är rätt värdelöst att spela om man inte kan spara, för jag kommer aldrig hinna eller orka spela igenom hela spelet i ett drag. Jag har ändrat filen "game.exe" till kompabilitetsläge för Windows 2000 (som jag vet att spelet ska funka med), men varje gång jag försöker spara stängs spelet ner och jag får felmeddelandet "d3d grab screen 4". Har googlat på problemet men hittar inget som kan hjälpa mig. Är det någon som vet om det går att lösa eller får jag ge upp på det spelet?






Charlotte Snowborn

Det -ska- gå att lösa för jag vet att jag lyckats spara spelet även om det har buggat sig och varit allmänt krångligt. För inte har jag trasslat mig igenom hela i ett drag. Jag kan se om jag kan dra fram mitt ex och försöka pröva om det fortfarande bråkar.
Jag har för mig att jag inte ens gjorde något utan att det bara "magiskt" lyckades ibland. Spelet har, som sagt, alltid varit opålitligt med mycket buggar.

Svar: Om du kommer på hur det gjorde skulle det verkligen vara jättegulligt om du kan berätta lösningen :D (Spelet har fungerat på de datorer jag haft Windows XP på, samt på den jag hade Vista på, så jag vet ju att min kopia ska fungera, det verkar dock inte gilla den här datorn)
Esmeralda Silverforce

Molly

Hej! Jag vet inte om du fortfarande behöver hjälp med detta men jag har i alla fall hittat lösningen! Det visade sej att spelet faktiskt sparas. När man startar spelet igen och ska ladda ett sparat spel ser det visserligen inte ut som att det finns något sparat, men så länge man kommer ihåg i vilken ruta man sparade sitt spel så går det att klicka i den.
För mej avslutades dock spelet även då och det kom fram ett felmeddelande som sa "LoadGame() 4711". Det jag då gjorde i all desperation var att jag högerklicade på spelikonen och gick in i "properties" (har datorn inställd på engelska så jag vet inte vad alla saker heter på svenska, men det borde gå att räkna ut) och valde "compability". Där bockade jag av rutan "Run this program in compability mode for:" och bockade i alla rutor under "settings", alltså "Run in 256 colors", "Run in 640 x 480 resolution", "Disable visual themes", "Disable desktop composition" samt "Disable display scaling on high DPI settings" och då funkade spelet. Vet inte vilken av alla saker jag bockade i som löste det och orkar inte testa, men nu går det i alla fall att spela för mej. Problemet med "D3DGrabScreen" är visserligen kvar men det innebär bara att man får leva med att starta om spelet varje gång man sparar (tar ju inte så lång tid) och att man inte får se en liten screen shot i rutan där man sparade.

Svar: Tack, men mitt problem är löst sedan länge :)
Esmeralda Silverforce

Molly

Vad bra! Får jag fråga hur du gjorde? Upptäckte nu att min lösning inte var så bra för när jag kom till steeplechasen i The Maple Valley Horse Trials så stängdes spelet ner igen :(

Svar: Såvitt jag minns stängdes spelet ner varje gång jag sparade, men det blev sparat ändå bara det att thumbnailen var svart. Nu är jag inte stensäker på om det var så men jag spelar spelet så pass sällan sååååååå
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.