Chrome Pointer

Speltips - Häst & Ponny: Min Första Ponny

   Spelstory: Elsa ska spendera sommaren hos farfar som bor på en gård i Ponnydalen. Farfar har en Nordsvensk som heter Loke på gården (dock får man aldrig se hästen, surt) och han bestämmer att Elsa ska få en ponny som hon kan rida samtidigt som den kan hålla Loke sällskap. Elsa får träna hoppning, terräng och dressyr med sin nya ponny, och varje gång hon vinner en tävling på en gård i närheten får hon en slant av farfar. Kanske det slutar med att hon kan jobba sig upp från de billiga A-ponnyerna Tösen och Lillen till de stora D-ponnyerna Domino och Zaga?
   Första gången man besöker hästmarknaden har man bara ett enda hästmynt och har därför inte råd mer annat än en A-ponny.
 
   Lillen fick följa med hem till gården den här gången!
 
   I det här spelet finns det åtta olika hästar att välja mellan; två A-ponnyer, två B-ponnyer, två C-ponnyer och, you guessed it, två D-ponnyer. Dessa kostar 1, 3, 9 respektive 21 mynt var. Med lite snabb matte kommer vi då fram till att man måste gå upp en kategori i taget för att nå målet med att rida D-ponny. Hästarna är lite gulliga - shettisarna Lillen och Tösen, russet Rufus, Welsh Mountain-ponnyn Prins, Arab/welsh-korsningen Caramell, Welshponnyn Humlan, Connemaran Domino och halvblodet Zaga - men de är faktiskt inte mycket mer än så.
 
   Innan man köper en häst kan man välja att läsa mer om den. Här ser ni hur det ser ut på Humlans infoblad. De blå rosetterna, som inte är ifyllda, står för om man har tränat sin häst i den grenen. Pokalen står för om man har tävlat sin häst i den grenen. Samma sak med ryktning, fodring, mockning och sadling, som ni ser nederst på högra uppslaget. Här har jag inte köpt Humlan än så jag har inte gjort något av det.
 
   Jag kan lova er att ingen unge har någonsin växt så mycket som Elsa gör den här sommaren. Hon växer nämligen ganska rejält i takt med att man hoppar upp en kategori - och krymper igen då man återgår till en mindre ponny. Oerhört intressant.
   Elsa på A-ponnyn Lillen...
 
   ...och Elsa på C-ponnyn Caramell. Notera att man inte ser skymten av tyglar.
 
   Okej, hästen. Oavsett vilken häst man skaffar sig måste man se till att den håller sig någorlunda mätt och glad. Det är inte särskilt svårt, och man får hela tiden hjälp med hur man ska göra. Man kan också välja att inte sköta sin häst alls, men hur kul är det?
   En sak som jag aldrig har sett i ett annat spel är trickträning. Genom att "dra" ett äpple genom en labyrint kan man lära hästen att sitta, buga, rulla på rygg och stegra. Detta kan man endast göra inne i boxen.
   Så här ser banan ut för att få ponnyn att buga
 
   Och här sitter Lillen ner.
 
   För att få tag i äpplen måste man vinna dem i minispel på stallets vind. Jag tycker nästan att de spelen är det som är allra roligast inom hela spelet, sorgligt nog. Tyvärr funkar inte Fraps överallt i spelet, så jag fick inte med mig bilder därifrån.
 
   Det här spelet är väl kul att spela i ungefär en timme, och sen har man mest lust att lägga ner det i en låda och ignorera det i fyra år (typ så som jag gjorde). Ja, hästarna är väl lite gulliga, men grafiken i övrigt är vedervädig och kontrollerna är verkligen jättedåliga. Hästen svänger ju nästan runt på stället om man nuddar höger eller vänster piltagent och om man ska hoppa ett hinder... asså det är så dåligt så det finns inte, för att komma över hindret måste man hoppa så långt innan att hästen bokstavligen springer igenom hindret - annars vägrar den. Helt sjukt. Dressyren är verkligen dötråkig, för man rider samma progam hela, hela tiden. Skillnaden är att programmet blir längre och längre ju större ponny man rider, vilket för min del gör det hela ännu tråkigare.
   Så här ser dressyren ut på Lillen. Eller ja, det är ju mer än bara ett snett igenom, men det ser inte roligare ut än så här.
 
   Värt att spela? För vissa delar, ja. Fast jag tycker inte att det var värt 250 kr, som det kostade då jag köpte det.
 
   Borstar på B-ponnyn Rufus innan träning


Ava Nightroad

Det är jättekul när du skriver om olika spel ^^ men shit vad värdelöst detta spel var. Köpte det för flera år sedan och FASTNADE vid a-ponnyerna. Någon bugg eller nått. Värdelöst. Svenska hästspel är oftast extremt dåliga. Men sedan har vi fina starstable som är ljusår ifrån dessa spel :)

Ida

Hur vet du att hon heter Elsa? c:

Svar: Det sägs nånstans i spelet eller i spelmanualerna, något av dem är det iaf. (Och man får vara uppmärksam för att snappa upp det alls, haha)
Esmeralda Silverforce

Nadia Moonnight

Jag har det och jag köpte det för 50 kr på en loppis, men för mig ser dressyrbanan annorlunda ut. Eller är det bara på tävling? Jag orkar aldrig göra träningarna mer än en gång, sedan gör jag bara tävlingarna xP

Svar: Ja tävlingarna ser lite annorlunda ut! Jag känner mig alltid tvungen att göra träningen en gång var med varje häst, sen kör jag igenom alla tävlingar med den och sen köper jag en ny x)
Esmeralda Silverforce

Alva Moonfall

Åh, minns att jag älskade det spelet som liten... ^^ Hann aldrig bli långtråkigt för mig då, speltiden var begränsad till en halvtimme i veckan när jag fortfarande spelade x) Tyckte grafiken var extremt snygg osv osv, men deeet var ju några år sedan haha.
Testade spela ridskolan som är nästan likadant för någon månad sen, aldrig tyckt lika bra om det i och försig men jag pallade inte ens köra igenom halva.. :S

Svar: Jag försökte spela ridskolan på den här datorn, tyvärr så tror jag inte att mitt grafikkort går ihop med spelet (jag har ett grymt bra grafikkort dock, så jag tycker det är lite konstigt) för alla ritter är typ svarta. Synd, annars hade jag tagit mig igenom det och recenserat det också!
Esmeralda Silverforce

Lilly Underwood

Visst är det jävligt! Det där med hoppandet. På vår data fick vi liksom hoppa fem meter innan, ta några galoppen och galoppera igenom hindret.. Du har inte möjligtvis spelat Stallets Hemlighet? Kul spel med tyvärr det sämsta slutet ever, men du borde testa om du inte gjort det!

Bella Highgarden

Kul att någon annan har det!

Daisy Ponyroad

Hej, vad ä det för spel? :)

Svar: Det står ju i inläggets rubrik?
Esmeralda Silverforce

Vilda Skystorm

Woohw kmr ihåg det där spelet :0 hade det när jag var mindre :3 jag fick aldrig hästen att hoppa så bra, så bad min mamma eller storasyster om hjälp hela tiden xD

Maya

Har inte spelat det på år o dag rent ut sagt ._. Sen var det ju halvroligt när min data fick virus precis innan den stora svarta hästen .-.

Ida

Hur klarar du hoppträningen? Kommer aldrig på första plats x) Får jätte dålig tid helt enkelt, några tips?

Svar: Ta helt sanslösa svängar, gena så mycket som det bara går, tänk att du svänger i luften för att ta dig till nästa hinder!
Esmeralda Silverforce

Ida Snowforest

Köpte det på second hand för 5 kr ahaha

Frida

Hej, jag kan aldrig klara terrängbanan i träningen med D-ponny. Har testat allt men farfar har alltid 1.40 sek och jag 1.44. Vad ska jag göra då?

Svar: Ta så många genvägar du kan!
Esmeralda Silverforce

Eva Bunnyland

Jag köpte Starshine Legacy spel 3 för 99 kr och fick denna på köpet! ;D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.