Chrome Pointer

Hjälp

   Asså jag fattar inte vad problemet är med min ritplatta. (Wacom Intuos3, om någon nu undrar) Jag installerar och avinstallerar drivrutinerna typ varje dag, och ändå spunkar den något otroligt. Om jag trycker ner pennan på plattan då jag har Photoshop öppet ska ju pennan bara ge ett hårt tryck på pappret, men istället blir det så här:
 
   Den där cirkeln vill jag alltså bli av med, jag vill inte se skymten av den. Då den dyker upp kan jag inte måla med snabba drag och tryckkänsligheten försvinner. Det verkar som att det här problemet har funnits sedan Windows 7 släpptes, men oavsett hur mycket jag googlar på alla fraser jag kan tänka mig så hittar jag inga svar som kan hjälpa mig alls. Det som återkommer är att det ibland (bara ibland) dyker upp ett meddelande där det står "TABLET DRIVER NOT WORKING", och jag fattar ju att det kan ha något med problemet att göra, men jag hittar fortfarande inga lösningar.
   Är det någon som fattar vad jag ska göra? Det känns ju helt värdelöst att jag ska sitta med installationer mer än jag använder själva plattan, och så här har det ju varit i många år, på alla mina olika datorer...






Siri

Jag sitter inte framför datorn ljust nu så min hjälp kommer väl vara lite halvdan, men när det spunkar så för mig stänger jag ner Photoshop, letar upp ett program på "start" sidan (du vet där dokument, bild osv står? Där kan jag välja att "restore" eller "remove". Min platta är ganska gammal men du borde ha ett liknande program. Klicka på någon av dem, och sedan funkade det för mig!

Svar: Det är typ den enda lösningen jag har hittat på nätet men det funkar inte för mig - har både återställt och raderat vartenda inställning jag har hittat men inget händer :(
Esmeralda Silverforce

Siri

Kom på vad det hette på min dator nu - Wacom Preference File Utility. Det finns "Remove" "Backup..." och "Restore...". Jag använder alltid "Remove" och det funkar alltid, och jag hade samma problem. Hoppas det funkar för dig med :D

Siri

Oj såg inte att du svarat, sorryy. Ja, det är den enda lösningen jag har :s

Svar: Ja tack så mycket ändå, det verkar ju vara lösningen som fungerar för de flesta, men jag gissar att det är något fel på just min platta eftersom den har muppat sig på alla mina tidigare datorer :/ Gah, hatar då saker inte funkar...
Esmeralda Silverforce

Charlotte Snowborn

Det kan kanske vara USB-portarna som krånglar, det ska tydligen vara ett relativt vanligt problem, så prova olika usb uttag och se om det fungerar bättre. Annars har du provat att installera om usbdrivrutinerna, eller hittat några nyare? Titta på Wacoms hemsida om de har nyare drivrutiner som är kompatibla med det 32 eller 64bitarssystemet som du har. Eftersom problemet började någonstans när du skaffade windows 7 så kanske problemet är så enkelt att drivrutinerna är för gamla och får plattan att bete sig lite hur som.

Hoppas det är till någon hjälp i alla fall.

Svar: Jag har på den här datorn provat fyra olika USB-portar, installerat Wacoms drivrutiner i ungefär fem olika versioner vid olika tillfällen samt installerat någon Windows 7-grej som ska hjälpa till med USB-grejer som inte fungerar som de ska. Plattan är ju gammal men det är ju jobbigt att jag alltid har haft problem med den :(
Esmeralda Silverforce

Charlotte Snowborn

Jag är relativt teknikhandikappad så råden kommer från min man som är rätt duktig på både hård och mjukvara (Hej, jag fick en egenbyggd dator.) och det var det enda som han kunde komma på när jag frågade på rak arm.
Det andra rådet var att det ju kan vara fel på ritplattan, och att lämna in den på service skulle kunna hjälpa då dem kanske har möjlighet att hitta ett fel, det kan ju faktiskt vara hårdvaran som bråkar.

Oavsett så är det ju trist om du inte får igång den för det är alltid jättekul att få se dina bilder eftersom du är väldigt duktig.

Daisy Greenwood

Det känns lite olägligt att säga det just här men iallafall, fantastiskt bra jobbat med uppsatsen :D Njöt i fulla drag medans jag läste den. Annars hoppas jag att problemet med ritplatten löser sig, om inte kan du ju alltid lämna in den?

Svar: Tack så mycket, det är verkligen roligt att höra att den uppskattas :D
Vet inte om plattan är värd att lämna in, dels är den väldigt gammal nu och dels vet jag inte var den är köpt eller nånting... om jag inte får ordning på den kommer jag köpa en ny, men jag ska kämpa på med den så länge jag orkar.
Esmeralda Silverforce

Caroline Winterdaughter

Använder mig av en Wacoom, pen & touch och ibland brukar jag oxå få upp detdär om att tablet driver not running, då startar jag om datorn så funkar den annars dampar den ur helt, men dendär ringen borde du kunna flytta eller ta bort någonstans bland inställningar kanske? :)

Svar: Har som sagt försökt radera alla inställningar som finns samt ändra alla inställningar som finns, men ringen (som inte ska dyka upp i Photoshop) dyker ändå likt förbannat upp då jag ska försöka måla. Just idag har plattan dock varit snäll och fungerat som den ska.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.