Chrome Pointer

Vad har ni för hästerfarenhet?

   Något som åtminstone jag lätt glömmer bort är att många av SSO's spelare har knappt sett en livs levande häst framför sig. Det är väl ändå trevligt, att även de som faktiskt inte är hästintresserade har glädje av att spela SSO.
 
   Så nu undrar jag - vad har ni för hästerfarenhet? Rider ni, har ni ridit, hur länge, på ridskola, medryttarhäst, foderhäst eller egen häst? :)
 
   Själv red jag i nio år på ridskola, under det sista året red jag i snitt tre dagar i veckan medan de första åtta åren bestod av en gång i veckan. Jag kunde rida mer och mer eftersom jag jobbade ihop mina lektioner istället för att betala för dem. Nu har jag inte den möjligheten längre; om jag har tur kan jag få chansen att rida på de ridläger där jag jobbar under somrarna, men inte mer än då. Den dagen då jag har råd kommer jag absolut skaffa egen häst, för det är hästarna jag lever för :) Jag tycker inte om att hoppa utan är dressyrtant ut i fingerspetsarna - men uteritter är alltid mys och Working Equitation är fantastiskt roligt! Senaste året har jag jobbat med handikappridning och därför bara hållt på med hästar från marken.
 
   Den absolut senaste bilden jag har på mig själv och en häst - red den här lilla skruttan några gånger på mitt allra sista ridläger, då min egentliga lägerhäst fick vila från hoppning och lite ovanligare aktiviteter än vanlig ridning. (På det lägret hoppar man inte mycket högre än så här, då tekniken är mycket viktigare än höjden och de är oerhört måna om att inte slita på sina hästar - detta leder till ryttare som lär sig rida ordentligt och lägerhästar som är friska och har kul på jobbet!) Ponnyn heter Frida, om någon nu råkar undra.


Sofia

Hej!
Jag har ridit i 3 och ett halvt år på en ridskola samt varit skötare på en häst i fyra månader. Fast han var gammal (23 år) och så avlvade de honom till slut på grund av en skada... Sedan har jag även varit skötare på ett sto i ca 1 år & 2 månader, blev dock tvungen att sluta nyligen...

Bella

Jag har ridit i 6 år, detta blir då sjunde året. Jag slutade att rida i typ 2 månader i år för att jag inte kände för att rida kvar på just den ridskolan. Men jag har börjat igen någon gång i Februari tror jag att det var. Nu rider jag på en jättebra ridskola med massa hästar, mer än 40 tror jag att de har faktiskt. Fina ridvägar och alldeles vid vattnet. Väldigt fint och stort, många stora hagar och otroligt fina hästar. Alla är hyfsat lätthanterliga och de allra flesta har inte inspänningar som min förra ridskola hade. Där hade de inspänningar på alla hästar. Vilket jag tycker kan vara dåligt. Man lär sig mer om man inte har inspänningar, det blir svårare och man lär sig mer på det sättet enligt mig. Rider 1 gång i veckan men kan ibland jobba för att få rida självständigt i 1h :)

Nova

Jag har ridit sen jag var sju år på ridskola (i sju år). I början var det en gång i veckan. Sen var det en period där jag red två gånger i veckan men nu rider jag enbart en gång i vecka eftersom jag äger tillsammas med min mamma en underbar lusitano. Lärde mig mycket på honom. Bl.a. att inte bli rädd när det går fort (Han har tendens att bli het och behöver då jobba mycket för lugna ned sig) och mycket mer. :) Hästar är underbara!

Rose Skystar (Sandra)

Har ridit i 4 år på ridskola.Red mest i en dålig grupp.Men bytte vet inte när, men gruppen jag är i nu är jätte bra med en JÄTTE duktigt instruktör och vi lär oss mycket mer nu.
Fick lära mig att galoppera väldigt tidigt.
Var medryttare på en häst vid namn Mr.Bean hela sommar lovet.
Senare in på hösten och vintern så var jag medryttare på en annan häst vid namn Snubbi.
Och för någon månad sen så blev jag medryttare på 2 st hästar Manny och Arrow.
:D

Charlotte Snowborn

Har ridit från och till i ca 11 år. Mest på ridskola, men dessutom fått chansen att rida privathäst i ungefär två år vilket var väldigt givande. Nu är det däremot nästan fem år sedan jag satt på en häst om man räknar bort ett tillfälle då jag fick chansen att "åka" häst en halvtimme =P

Men jag saknar ridningen något otroligt, och en dag ska jag ha två nordsvenskar!

Sophia Puppyheart

Jag har ridit i 6 år nu. (Eller 7, haha, nu blev jag osäker när jag tänker efter) :P För ett år sedan red jag två ggr i veckan varannan vecka, och en gång varannan. I julas fick jag son julklapp att få rida varje fredag istället för varannan, så nu rider jag två gånger i veckan. :)

Amanda Silverlord

Red på knatteridning i typ 4 elr 5 år. Därefter tipsade min dåvarande kompis (Som jag tappat kontakten med :'( ) om en annan ridskola än den vi hade tänkt från början. Hästarna var bara 6 stycken så var ganska små grupper ridhus fanns inte man red i en halmlada när det var regnigt och kallt dem var väligt noga med att alla hade god balans så man red ofta barbacka i början red endast 1 gång i veckan då red där i 3 år och älskade ridskolan men efter dem 3 åren rågade mamma plötsligt: Jag har hittat en jättefin ridskola vill du prova den? :D Snacka om att jag blev arg xD Grät så arg jag var jag ville ju inte byta D: Men jag gav med mig testade och jag skrattar idag åt mitt lilla utbrott :') Rider där idag för en jättebra ridlärare (Som dock ska testa annat jobb till hösten D:) så vi ska byta men det gör inget.

Japp det va min hästvana nu rider jag det 5te året så ganska bra hästvana lärde mig VÄLDIGT mycket på första ridskolan bl.a fick jag en ganska bra balans så det tackar jag för ;)

Emma Shortroad

Jag har ridit 12 år, men haft en rejäl paus på 9 år och har nu börjar rida igen.
Rider 1 gång i veckan på världens bästa ridskola Sundsvalls Fältrittklubb och jag är så nöjd med stället. Hästarna, ridlärarna och ridpersonerna är alla guld värda! <3

Jag har dock aldrig riktigt helt ridit på ridskola eftersom första ridskolan jag skulle rida på satte dom mig direkt på en ponny.
Jag är ingen ponny person så varken jag eller Ponnyn kom överens. Sen tyckte jag att både ponnyerna och hästarna var ohanterbara så efter 2 ridlektioner gav jag upp. Sa varför jag inte inte ville rida hos dom och vägrade sen betala för mina 2 ridlektioner. Den ridskolan var inte värd mina pengar!
Är jag inte nöjd så tänker jag inte betala för mig.

Där jag rider är den första ridskolan där jag känner mig trygg på med hästarna.
Mina krav gick igenom. Jag får rida i storhäst grupp med äldre människor (yngsta är 14 år) och det är en grupp för dom som ridit förut men vill komma tillbaka i ridningen.

Jag rider i den gruppen för att bygga upp mina ridmuskler och får bättre hållning. Så efter första ridlektionen till det sista så har jag förändrats något så otroligt (från en potatis säck till en stålbariär, typ ;p).

Ska fortsätta rida höst terminen så nu väntar jag på att få börja igen, och börjar då redan 10 Augusti! :D

Gloria Slowwater

Började vid 5 års ålder med knatteridning och red en dag i veckan i olika svårighetsgrad till för ungefär två år sedan. Då red jag fortfarande en dag på ridskolan men fick även rida en av ridskolans bockande shettisar som annars inte gick med på lektioner en "lättare" lektion i veckan och sedan eventuellt en gång självständig på henne. För ett år sedan la den ridskolan ner och jag började på en annan. Nu rider jag samma underbara ridskoleponny tre dagar i veckan, en dag dressyr, en hoppning o en självständigt. Drömmen är ju självklart en egen häst men det tillåter inte mina föräldrar, men jag nöjer mig såhär sålänge! :)

Daisy Greenwood

Jag är inne på mitt sjätte år nu. Dock med pauser emellan. Jag rider på en ridskola en gång i veckan som ligger några mil bort. Jag brukar då mest få blandade hästar men den som är min favorit heter Russman (han är ett gotlandsruss) och jag har utvecklats väldigt mycket på honom. Jag är också mer en "dressyrtant". Hoppning är underbart också men det jag verkligen brinner för är dressyren. Det jag gillar mest är framdels/bakdels-vändningar och skänkelvikningar, serpentiner är också ganska roligt. De första åren jag gick på ridskolan kom jag i en dålig grupp där jag aldrig lärde känna NÅGON fast jag gick där i två år. Sen började jag på en annan ridskola som tyvärr lades ner för att den enda ridläraren ville sluta med det helt enkelt (det var en liten ridskola). Där gick jag i två år med. Nu rider jag i en bra grupp där jag känner alla varav en är från min klass i skolan.

Lily Mclee

Jag har ridit i 6 år, både på ridskolehästar, medryttarhästar och foderhästar. Nu rider jag 1-6 gånger i veckan, det varierar väldigt mycket. Jag har fastnat för en ridskolehäst som är den ända jag tävlat, tillsammans har vi tävlat 1m i hoppning och LA dressyr. Jag tycker att det är viktigare att ha kul än att plocka rosetter så har slutat tävla dressyr på grund av mitt intresse. Nu rider jag mest den hästen för att vi ska utvecklas tillsammans och även tävla lite hoppning ibland :)

Jennifer Winterstar

Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv suttit på en häst, aldrig. Men det hindrar inte mig från att älska hästar! När jag var mindre så hängde det en massa häst-affischer på mina väggar, jag läste hästböcker, spelade hästspel och jag var alltid avundsjuk på mina lyckligt lottade kompisar som hade fått chansen att få börja på ridskola. Jag fick aldrig den chansen för att mina föräldrar tyckte att det var för dyrt och ett alldeles för komplicerat intresse.
Nu är jag 16 (snart 17) och har aldrig suttit på en häst men jag hoppas fortfarande på ,att någon dag i mitt liv, få sitta upp och rida på ett så fantastiskt djur som hästen! :)

Juliette Starlord

Jag hade egen häst när jag va ca 7-8 men den blev för liten och vi sålde sen har jag ridit på ridskola men ska bli medryttare på 2 hästar, ett 9-årigt russ och en 24-åring som jag bara kommer att rida ibland :)

Tindra Silverheart

Jag har ridit permanent på ridskola i ca två år, dock var min familj delägare på en shettis fast då kunde jag knappt ingenting om hästar ^^

Jaquelin Goldbell

Jag började rida på knatteridning när jag var 3 ungefär,sedan började jag rida på ridskola när jag var 5. Jag red på ridskola tills jag var 12 år och nu, 1 år senare har jag en foderhäst som jag har 1 år till. Min syster har en egen så vi har just nu 2 hästar. Jag tränar, och tävlar med min ponny och det gör min syster också. ;)

NEW IN FROM HERVÉ LÉGER

5 år, islandshäst :)

Zoe dolphinborn

Rider en gång i veckan (har ridit 3 år) plus sköthäst kan dock inte rida på henne :/ Föl och travare :)

Cynthia Mountainheart

Jag börja rida när jag var 6 år, men slutade pga att jag nästan blev avkastad IN I ETT HÖGT STAKET av en islandshäst, FAST de sa att "åh han ja, han är så lugn och snäll så:)"
Satt av och vågade inte sitta upp igen (ångrar det)

Vågade knappt röra en häst efter det så ja :(

Ida Goldforest

Jag började rida på ridskola när jag var 6 år men hade ridit några år innan det på ponnyer som ägs av sådana personer min familj känner :) sen fick jag min första ponny när jag var 9 år (2010).Han heter Bamse och jag har fortfarande kvar honom! 2012 fick jag en ny ponny då jag var/är för stor för Bamse :( men det är en STOR C-ponny som heter Cisco! Honom har jag tävlat upp till LB med än så länge :D

Anonym

Jag rider på en jättebra ridskola med bra och snälla ridlärare. Jag rider 2 ggr i veckan, tror att jag har ridit i 2-3 år. :)

Matilda Greenstone

Jag har ridit i totalt 5 år, på Islandshäst mest, fantastiska hästar verkligen!!!
Har dock varit lite rädd, inte för hästar men för att falla av och så, och till slut vågade jag knappt sitta på hästen och har haft pauser då och då. Men funderar på att börja rida igen, då det är så kul, så ska eventuellt börja igen :D

Wirre Weris Drake

Jag har haft egen häst sedan jag var 8år tills jag var 24år (26 idag), sammanlagt 8st har varit i min ägo. Jag har tävlat inom trav, hoppning och dressyr. På slutet red jag mest på "hobby nivå" och la tävlandet på hyllan. Idags läget är jag ganska ringrostig när det gäller ridning och allt som hör till ;)

Cecilia Gladefield

Jag har ridit i tio år på ridskola men har nu tagit en paus pga. knäproblem och brist på tid ^^ Men i framtiden hoppas jag som du att kunna skaffa en egen häst :) Helst då en fjording! <3 :D Älskar fjordingar :3

lisa

jag rider 2-3 gånger i veckan i ett litet stall och har gjort i 10 år nu :)rider både en pensionerad gammal hopphäst som tävlat 150 + en liten tjock ponny. de är VÄLDIGT måna om att rida på hästarnas villkor - inga hårda bett, hjälptyglar eller nosgrimmor som stänger igen munnen. min tränare har en blogg som jag rekommenderar

http://mlhorsecare.blogg.se/ hon skriver inte så ofta då hon har ca 7 hästar om dagen att rida, men det hon skriver är väldigt klokt. :)

Ava Turtlenight

Jag rider oftast 3gg i veckan om Ingemar. Vi jaktvårdskrets st jättehärligt tinkerhästar. Den ena är en valack på 17 år, han heter Ian. Just nu har han sjukledighet. Han har nåt i lungorna och vi hoppas han blir frisk nu igen... Han är skäck, svart vit och otroligt vacker <3 Han har varit hos oss ca 2 och ett halft år. Vår andra häst är en tinkervalack på 2år. Honom kan man såklart inte ännu rida :) Han köptes förra hösten, på min födelsedag faktiskt :) Jag själv har risigt ca 7 år, började som 6 åring. När vi köpte vår häst var jag typ rädd för att galoppera och sådant, men nuförtiden tävlar jag 90cm :) Och om ni inte tror att tinkerhästar kan hoppa sök "Ian the horse" på Youtube så kanske ni ändrar er ;)

Ha det bra alla som läser Esmes blogg! :D

Evelyn Moonnight/Mimmi

Är inne på mitt 10:onde år just nu. Har haft häst hela mitt liv, eller min storasyster har haft och när jag var ca 3-4år fick jag börja rida framför henne i sadeln på hennes foderhäst. För fyra år sedan ungefär fick jag min egna häst då foderhästen vi haft i hela mitt liv dock :( min häst är en Islandshäst valack på 16 år som heter Glúmur Från Åda och är världens mysigaste.

Min storasyster var väldigt aktiv och tävlade väldigt mycket, kvalade till SM 2 gånger och kom som högst på 9:onde plats. Själv har jag mest tävlat på klubbtävlingar och försöker starta lite smått med Glúmur då han tyvärr hade en sen-skada för några år sedan och har lite problem med höger fortfarande.

Lily Moonnight

Jag har ridit sedan jag började i 1an och nu ska jag börja i 8an. Under ca 2-3 år så red jag två gånger i veckan, men nu rider jag bara en gång. När jag red två gånger så var det på två olika ridskolor.
~Li

Caroline

Jag har ridit i 7 år till hösten, men började när jag var 6 och då kanske man inte lär sig så mkt, så har väll runt 5 års erfarenhet c: Jag har en egen häst, en arab, fick "ärva" henne efter min syster i våras haha cx

adalyn snowburg

jag är allergisk så jag har inte mycket erfarenhet av att rida men jag har haft tur för på min mammas stuga så vandrar det omkring 3 islands hästar, ibland fritt och ibland i en stor hage som går in i skogen. Dom är inte mina men jag har tillåtelse att träffa dom, ägaren heter ebba men jag känner inte henne så väl. Jag älskar verkligen dom hästarna och jag går till dom varje dag även fast jag får mega utslag på händerna av salivet :( jag älskar att sitta i hagen och titta på dom :)

Johanna

Ridit i snart nio år och haft häst i fem

Hedvig Northhall

Ridit i fjorton år med lite avbrott här och där :)

Hade egen ponny i när jag var 10-16 år,
efter det har jag pluggat häst i ett år, haft foderhäst, ridit galopphästar i sverige och utomlands, jobbat med hopphästar utomlands, varit medryttare och nu äntligen i år blev jag hästägare igen till ett arabiskt fullblod :D

Anna Westbaker

Har ridit typ 3 år på ridskola.

Nadia Moonnight

Jag har ridit i ungefär 9 år på ridskola en till tre gånger i veckan :)

Daisy

Jag är nu inne på mitt sjätte år på en fantastisk ridskola. Det är blandat med både islandshästar och ponnyer på lektionerna , och lektionerna är varierade ,roliga och lärorika. De är väldigt måna med sitsen och balansen och vi rider ibland barbacka eller voltige , på ridskolan är det också viktigt med förhållandet mellan häst och människa och vi får även lektioner i working eqitation mm. som ett komplement till de vanliga lektionerna. Ridskolan tror på ett hästhållningssätt som är så naturligt som möjligt och de allra flesta hästarna går på lösdrift eller i stora hagar. som ni förstår älskar jag min ridskola , jag älskar de roliga och varierande lektionerna där man lär sig så många olika nyttiga saker , älskar de stora skogarna runtomkring gården som är perfekt för mysiga uteritter ,och de gulliga lurviga hästarna i hagen om vintern <3

SSOZoey

Oj. Sitter och kikar tillbaka i bloggen mest för att det är kul att se hur spelet ändrats igenom åren.. Och så får jag se en bild som MÅSTE vara tagen på Nybygget? Jag har själv jobbat där av och till mellan 1995-1997, hade också en häst som föddes där (Selene) som deras "Flicka" var mamma till. Staffan och Åsa är som du skriver, oerhört måna om hästarna och som min mamma konstaterade redan när jag red för Staffan när han var ridskolechef i Vingåker.. "två av oerhört få vettiga hästmänniskor". Kul att se lite bilder utöver spelbilder också! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.