Chrome Pointer

Speltips - My Horse And Me

   My Horse And Me var för min del rätt revolutionerande. Och det var verkligen värt att spela. Det är ett annorlunda hästspel som dock är fantastiskt fint och då man väl kommer igång kan man lätt spela ett tag.
 
   Spelets menyer, som man spenderar rätt mycket tid i, består av såna där snökulor man skakade på då man var liten för att det skulle vina snö överallt. Dessa saknar dock helt snö, men behåller känslan. Det går faktiskt att ta sig igenom nästan hela spelet utan att använda datormusen en enda gång - du klarar dig utmärkt med piltagenterna, mellanslag, enter och Esc, vilket jag tycker är jättetrevligt faktiskt. Det funkar så himla bra i det här spelet!
   Alla menyer ser lite olika ut - detta är den härliga huvudmenyn!
 
   Varje gång man lämnar en ritt dyker denna söta scen upp!
 
   Du kan antingen börja tävla direkt, eller börja din karriär med att träna lite på att styra hästen. Det kan vara lite svårt att känna hur hästen rör på sig så det är ganska praktiskt att rida åtminstone en av kurserna. Det finns några ridkurser där man ska plocka stjärnor i olika färger (där varje färg står för en gångart - blått är valfritt, gult är skritt, rosa är trav och gröna är galopp), samt några kurser där man vänjer sig lite vid att hoppa hinder. I det här spelet hoppar hästen själv - som ryttare behöver man bara styra rakt på hindret, och det är inte alltid så lätt.
 
   De här blå stjärnorna kan man plocka i vilken gångart som helst - jag föredrar en galen slängtrav eller en någorlunda samlad galopp.
 
   Varje gång man har slutfört en handling på ett bra sätt (t ex plockat upp alla stjärnor i en kurs eller vunnit guldmedalj i en hopptävling) får man en belöning. Man får alltid ett klädesplagg/en utrustningsdel till hästen, och om det är en hopptävling blir en ny bana upplåst. Hopptävlingarna ligger i olika klasser, och du låser upp nya klasser genom att vinna tävlingar. Det märks genom att banorna blir svårare och hindrena blir högre.
   Hindrena är inte särskilt imponerande i nybörjarklassen, men de blir högre och maffigare allt eftersom.
 
   Om du inte vill tävla hoppning så finns det några minispel att testa. Jag tycker de är lite svåra, för jag blir lätt stressad då det går på tid, men de är faktiskt riktigt roliga. Man kan vinna utrustning genom att delta i dessa också, och genom att klara olika fasta mål. Man kan välja mellan olika arenor att rida på, vilket är rätt kul. Spelen är självklart desamma, men det är kul att ändra på miljön.
   Då jag skulle fånga fjärilar i SSO's druidträning fruktade jag för att det skulle bli som det här, för denna version är mycket svårare!
 
   Det här är galet kul, fast man får vara noga med ridvägarna så att man inte river hinder och tappar alla pengar man håller i!
 
   Jag tycker det här är gaaalet stressande, särskilt eftersom stjärnorna faller sjukt långsamt och sen försvinner fort efter att de har landat på marken...
 
   Svårare än man tror, men rätt kul! (Det finns ett eller två fler minispel som jag inte har bild till här)
 
   Miljöerna i det här spelet ska vi inte ens snacka om. Det finns några olika utomhusarenor (fler dyker självklart upp medan man stiger i klasserna) och några ridhus. Fantastiskt snyggt och hoppbanorna är ofta riktigt trevliga - fast jag tycker det är lite för mycket galoppdistanser i de lägre klasserna, jag har det hellre lite mer hindertätt. I ridhusen blir det lätt också väldigt tighta svängar, eftersom de verkar vara typ 20x40 i måtten. Man får träna lite på att svänga samtidigt som man håller igång hästen, för den är oerhört seg. Den blir lite snabbare i högre klasser, eftersom den aldrig skulle komma över hinder annars (den vägrar eller river om det går för långsamt), men man måste typ spamma "framåt"-tangenten för att djuret ska röra på påkarna.
 
 
   Efter varje ritt har man alternativet "Repris", vilket innebär att man ser en repris på sin ritt ur olika vinklar. Underbart tillfälle för att fota snygga bilder!
 
   Vad tycker jag om det här spelet? Jag tycker mycket om det. Det känns ibland lite opersonligt, eftersom allt förutom ridningen sker via "snökulemenyn". Det går att sköta om sin häst (duscha och borsta den) men det tar typ ett år att göra det så jag brukar undvika den handlingen. Jag kan störa mig på småsaker (som att hästen byter galopp i varje sväng och ALLTID går i FEL galopp - fail), men i helhet är det här ett sjukt spelvärt hästspel som är riktigt vackert, kan ge en riktig utmaning till spelaren samt erbjuder makalösa miljöer. Då man väl har spelat ut det kanske det känns lite menlöst (det finns ingen spelstory alls, det är bara tävlingar), men vägen dit är riktigt rolig.
 
 






Jane waterland

Spelar också det, riktigt rolig ibland men häste galopperar så långsamt! Tycker dock det är kul att man kan trycka på mellanslag och att den då galopperar snabbare, men annars ett roligt spel.
vilken serv är du på?

Svar: Air Star :)
Esmeralda Silverforce

Hallonet c:

Vart köper man det C: ?

Svar: Föreslår att du googlar!
Esmeralda Silverforce

Jane waterland

Tror inte det finns att köpa längre(mitt är 6 år gamalt) men jag köpte det på lindex. 😊

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.