Chrome Pointer

Speltips - My Horse And Me 2

   Man kanske har spelat My Horse And Me och tänker "Åh en uppföljare, den måste ju utveckla alla hoppbanor och lekar och allt!". Fast nä. Uppföljaren är faktiskt, förvånansvärt nog, något helt annat.
 
   Spelstory: Emma är känd som en duktig ryttare i Pennsylvania men åker till sin farbror Rogers gård i Kentucky för att tävla hans hästar. Det har gått dåligt för gården på sistone och Roger är i desperat behov av pengar, vilket innebär att Emma fort behöver komma ut på tävlingsbanorna - och hon behöver vinna. Även då segrarna börjar rulla in finns problemen kvar och det är mycket hårt jobb från Emma samt stallarbetarna Brandon och Katelyn som krävs för att få upp gården på fötter igen.
 
   Jag kan säga direkt att jag är oerhört förtjust i det här spelets grafik. Något som jag inte är riktigt lika förtjust i är att det finns väldigt få alternativ för att skräddarsy sin häst. Överlag rätt trista färger - om man har spelat igenom spelet ett par gånger så finns det inte mycket mer nöje att hämta i hästens utseende.
 
   Lite roligare är det att klä upp Emma - det finns ett par olika alternativ till både hud- och hårfärg, och hon har olika kläder beroende på vilken ridgren hon tävlar i.
 
   Ibland behöver Emma ta hand om sin häst för att den ska må så bra som möjligt och kunna prestera på toppnivå. Jag kan väl inte påstå att det är superkul att ta hand om hästen i det här spelet, men de små cut-scenes som dyker upp under skötseln är rätt söta ibland.
   Hm ja, jag döpte den här hästen till Helios...
 
   Att rida då? Kontrollerna är inte helt lätt att lära sig, men då man har vant sig går det enkelt. Det finns fyra olika gångarter - skritt, trav, kort galopp och snabb galopp. Hästen kan hoppa ur trav, galopp och snabb galopp. Man får vara lite försiktig med hur man styr, för hästen är oerhört lättvänd. På ridbanan är det bara upp till kort galopp som gäller, men under terrängritterna kan man gasa på ordentligt. Man väljer innan man börjar spela om man spelar som Amatör eller Proffs - den enda skillnaden är att i Amatör-läget så hoppar hästen själv vid ett hinder, medan man får vara med själv i Proffs-klassen.
 
   Dressyren går till så att man följer en utmarkerad väg på marken. Det blåa ni ser här under står för trav. Då man kommer till vissa punkter i programmet ska man utföra en rörelse som t ex skänkelvikning; då kommer hästen röra sig själv över skärmen medan du som spelare ska klicka på de tangenter som dyker upp på skärmen.
 
   Jag tycker personligen att terrängritten är roligast. Särskilt då man kommer upp i klasserna - det blir längre banor med fler hinder.
 
   Hemma på gården finns en stor hage där man kan rida fritt. Ju längre man kommer i spelet, desto fler minispel dyker upp i hagen. De minispelen påminner liiiite om de som dök upp i det första spelet, men det märks ändå att det verkligen är två helt olika spel.
 
 
   Vad tycker jag om spelet? Ja, jag har spelat det ett antal gånger och då tappar det lite charm till slut. Jag tycker ändå att det är ett trevligt spel med mycket fin grafik och tävlingar som är väldigt bra upplagda. Dressyren kunde jag faktiskt kunna klara mig utan, jag tycker inte att den är särskilt rolig. Jag gillar dock alla små scener mellan tävlingarna då man ser lite vad som händer på gården, de är jättefina och ökar spelkänslan rejält. Jag tycker absolut att det är värt att spela, om inte annat bara för att njuta av den vackra miljön.
   Katelyn och Emma vid spelets början






Elvira Moonbaker

Hej Esme! Jo, jag undrade ifall My Horse And Me 1:an o 2:an är gratis? tänker: snälla gratis! snälla gratis!

Svar: Inga spel jag skriver om här är gratis. Jag föreslår precis som jag alltid gör då det gäller spel att du googlar efter spelen för att lära dig mer. (Blir lite jobbigt för mig om jag alltid måste dra samma information tio gånger)
Esmeralda Silverforce

Ava Nightroad

Jäklar vad rak i ryggen karaktären var. Och eh.. stora bröst... Killar som designat detta spel eller? :/ haha

Emma Stardawn

Du är så bra på att redigera! :D

Svar: Det var väldigt snällt sagt av dig, men jag har inte redigerat någon bild i det här inlägget...?
Esmeralda Silverforce

Hannah moonnight

Älskar det spelet, har 1:an också men dte funkar nt.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.